Reisverhaaltjes.nl

35 MOOIE PLEKKEN OP AARDE DEEL II

Simien gebergte Ethiopië

Vandaag in deel II de resterende 18 mooie plekken op aarde die ik bezocht heb. Komen ze:

1. Halong Bay in Vietnam

HALONG BAY, VIETNAM

Deze baai wordt wel als mooiste baai ter wereld beschouwd. Honderden kalkstenen rotsformaties die recht uit het water omhoogrijzen!

2.  De Galapagos eilanden (Ecuador)

Galapagos eilanden

Deze eilanden liggen ter hoogte van de evenaar op zo’n 1000 kilometer vanaf het vaste land (Ecuador.) Op deze eilanden leven dieren en planten die nergens anders op de wereld voorkomen. Een ongerepte natuurschoon! Darwin ontwikkelde er zijn evolutietheorie! Werkelijk schitterend, al hangt er wel een prijskaartje aan deze eilanden!

3. Seven Colors Earth op Mauritius

7 kleuren aarde

Een uniek natuurverschijnsel! Door meerdere vulkanische uitbarstingen, waarbij lava bij verschillende temperaturen afkoelde, is hier een landschap ontstaan met zeven kleuren aarde. Het landschap is in de daarop volgende millenia zo geërodeerd dat het de huidige vorm van heuvels (zandduinen) kreeg. Erg bijzonder is dat de kleuren zich nooit vermengen! Voor dit wonderlijk verschijnsel is geen wetenschappelijke verklaring!

4. Amazone regenwoud in Ecuador

amazone regenwoud Ecuador

Ik hou van jungle, maar tegelijkertijd vind ik het ook wat griezelig om door dicht woud te wandelen. Wanneer je stilstaat zie je ongelooflijk veel kruipende beestjes brrrt. Dit is een prachtig natuurgebied om onder begeleiding van een gids te wandelen en boottochtjes te maken. Een heel avontuur is het om midden in de jungle te overnachten!

5. Musandam in Oman

ZEE MET BERGEN IN OMAN

Op slechts 2½ uur rijden vanaf Dubai bevindt zich het schiereiland Musandam dat behoort tot buurland Oman. Vergeet dus niet je paspoort mee te nemen! Vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen, die meer dan 2000 meter uit de zee verrijzen, wordt Musandam ook wel ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd! Het landschap doet denken aan de Noorse fjorden! De onderwaterwereld is hier verrassend mooi en grote kans dat je dolfijnen spot!

6. Sigiriya (de Leeuwenrots) in Sri Lanka

de leeuwenrots

De Highlight van Sri Lanka! Deze rots van bijna 200 meter hoog, rijst loodrecht uit het landschap en zie je al van kilometers ver. Je kunt deze rots beklimmen (1202 treden) Dan moet je echter geen hoogtevrees hebben zoals ik…

7. Cotopaxi vulkaan in Ecuador

cotopaxi in Ecuador

Dit is de hoogste actieve vulkaan van Ecuador, zelfs de hoogste ter wereld! (5897 meter hoog!) In Ecuador zijn veel vulkanen!

8. Chimborazo vulkaan in Ecuador

Chimborazo vulkaan Ecuador

De hoogste (dode) vulkaan in de Andes! (6310 meter hoog!) Ik ben tot ruim 4800 meter hoog geweest. Er is namelijk een weg tot deze hoogte. Daar ben ik nog een stukje omhoog geklommen, maar de lucht is daar erg ijl en het is koud hihi. (sneeuw/ijsgrens) Een bijzondere ervaring om zo hoog te zitten!

9. Sumidero Canyon in Mexico

sumidero canyon mexico

Op een uurtje rijden vanaf San Cristobal bevindt zich deze schitterende canyon, met rotswanden van wel 1000 meter hoog! Tijdens een boottocht zie je enorme krokodillen op de oevers liggen! Een schitterend gebied!

10. Chamarel waterval op Mauritius

CHAMAREL WATERVAL

De waterval bevindt zich op privégrond, je kunt er niet afdalen. Maar wat is ‘ie’ prachtig! Het water valt een kleine 100 meter diep. De waterval ligt in een schitterende tropische omgeving!

11. De vulkanen in Guatemala

panajachel

Het (krater) meer van Atitlán in Panajachel wordt omringd door 12 vulkanen! Het meer ligt op ruim 1500 meter hoogte. Het meer wordt gezien als één van de mooiste ter wereld! Werkelijk schitterend!

12. De watervallen van de Blauwe Nijl in Ethiopië

watervakllen van de blauwe nijl

Bij Bahir Dar kun je een prachtige wandeling naar deze watervallen maken. Deze ontspringt uit het Tanameer. Van daaruit slingert hij door diepe ravijnen en een prachtig landschap richting Soedan. De watervallen bestaan uit vier stromen van 37 tot 45 meter hoog. Je kunt helemaal naar beneden lopen! Schitterend gebied en niet of nauwelijks toeristen!

13. Vulkaan Fuego in Guatemala

vulkaan Fuego spuwt een dikke wolk as

Het gezellige stadje Antigua wordt omringd door drie vulkanen. Één ervan, de Fuego, spuwde as toen wij het stadje in 2015 bezochten. Het is de meest actiefste vulkaan op het Amerikaans continent. Afgelopen mei kwam deze vulkaan voor de vierde keer dit jaar tot uitbarsting!  De top is bijna 4000 meter!

14. De ‘New York’ rotsformaties in Ethiopië

new york rotsformaties

In Zuid-Ethiopië vlakbij Konso in het plaatsje Gesergio bevinden zich deze rotsformaties, ontstaan door erosie. Ze zijn vernoemd naar de hoge gebouwen in New York!

15. Het roze meer in Senegal

het roze meer in senegal

Op 25 kilometer vanaf de hoofdstad Dakar bevindt zich het Lac Rose. De roze kleur van het meer is te wijten aan het feit dat de hoge zoutconcentratie het licht anders breekt en aan de aanwezigheid van rode plankton en microbacteriën. Er is geen leven mogelijk in dit water en je kunt hier net als in de Dode Zee drijven op het water. Erg bijzonder!

16. De Uluwatu kliffen op Bali

uitzicht vanaf de kliffen, uluwatu tempel, bali

In Zuid-Bali bevinden zich deze prachtige hoge kliffen waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de zee en het opspattende water tegen de rotsen. Bezoek hier ook de Uluwatu zeetempel. Er lopen hier veel apen rond, dus goed op je spullen passen!

17. Udewalawa Nationaal Park in Sri Lanka

schitterende natuur

Een schitterend natuurgebied waar je 100% kans hebt om wilde olifanten te spotten! Supermooi!

18. De cenotes in Mexico

cenote mexico

Een cenote is de naam voor een water bevattende grot of poel. Alleen al in de staat Yucatán zijn er zo’n 3000! Cenotes komen voor in regio’s waar er geen bovengrondse rivieren zijn. Het water sijpelt door de poreuze grond en vloeit via ondergrondse rivieren naar de zee. Cenotes zijn voor de Maya’s heilige plaatsen, omdat het de ingang naar de onderwereld is! Door de Maya’s werden de poelen gebruikt om offers te brengen, ook mensenoffers… In sommige mag er gezwommen worden, zoals deze!

Dit waren mijn 35 bijzondere plekjes! Welke ervan heb jij bezocht of welke zou jij graag willen bezoeken?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.