Reisverhaaltjes.nl

20 TRAVEL FACTS

TRAVEL QUOTE GO THERE

Dit zijn mijn 20 reisfeitjes :

1. Landen die ik bezocht heb : ENGELAND, DUITSLAND, LUXEMBURG, TSJECHIE, SLOWAKIJE, POLEN, BELGIE, FRANKRIJK, SPANJE, PORTUGAL, OOSTENRIJK, ZWITSERLAND, ITALIE, ISTRIE, KROATIE, GRIEKENLAND, TURKIJE, ISRAEL, EGYPTE, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN, OMAN, SINGAPORE, THAILAND, INDONESIE, VIETNAM, FUERTEVENTURA, TUNESIE, GAMBIA, KAMEROEN, SENEGAL, ZUID-AFRIKA, SWAZILAND, LESOTHO, ZANZIBAR, JAMAICA, ECUADOR & GALAPAGOS, MEXICO, GUATEMALA, BELIZE….daarnaast zijn er zo’n 20 landen, waar ik maar slechts een paar uur was, of een tussenlanding heb gemaakt !

2. Ik hou van vliegen…Ik vind het héérlijk om op Schiphol te zijn, al die verschillende nationaliteiten, het sfeertje daar en de spanning dat je op reis gaat ! Vliegen vind ik nog steeds leuk, mn. het stijgen en het landen. Ik heb altijd een raamplek en ben altijd weer benieuwd hoe een land er van boven uit ziet. Het mooiste land vanuit de lucht, vond ik Vietnam ! De kronkelriviertjes en de hutjes in de sawah’s…maar ook Nederland is mooi tijdens de herfst !

dominicaanse republiek

Hierboven maakten we een tussenlanding op de Dominicaanse Republiek !

3. Mijn eerste reis/vakantie was naar Italië toen ik 3 jaar was. Het was 1966 en heel bijzonder in die tijd om naar het buitenland ( met het hele gezin ) af te reizen ! Mijn vader werkte bij de NS en we gingen elk jaar met de trein naar het buitenland, zo is mijn liefde voor het reizen ontstaan !

4. Mijn eerste ‘verre’ reis was naar Israël. Ik was net 17 jaar. Mijn moeder zou deze reis met een groep gaan maken, maar werd ziek en ik mocht haar plaats innemen ! Het was mijn eerste reis buiten Europa…na deze rondreis door dit prachtige land, kreeg ik de smaak v/h reizen pas echt te pakken !

5. Mijn mooiste land dat ik bezocht heb is tot nu toe, Zuid-Afrika ! Volgens mij, de hele wereld in één land ! Een enorme diversiteit aan cultuur en natuur en dit land toont een verrassende rijkdom aan flora en fauna Hier ging ik voor het eerst op safari en het spotten van wilde dieren vind ik helemaal fantastisch ! Ik vind Afrika overigens ook het mooiste continent !

6. De mooiste stad vind ik Caïro, eigenlijk niet omdat de stad echt mooi is, maar ik was meteen vanaf dag 1 ‘verliefd’ op deze stad…de sfeer, de drukte, de 3000 moskeeën en minaretten…het is een kwestie van het gevoel dat ik daar had…Ik heb me daar ook geen moment onveilig gevoeld en soms zwierven we ’s avonds met z’n tweeën door de enorme stad, als ‘enige’ toeristen, op zoek naar een pinautomaat ! Helaas en wat is dat jammer, is het op het moment niet helemaal veilig voor toeristen in Caïro !

moskee egypte

7. Mijn meest onderschatte excursie….moet nog komen…We gaan binnenkort naar Sri Lanka en ik las over de Leeuwenrots, die we gaan bezoeken en die je kunt beklimmen. Dat lijkt mij erg mooi…via stenen trapjes kun je naar de top lopen…totdat ik las, hoe hoog die Leeuwenrots is…200 m. ! en het zijn maar liefst 1202 treden, die je omhoog moet klimmen !! Misschien is dat het ergste nog niet, ik heb geen idee of mij dat lukt…het ergste is, hoe hoger je komt, dat er dan stalen trappen zijn, heel smal en je kijkt recht de afgrond in…no way, ik weet nu al dat ik dat niet durf…Ik baal er enorm van, dat ik zo’n vreselijke hoogtevrees heb ! Je hebt een trap omhoog en een andere trap, die naar beneden gaat en het schijnt er enorm druk te zijn…het is erg smal, dus ik weet ook niet of je halverwege weer terug kan, want dan loop je tegen het verkeer in….iemand deze Leeuwenrots beklommen ?? Ik hoor het graag !

