Reisverhaaltjes.nl

ABU DHABI

Abu dhabi de mall

Op 1,5 uur rijden van Dubai ligt het grootste en rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, nl. Abu Dhabi ! Abu Dhabi heeft niet zoveel hoogbouw als  Dubai, maar er valt ook genoeg te beleven. Zo heb je er bijv.  Ferrari World, het grootste indoor pretpark ter wereld, 450.000 vierkante m. Er zijn in dit pretpark oa. 20 attracties gericht op liefhebbers van snelheid in het algemeen en autosport in het bijzonder. Het dak van het pretpark bestaat uit een 65 m x 48,5 m groot logo van Ferrari, het grootste logo ooit gemaakt ! Verder heb je er nog een groot Formule 1 circuit en nog vele andere bezienswaardigheden. Wij bezochten Abu Dhabi vnl. om één v/d grootste moskeeën ter wereld te bekijken nl. de Sjeik Zayed Moskee !

sjeik zayed moskee abu dhabi

De moskee is groot genoeg om plaats te bieden aan 40.000 moskeegangers ! De grootste gebedsruimte biedt plaats voor 9000 personen. De 4 minaretten zijn 107 m. hoog en er zijn 82 koepels ! Een heel groot deel v/d moskee bestaat uit wit marmer.

We moesten ons eerst ‘omkleden’…althans de vrouwen ! Ik had 2 sjalen meegenomen en een vestje met lange mouwen en een lange broek had ik al aan….1 sjaal om mijn nek en 1 als hoofddoekje, het haar moet bedekt zijn, anders kom je er niet in. Ik was goedgekeurd door de gids….’ You look nice ‘ zei hij !

dresscode

Uiteraard moesten de schoenen ook uit ! Het is superschoon binnen !

Prachtige mozaïken in de witte marmeren vloer(en) !

In de moskee ligt het grootste tapijt ter wereld en ook hier, superschoon ! Het tapijt is ontworpen door een Iraanse tapijtenfabriek, het heeft een oppervlakte van 5627 vierkante m. en is gemaakt door 1200 wevers ! Het gewicht bedraagt 47 ton en er zitten ongeveer 2.268.000.000 knopen in….mijn blote voetjes vonden het igg. heerlijk om er op te lopen, lekker zacht !

Er hangen 7 kroonluchters, gemaakt van koper en goud. De grootste heeft een diameter van 10 m. en een hoogte van 15 m. !

Ik vind het werkelijk een schitterende moskee, je kwam ogen te kort…

ik met hoofddoe

vrouw met boerka

Op de bovenste grote foto sta ik…onderste foto, vrouw met boerka, stiekem gefotografeerd, maar zoals je ziet, zag ze dat wel…Na het moskee bezoek, bezochten we de ‘Mall’ ( overdekt winkelcentrum ), iets kleiner dan in Dubai, maar nog altijd honderden winkels…We zaten er te eten…en ik dacht, wat hoor ik toch ? Het waren de ‘karretjes’ van een achtbaan !! Midden in het winkelcentrum…je blijft je verbazen !

We maakten nog wat fotostops , oa. van de skyline van Abu Dhabi en het 7 sterren hotel Emirates Palace , waar een pinautomaat is waar je goudklompjes kan pinnen !!!

skyline Abu Dhabi

emirates palace

Als je naar Dubai gaat….vergeet dan niet Abu Dhabi te bezoeken, zeer de moeite waard !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.