Reisverhaaltjes.nl

ALBIZIA

PLANT ALBIZIA

Eindelijk bloeit mijn Albizia julibrissin ´Rosea´ ! ( Perzische slaapboom, of Zijdeboom )

Ik heb deze plant al vier jaar en ieder jaar groeit dit boompje enorm, maar bloeien ´ho maar´ !

Elk jaar zie ik met argusogen toe dat mijn man, die hovenier is, deze plant flink terugsnoeit. Van snoeien, daar heb ik namelijk geen kaas van gegeten ! Ikzelf ben niet zo snoeierig, hoveniers schijnbaar wel.

Door de verhuizing hebben we deze plant drie keer moeten verzetten en ik wist niet wat ik zag afgelopen week… Hij bloeit ! Wat een prachtige exotische bloemen ! Normaal bloeit deze plant rond juni/juli, maar ik denk door de verhuizing dat hij nu erg laat is !

Er zitten drie bloemtrossen in

bloementros albizia

bloementros albizia

Prachtige exotische kwastachtige bloemen !

bloemen albizia

exotische bloem van dichtbij

De boom heeft kleine Acacia-achtige blaadjes en heel apart : deze blaadjes vouwen zich ’s nachts dicht !

De ‘Rosea’ is de meest winterharde Albizia -soort, tot -18 C !!

Oorspronkelijk komt deze boom uit Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Europa. In Nederland bloeit de boom tot aan de vorst. Daarna zal het blad gaan afvallen en in het late voorjaar zal het boompje weer opnieuw beginnen te groeien.

De plant mag in de volle zon en aan de grond stelt de Albizia weinig eisen ! Hij groeit redelijk snel en kan wel een aantal meter hoog worden ( 5 à 6 meter )

De plant is in Nederland nog niet erg bekend en je kunt hem zeker ook niet in elk tuincentrum kopen, maar bij de meeste kwekerijen met exoten kun je hem zeker bestellen !

Is het niet een beauty ? Met deze boom heb je zeker iets aparts in je tuin !!

Ken je deze plant/boom ? Misschien heb je hem zelf in je tuin staan ?

4 gedachtes aan “ALBIZIA

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Geen idee Corrie. Het kan ook de leeftijd zijn of betere grond. In Oranjewoud hadden we zandgrond en hier hebben we bomengrond in de bloembakken gedaan ! Hij is iig erg mooi he ?

 1. Ineke Beers

  Leuk voor je Margreet, hij is ook prachtig, bij onze over buurvrouw staat er een boom van wel 4 meter hoog achter in de tuin helemaal in volle bloei en in de voor tuin staat er een boom van 1.50 meter ook in volle bloei, ik krijg er zaden van en ga hem proberen te zaaien het zijn wel hele harde zaden maar we zien wel of het lukt.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Wat mooi zeg ! Ze kunnen idd echt groot worden ! Succes met zaaien ! Vaak moet je harde zaden even vijlen en een nacht in laten weken…Maar daar heb jij vast wel ervaring mee, met je hobbykwekerij !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.