Reisverhaaltjes.nl

AFRICAN NIGHT

senegaalse muziekavond

In Senegal gaven we ons op voor een Senegalese avond met dans & muziek. Altijd leuk natuurlijk ! We werden rond 18.15 uur opgehaald. Het was even schrikken, want de bus zat vol met fransen, die ook nog eens een hoop kabaal maakten…. Rob wilde meteen alweer uitstappen, maar toevallig wisten we dat er behalve ons tweeën, nòg een Nederlander meeging…gelukkig haalden we hem nog op !

In de bus zaten twee gidsen, één voor de fransen en één voor de drie Nederlanders, hij vertaalde voor ons in het engels ! We wisten dat we slechts zo’n 20 km. moesten rijden en al snel gingen we van de hoofdweg af en reden over een hobbelig zandpad een heuvel op….waar gingen we in hemelsnaam naar toe, dachten we…Bovenop de heuvel maakten we een fotostop…

termietheuvels

Veel termietenheuvels hier èn een prachtige baobab boom !

baobab boom

( Deze boom, komt je bekend voor hè, het is de omslagfoto van deze site ! ) De fransen stoven op de boom af, probeerden er in te klimmen en maakten foto’s. Intussen zochten wij onze landgenoot op en stonden al kletsend te wachten, totdat de fransen geen interesse meer hadden voor de baobab, zodat ik ook even een foto kon maken, zònder al die toeristen…We stonden nog een tijdje te kletsen en ineens merkten we op, dat het inmiddels wel erg stil was geworden….en waar waren al die fransen gebleven ?? Bleek dat ze allemaal achter de bus stonden voor een prachtig uitzicht om foto’s te maken v/d zonsondergang…..dáárvoor stonden we hier ( bleek later…), niet voor de boom, maar voor de zonsondergang !! eeh, waar was onze gids ? Waarom wisten wij dat niet ?? Wij verstaan geen frans !! of we hadden niet goed opgelet….?

In ieder geval, hadden we dat mooi gemist… We stapten weer allemaal in de bus en reden nog slechts een half uurtje verder. In the middle of nowhere stond een hut en daar werden we opgewacht door de Afrikaanse dansgroep, we hoorden de trommels al van verre… Hun zang, de djembés ( Afrikaanse trommel ) …het bezorgde mij kippenvel !

muziek groep staat ons op te wachten

Na een paar nummers werden we gewenkt…we moesten hun volgen. Het pad was slechts verlicht door envelopjes, die uitgevouwen op de grond stonden, daarin zat een waxinelichtje, leuk idee, verder was het aardedonker…

het pad welke we moesten volgen met kaarsjes op de grond

Op een open plek werd een kampvuur aangestoken en er werd nog steeds gedanst en gezongen. Wat een welkom ! Een eindje verder op stonden tafels en stoelen voor ons klaar….één tafeltje met drie stoelen was voor de Nederlanders !! We werden welkom geheten en de muziek ging verder…

er werd getrommeld en gezongen

Er stonden hapjes voor ons klaar, die we alvast mochten pakken, nootjes en dergelijke ! Hibiscussap, baobabsap en sinaasappelsap was er om te drinken..

In tussen kwamen er allemaal jonge vrouwen in prachtige kleding die ons verschillende traditionele dansen lieten zien. Deze vrouwen zijn ontzettend lenig en ritmisch, was schitterend om te zien.. Na elke dans waren ze weer anders verkleed !

Afrikaanse dans & muziek vertellen vaak verhalen…De middelste foto stelt de wolf voor en de laatse foto stelt een leeuw voor, in het verhaal !

In de pauze kregen we de hoofdmaaltijd, couscous, grote stukken geitenvlees.. mmm ( niet dus  ) ik heb er weinig van gegeten want ik hou er echt niet van…ik was vast de enige, want iedereen zat lekker te smikkelen.. Na het eten ging de show door en op het eind mochten we meedansen… Maar, wat een prachtige avond hadden we, vele kippenvelmomenten !!

Krijg jij ook kippenvel van de Afrikaanse djembé ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.