Reisverhaaltjes.nl

35 MOOIE PLEKKEN OP AARDE DEEL I

uitzicht hotelkamer op atitlanmeer en de 3 vulkanen

Vandaag laat ik je de 35 mooiste plekjes op aarde zien, die ik bezocht heb! Sommige behoren tot de meest adembenemende natuurwonderen ter wereld! Er zijn echter nog véél meer mooie plekken op de wereld, die ik nog niet heb gezien… De wereld is zó mooi!!

1. Het Simien gebergte in Ethiopië

galada bavianen

Op ruim 3000 meter hoogte kun je hier prachtige wandelingen maken. De hoogste bergtop is de Ras Dahan (4550 meter) Je ziet hier veel Gelada bavianen. Deze bijzondere apen komen alleen hier voor!

2. De kloof van de Blauwe Nijl in Ethiopië

uitzicht kloof van de blauwe nijl

Deze kloof is 400 kilometer lang en bereikt dieptes van bijna 1500 meter! Ook hier kun je prachtige wandelingen maken met schitterende uitzichten!

3. Zuid-Afrika vind ik denk ik wel het mooiste land dat ik gezien heb. Wat een schitterende natuurgebieden met waanzinnige uitzichten, zoals hier de Blyde River Canyon!

Blyde river canyon

Deze kloof is 26 kilometer lang en ongeveer 800 meter diep!

4. De Three Rondavels in Zuid-Afrika

three rondavels

Bevindt zich ook in de Blyde River Canyon!

5. De Bourke’s Luck Potholes in Zuid-Afrika

bourke's Luck Potholes in zuid-Afrika

Dit is ook in het gebied van de Blyde River Canyon. Hier komen de twee stromende rivieren, de Blyde en de Treur samen. Hierdoor stroomt het water in snelle ronddraaiende bewegingen, met als resultaat de cilindervormige gaten. Heel bijzonder!

6. Drakensbergen in Zuid-Afrika

drakensbergen zuid-afrika

Drakensbergen is een bergketen van ruim 1100 kilometer lang. De hoogste top is bijna 3500 meter! De Blyde river Canyon bevindt zich in het noordelijke gedeelte van Drakensbergen!

7. Het uitkijkspunt God’s Window in de Blyde River Canyon

God's Window zuid-Afrika

Ravijnen en jungle zover je ziet!

8. De Tafelberg, hèt symbool van Kaapstad. (Zuid-Afrika)

Tafelberg Kaapstad

De berg met de kenmerkende platte bovenkant is ongeveer drie kilometer breed en ruim 1000 meter hoog. Je kunt met een kabelbaan omhoog, maar ook te voet! Bovenop de berg heb je een waanzinnig mooi uitzicht!

9. De Kilimanjaro in Tanzania. Helaas heb ik dit bergmassief dat uit drie aaneengesloten vulkanen bestaat alleen vanuit de lucht gezien en dit vond ik al adembenemend mooi. Ik vind de foto ook goed gelukt vanuit het vliegtuig!

Kilimanjaro vanuit de lucht

10. De Dode Zee in Israël

Dode Zee Israël

Door het hoge zoutgehalte in de Dode Zee kun je drijven op het water. Een heel bijzondere ervaring vond ik dit! Met een ligging van 417 meter onder het zeeniveau is de Dode Zee de laagste plek ter wereld!

11. De rijstvelden op Bali

Ubud

rijstvelden ubud, bali

en Jatiluwih

rijstvelden jatiluwih

Sprookjesachtig mooi!

12. De Negev woestijn in Israël

Negev woestijn Israël

Ik hou van woestijnen, de rotsen, de kloven en de zandduinen. Met name de kleuren vind ik prachtig! Heel leuk is het om hier de bedoeïnen te ontmoeten. Een kopje thee/koffie bij hun in de tent te drinken of een nachtje in hun tent te slapen!

13.  De Bromo vulkaan op Java in Indonesië

BROMO VULKAAN INDONESIE

De Bromo vulkaan is niet de hoogste vulkaan op dit eiland, maar wel de meest bijzondere. Je kunt naar de top van deze vulkaan (vertrek midden in de nacht) om vanaf deze top de zon op te zien komen! De zonsopkomst over het buitenaards landschap rond de Bromo is uniek. Het lijkt alsof je op een andere planeet bent! Een zeer bijzondere ervaring!

14. Tangkuban Perahu op Java

Tangkuban Perahu, Bandung

Bij Bandung kun je deze actieve vulkaan bezoeken. Je kunt naar de kraterwand wandelen. Er zijn veel geisers en warmwaterbronnen en het stinkt er ongelooflijk naar zwavel!

15. De Ouzoud watervallen in Marokko

enkele meters vanaf de watervallen

Op zo’n kleine 200 kilometer vanaf Marrakech liggen deze bijzonder mooie watervallen midden in het Hoge Atlas gebergte! Het water stort ruim 100 meter naar beneden. De omgeving is wonderschoon. Je kunt naar beneden lopen en er prachtige wandelingen maken. Er leven veel apen!

16. Pamukkele in Turkije

pamukkele in turkije

Pamukkele is een natuurfenomeen in Turkije. Het betekent: ‘kasteel van katoen’! Via een groot aantal terrassen loopt sterk kalkhoudend water van een helling. Het water is helaas niet zo mooi blauw meer, niet zo warm meer en het witte kalk is niet zo wit meer. Ik bezocht Pamukkele bijna 30 jaar geleden! Toen mocht je overal nog lopen en badderen! Ongelooflijk mooi is het er!

17. Phang Nga in Thailand

phang nga bay thailand

Vanaf het eiland Phuket kun je een boottocht maken naar de Phang Nga Bay. In deze baai bevinden zich zo’n 200 eilanden, die soms alleen bestaan uit steil uit de zee oprijzende rotsformaties! Op de foto de wereldberoemde rots op het ‘James Bond’ eiland. Een paradijsje op aarde. Inmiddels behoorlijk toeristisch, dat wel…

In het volgend reisverhaaltje laat ik je de resterende 18 mooie plekken zien!

Was jij ook op 1 of meer van deze plekjes?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.