Reisverhaaltjes.nl

10 X MEXICO

VERLATEN STRAND MEXICO

Mexico is een enorm groot land. Maar liefst 47 x groter dan Nederland ! Geografisch hoort het bij Noord-Amerika.

Mexico is opgedeeld in zes gedeeltes : het schiereiland Yucatan, Zuid-Mexico, Mexico-stad, Oost Centraal-Mexico, Westelijk Centraal-Mexico en Noord-Mexico. Het land heeft 31 staten !

Wij maakten ruim een jaar geleden een rondreis door Mexico, Guatemala en Belize en bezochten de volgende staten in Mexico : Yucatan, Campeche, Quintana Roo, ( alle 3 op het schiereiland Yucatan ) en in Zuid-Mexico : Chiapas en Tabasco

Je zal wel denken; waar ligt dat allemaal ? Dus hier even een kaart van Mexico voor de duidelijkheid

kaart mexico

Zie rechts (onder) op de kaart. De Mexicaanse staten, die wij bezochten grenzen aan Belize en Guatemale. ( behalve Yucatan )

Vandaag geef ik je de 10 hoogtepunten van onze reis in dit gedeelte Mexico :

1. De archeologische zone in Tulum aan de Caribische Zee ( in de staat Quintana Roo )

tulum

Deze oude Mayastad is geheel ommuurd en er staan diverse tempels. Via houten trappen loop je naar het strand.

strand tulum

Lees ook mijn verhaal MAYA ROUTE

2. De archeologische zone in Palengue. ( in de staat Chiapas ) Palengue betekent ‘Maya stad’. Slechts 5% van deze stad is blootgelegd en de rest van meer dan 1000 gebouwen liggen nog verborgen in het oerwoud ! Er zijn hier heel veel artefacten opgegraven, die nu in het bijhorend museum te bezichtigen zijn ! Zie ook :  Maya route !

mayastad in palenque

3. In Uxmal bevindt zich nog een oude Maya stad. ( in de staat Yucatan ) In deze stad zie je oa. de piramide van de Tovenaar en een balspeelveld. Lees ook mijn verhaal WREED SPEL

de piramide van de tovenaar

Hierboven de piramide van de Tovenaar !

4. Chichén Itzá, de bekendste Maya stad. ( in de staat Yucatan ) Ook bekend als de piramide van Kukulcán. Ik denk dat iedereen wel eens van deze piramide heeft gehoord !

chichen itza

5. Maak een boottocht door de SUMIDERO CANYON. Deze canyon bevindt zich op een uurtje rijden vanaf San Christobal. ( in de staat Chiapas, Zuid-Mexico ) Je ziet hier schitterende rotswanden van wel 1000 meter hoog ! Ook zie je hier krokodillen op de oevers liggen !

sumidero canyon

6. Bezoek eens een Kerk/kathedraal in Mexico. Ze zijn bijzonder mooi. Overal wordt wierook gebrand, de religieuze beelden hebben meestal echte kleding aan en overal liggen verse bloemen !

offerkaarsen in kerk

7. Veel mensen bezoeken Mexico om de stranden, zoals de meest bekende : Playa del Carmen en Cancún ( in de staat Quintana Roo ). Deze stranden zijn prachtig, maar het is er erg toeristisch. Aan de Golf van Mexico, in de buurt van stad Campeche ( in de staat Campeche ) kwamen we kilometers lange verlaten stranden tegen, prachtig, echt een EL DORADO

strand bij de golf van mexico

8. Bezoek eens een begraafplaats in Mexico. Ze zijn open tot 17.00. Ze zijn bijzonder mooi ! Wij bezochten deze begraafplaats in Mérida. ( de hoofdstad van Yucatan ) Lees ook mijn verhaal DIÁ DE LOS MUERTO

9. 10 km vanaf San Christobal ligt SAN JUÁN CHAMULA .  ( in de staat Chiapas ) Op het centrale plein in het kerkje voeren medicijnmannen oude helende rituelen uit voor mensen met lichamelijke-en/of geestelijke problemen ! Heel bizar vond ik dit !

ritueel in san juan chamula

10. In Mexicaanse steden is bijna overal een centraal plein ( zócalo ) te vinden. Hier vind je de winkels, restaurantjes, de kerk/kathedraal en overheidsgebouwen. In Mexico leeft men buiten en het is op de centrale pleinen ’s avonds een gezellige drukte. Niet alleen in het weekend, maar elke dag !

restaurantje

Veel sfeervolle restaurantjes met uitstekend eten in de gezellige stad Merida !

Dit waren mijn 10 highlights in Mexico. Spreekt jou Mexico aan ? Of misschien ben je al eens in Mexico geweest ? Mis je nog een hoogtepunt in dit gedeelte Mexico ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.