Reisverhaaltjes.nl

500 VERHAALTJES !!

IKKE

Vandaag schrijf ik mijn 500ste verhaal op dit blog!!  Toch wel een mijlpaal vind ikzelf!

Ik dacht laatst: hoeveel blogs heb ik nu eigenlijk al geschreven? Gelukkig hoefde ik ze niet allemaal te tellen, dat registreert WordPress namelijk voor mij. ‘Categorieën’ houdt dit netjes voor me bij!

BLOEMEN           :      20

DIEREN               :      43

OTHER THINGS :       59

PLANTEN            :       20

REIZEN                :     322

TUIN                     :       36

Je ziet dat verreweg de meeste verhalen over ‘reizen’ gaan. Reizen is ook mijn grootste passie! Daarnaast schrijf ik zomers veel over mijn tropische tuin. Ik ben gek op bijzondere bloemen en planten èn dol op dieren! Waar ik me verder dan nog mee bezig houd komt in Other Things terecht!

6 mei 2015 startte ik heel erg enthousiast met Reisverhaaltjes, en nu bijna 2½ jaar later ben ik eigenlijk nog nèt zo enthousiast. Ik plaats wel wat minder blogs, omdat ik destijds meer tijd had. Maar ik doe het nog steeds met heel veel plezier!

Op dit blog staan ontzettend veel foto’s. Ik schreef laatst over honderden, misschien wel duizend. Dit was zeker niet overdreven, want ik denk dat er ruim 4000 foto’s op staan! Tijdens een vakantie zie je me bijna niet zonder camera, ik slaap er nog net niet mee. Duizenden foto’s maak ik op reis!! De mooiste 1500 zijn op mijn Instagram account (reisverhaaltjes) te zien! Iedere dag komen er tenminste twee nieuwe foto’s bij!

De foto van mij is de profielfoto van dit blog. Hoewel ik dol op fotograferen ben, sta ik zèlf niet zo graag op de foto. Ik ben bepaald niet fotogeniek. Deze foto vind ik wel leuk en hier sta ik er op mijn aller voordeligst op hihi. (Weinig van me te zien!) Intussen heb ik mijn haar wat langer, is het een stuk blonder(grijzer), ik ben wat kilootjes aangekomen en er zijn weer wat rimpeltjes bij gekomen…

Gezien het aantal volgers, mag ik niet klagen over het aantal reacties die ik op mijn blogs krijg. Al reageren de meesten meestal op de Facebook pagina. Ik heb een aantal zeer trouwe volgers vanaf het begin en die zijn me erg dierbaar! Dikwijls hoor ik van mensen die eigenlijk nooit reageren, dat ze me wel degelijk volgen. Toch leuk om te horen!

Ik heb hele leuke contacten opgebouwd met mensen, terwijl we elkaar nog nooit in het ‘echie’  hebben gezien! Op Instagram ontmoet ik velen met dezelfde passie voor reizen!

Ik verkies beslist de kwaliteit boven de kwantiteit. Betaald promoten van mijn blog doe ik nooit en naar mijn statistieken kijk ik niet of nauwelijks. Het maakt mij echt niet uit hoeveel volgers ik heb, als ik zo nu en dan maar wat reacties krijg. Ik zie het bloggen ook puur als hobby en niet iets dat moet van mezelf. Ik ben me ervan bewust dat iedereen op FB leest wat ‘ie’ wil lezen en niet iedereen is geïnteresseerd in reizen of tuinieren of heeft tijd en/of zin om te reageren! No problem!

Soms denk ik wel eens, als ik stop met bloggen, want niks is voor eeuwig, dan ben ik al mijn verhaaltjes kwijt… Dát zou ik wel zonde vinden. Eigenlijk zou ik ze allemaal uit moeten printen! Maar om nou 500 verhalen + wat er nog bij gaat komen uit te printen met duizenden kleurenfoto’s, dat zou me een vermogen gaan kosten! Ik denk dat wel meer bloggers zich dat weleens afvragen… Heeft iemand een oplossing?? Ja, blijven betalen is een optie natuurlijk… Zolang ik ieder kwartaal betaal blijft mijn blog online!

Doordat ik zo ontzettend veel foto’s plaats, heb ik al een paar keer extra schijfruimte bij moeten kopen en dat terwijl ik iedere foto die ik plaats eerst verklein! Ik zou naar een andere Hosting kunnen gaan en mijn hele blog kunnen verhuizen. Er zit namelijk nogal wat prijsverschil tussen webhosting providers. Maar ik vind dit eerlijk gezegd doodeng! Bang dat ik blogs kwijtraak, dat ‘ie’ niet meer werkt ofzo. Heeft iemand daar ervaring mee misschien?

Voorlopig ga ik nog even door met bloggen. Ik heb nog steeds genoeg verhalen in mijn hoofd zitten en ik hoop dat er veel nieuwe bij zullen komen!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.