8. Ik ben altijd erg onrustig, als er geen reis in de planning staat of nog geen reis geboekt is…Ik ben me er zeer zeker van bewust, zoals wij steeds op reis gaan, dat dat een luxe is, die niet iedereen zich kan veroorloven…financieel gezien of wegens ziekte of er te oud voor is…Ik heb zelf ook jaren niet kunnen reizen, had er gewoonweg geen geld voor….Ik ben nu dan ook dolgelukkig dat ik weer zulke prachtige reizen kan maken…er is alleen één nadeel…je wilt dat er nooit een einde aan komt…Maar zolang het kan, geniet ik er volop van, samen met Rob !

9. Ik ben nog nooit op wintersport geweest…ik heb nog nooit geskiet ! Ik ben wel in mijn jeugdjaren in Oostenrijk in de winter geweest, meerdere keren zelfs, maar ik heb nog nooit op ski’s gestaan ! Skieen op zich lijkt me wel gaaf…maar ik hou niet van winter…het trekt me gewoonweg niet ! Toch vind ik bergen met sneeuw prachtig maar ik ga veel liever naar een tropisch oord…warmte, palmbomen ! Après-ski, nee dat is ook niks voor mij !

10. Backpacken heb ik ook nog nooit gedaan en ook dat trekt mij niet…Ik zie mij niet zelf ergens in the middle of nowhere staan met de lonely planet gids, om op te zoeken waar ik ben en hoe ik van punt A naar B moet…over alles moet onderhandelen, mijn eigen slaapplaats nog moet op zoeken en maar zo weinig mogelijk geld uit te geven…nee, veel liever ga ik georganiseerd op reis ! In mijn ogen zie je met een georganiseerde reis véél meer van een land. Alles is geregeld, het vervoer en je slaapplek. Bij aankomst in je hotel, krijg je meteen de sleutels en 10 minuten later sta je onder een warme douche ! Ik hoef geen luxe hotels met een zwembad, een 3-sterrenhotel is voldoende, binnen een paar minuten voel ik me thuis in een hotelkamer, waar dan ook op de wereld ! Met georganiseerde reizen slaap je ook vaak of in een tent, of in de nachttrein, of op een boot, of gewoon op de grond onder de blote sterrenhemel, alles prima, zolang het maar georganiseerd is !

11. Drie weken in een tent slapen, dat hoeft voor mij ook niet…Als kind vond ik kamperen leuk, gezellig met vriendinnetjes. Maar voor mij geen kampeervakantie of in een caravan… Zoals ik schreef vind ik het avontuurlijk om een paar nachten in een tent te slapen… Ik heb dit ooit in St Lucia in Zuid-Afrika gedaan, in een gebied waar vele nijlpaarden leven, die ’s nachts aan wal komen. Dat was enorm spannend ! Minder leuk vond ik het ongedierte in de tent en als je ’s nachts de tent uit moest met een zaklamp om naast de tent te plassen….snel de tent uit en snel er weer in brrrt ! Wèl leuk vond ik het, als ik in de vroege ochtend met toilettas onder de arm naar het sanitair ging en je kwam apen onderweg tegen die in de bomen slingerden, geweldig !!

