Reisverhaaltjes.nl

APENTEMPEL

KLEIN AAPJE BIJ DE APENTEMPEL GALTA

DAG 13 & 14 RONDREIS RAJASTHAN

Helaas alweer de laatste dag in India! We hadden een zeer lange reisdag voor de boeg. Met de bus van Jaipur naar Delhi, ruim 300 km. We werden rechtstreeks naar het vliegveld gebracht!

ONZE ROUTE IN INDIA

Maar de dag begon relaxed. We vertrokken namelijk pas om half drie. Na het ontbijt gingen we lekker een paar uur bij het zwembad liggen. Tussen de middag aten we nog een lekkere tosti in het restaurant en op onze dooie gemak douchten we ons beide en pakten we voor de allerlaatste keer onze koffers in!

Half drie vertrokken we dus. Maar na een half uurtje rijden, maakten we nog een aangename stop bij de Apentempel in Galta. Dit ligt in een vallei net buiten Jaipur. Deze tempel wordt ook wel de tempel van de Zonnegod genoemd!

Niet alleen de vele apen zijn hier zo bijzonder, maar de Heilige Bron is het meest bijzondere hier! Gelovige Hindoes nemen hier namelijk een ritueel bad!

De ingang werd versperd door een aantal slome koeien

koe bij de ingang van de apentempel

De aapjes waren wat actiever. Je kunt namelijk bij de ingang wat pinda’s verpakt in een stukje krant kopen en aangezien wij de enige toeristen hier waren, kwamen de aapjes al naar ons toe rennen. Er zaten hele kleine jonge aapjes tussen, zo schattig!

jong aapje eet pinda's

aapje zit op een muurtje

klein aapje

aap eet pinda's

Het was er aangenaam rustig. Omdat we in het begin alleen maar oog voor de kleine aapjes hadden, werden we verrast door dit prachtige tempelcomplex hier en het is behoorlijk groot!

apentempel bij galta

apentempel

apentempel bij Galta

mooie tempels

Een familie zat uitgebreid te eten

vrouw met 2 kinderen zitten op de grond te eten

3 vrouwen zitten op een muurtje te kletsen

hindoe vrouw

Een prachtige Hindoe tempel..

hindoe tempel

Om bij de Heilige bron te komen, moet je een paar trappen omhoog lopen. Men wast zich hier dus en kinderen spelen in het water. Niet alleen kinderen, maar de aapjes vinden het ook erg leuk. Ik wist niet dat apen van water houden!

 

aapjes in het water, de Heilige bron

foto vanaf de heilige bron naar beneden op de tempels

 

ritueel bad in de heilige bron

Toen we terugliepen, deden deze vrouwen even een middagdutje!

2 vrouwen liggen op de grond te slapen

2 honden

En sommige honden ook…

Tempeltje om te bidden…

offer tempeltje

Terug bij de bus zagen we deze koe bovenop dit ?? Ja, wat is het eigenlijk?  Ik vraag me af hoe hij er weer af komt… Volgens mij weet deze koe dat zelf ook niet…

koe op dak van een gebouwtje

Na dit prachtige tempelcomplex reden we bijna drie uur aan een stuk door tot aan de pauze. Daarna was het nog vier uur rijden naar Delhi!  Twee uur voordat we in Delhi aankwamen merkten we al dat het steeds drukker op de weg werd. Er reden enorm veel vrachtwagens op de weg, dus het schoot niet erg op!

Uiteindelijk kwamen we na tienen ’s avonds op het vliegveld aan. We namen afscheid van onze  Indiase chauffeur en bijrijder(Camel) Hij keek zijn ogen uit, want hij was nog nooit op het vliegveld geweest…

We waren snel door de controle heen. Weer werd onze aansteker van ons beide door de douane afgepikt! Dit maken we wel vaker mee. In het ‘rookhol’ hoorde we van een Amerikaanse toerist dat je gewoon lucifers mee moet nemen. Dat pakken ze niet af!

We gingen even lekker bij Mac Donalds eten. Normaal vind ik dit eten niet zo smaken, maar na de lunch van tussen de middag hadden we niks meer gegeten

ik op delhi airport bij de mac donalds even wat eten

In de toiletruimte had ik me even omgekleed. Die strakke spijkerbroek was weer even wennen. Ik deed een beetje make up op en het Indiase toilet-vrouwtje volgde mijn handelingen. Op mijn potloodje zat geen punt meer en zij verdween door een deur en kwam even later met een puntenslijper voor mij aanzetten. ‘Nice, you look nice’, zei ze toen ik een blauw streepje onder mijn ogen zette. Grappig, vrouwen onder elkaar, dan maakt het land van herkomst niet uit. Wij  vrouwen begrijpen elkaar!

We gingen nog ergens in een luie stoel hangen met een heerlijke cappuccino en slenterden wat langs de winkeltjes. Het was rustig op het grote moderne vliegveld.

Rond drie uur in de nacht gingen we eindelijk aan boord en een uurtje later verlieten we Indiase bodem. Ik hoop dat ik hier ooit weer terug zal keren! Ik vond India geweldig ! Niet bijzonder mooi, maar de mensen zijn er geweldig! Het is moeilijk uit te leggen…

Iets voor negenen Nederlandse tijd landden we op Schiphol ( In India is het 3½ uur later) Het zag er buiten triest en kleurloos uit. Zwaar bewolkt, maar toch ruim 20 graden en dat op 29 september!

Wat ik van India vond kun je lezen in mijn artikel TERUG UIT INDIA

Ben jij al eens in India geweest,of zou je er wel graag eens naar toe willen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.