12. Spinnen brrrrt ik haat ze en ik hou ervan !! Overal waar ik slaap in het buitenland, zoek ik alles af ( ja, ook onder het bed of in het bed ) of er misschien spinnen zijn…Niet alleen waar ik slaap, maar eigenlijk overal waar ik ben !! Als ik een toilet binnen stap in het buitenland, dan houd ik ook eerst een inspectie…WC’s in het buitenland zien er meestal vreselijk uit…Ik heb vaak spinnen gezien en niet alleen in de natuur, maar ook vaak waar ik slapen moest. Één keer ben ik naar de receptie gegaan en gevraagd om een andere kamer…de receptionist moest meteen lachen en zei : ‘ Because of the spiders ‘?  YES dus !!! Enorme spinnenkadavers op de grond en enorme levende spinnen op het plafond …ergste was…het licht deed het niet !!! Maar als ik in de natuur een spin zie…dan sta ik er met mijn neus bovenop !!! Ik heb in Guatemala zelfs op het punt gestaan om een grote tarantula in mijn handen te houden….ik heb er nog spijt van, dat ik dat niet gedaan heb…

rob met een tarantula in hand

Rob wèl !!

13. Dierenleed in het buitenland…daar word ik erg verdrietig van…Het ergst zie je dat in Azië ! Ik vind de mensen geweldig in Azië, maar de manier hoe ze er met dieren omgaan…vreselijk vind ik het.. Als je daar over de markt loopt en je ziet al die dieren in vreselijke omstandigheden vastgebonden liggen, pal in de zon ! Ik vind het zelfs te gruwelijk om het hier op te schrijven…Ik kan er absoluut niet tegen…

14. Heel tegenstrijdig is dan weer, dat ik heel veel dieren in het buitenland heb gegeten…krokodil, veel wild in Zuid-Afrika, slang noem maar op…Het meest vreemde dat ik heb gegeten was CAVIA in Ecuador…heb er nog spijt van…Het is een traditioneel gerecht in dat land en het stond op ons menu…ik heb er niet veel van gegeten, maar toch…

15. Reisongelukjes…die heb ik veel gehad ! Op bijna elke reis heb ik wel wat…vreselijk door de zon verbrand, flauwgevallen, mijn enkel verbrand aan de uitlaat van een brommer, je kunt het lezen in een eerder artikel van mij SDSP …..

16. Mijn favoriete reisprogramma is Globe Trekker ! Dit programma is niet meer op TV. Het was altijd te zien op Discovery een aantal jaren geleden ! Ik vond dit helemaal geweldig. De verste uithoeken v/d wereld werden bezocht door oa.  Megan MC. Cormick en Ian Wright, die dit reisprogramma presenteerden op wel een hele leuke manier ! Een aflevering duurde een uur en iedere keer was er een ander land te zien. Verder mocht ik heel erg graag naar Peking Express kijken !

17. Bestolen ben ik nog nooit op reis, maar ik heb wel een paar keer meegemaakt dat mensen uit onze groep, bestolen zijn. Dat was op klaarlichte dag in Zuid-Afrika…in Kaapstad en in Durban ! Ook werden wij met onze groep in Quito ( Ecuador ) achtervolgd door een bende…wij zelf hadden niks in de gaten, maar onze gidsen hielden honkbalknuppels in aanslag…..gelukkig is dit niet geëscaleerd !

18. Ik vind het heerlijk om reisgidsen te lezen…Tegenwoordig zijn het gewoon haast boekwerken. Mijn favoriete reisgidsen zijn die van Djoser, Koning Aap, Fox, SRC …prachtige foto’s staan er in. Ik kan daar uren in zitten lezen en reizen vergelijken…ook zit ik veel achter de PC alle reisorganisaties door te nemen…héérlijk !!

19. Ik neem van elk land souvenirs mee ! In huis staan vele dingen die uit het buitenland komen. Leuk is om iets te ruilen met een local…bijv. iemand uit een Afrikaanse stam heeft een mooie kralenketting om zijn/haar nek en die ruil je dan voor een T-shirt of je gymschoenen !!! Vaak is het dan : Ik blij…zij/hij blij !!!

20. Hoewel we nog naar Sri Lanka ‘moeten’, is ook onze volgende reis al geboekt…..en wel in januari 2016 naar Ethiopië !! Wauh, ik ben superblij…mijn verwachtingen zijn hoog over dit land. We gaan een rondreis maken van 23 dagen, met voor mij als hoogtepunt, de verschillende stammen in het zuiden !!!

 

2 gedachtes aan “20 TRAVEL FACTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.