Reisverhaaltjes.nl

BANANENBOOM INPAKKEN

TEGEN VORST BDE BANANENBOOM

Je zal wel denken…Een vreemde sneeuwpop…..Maar hieronder zit een bananenboom beschermd tegen de vrieskou en de sneeuw !

Steeds meer mensen hebben bananenbomen/planten in hun tuin. Ze worden verkocht onder het mom van ‘winterhard’! Dat wil zeggen, wanneer je de hele plant/boom niet tegen de vorst beschermt, dan zal hij afsterven maar in het voorjaar komen er dan weer nieuwe stekjes in de buurt van de afgestorven plant ! Wil je graag dat je plant verder groeit in het volgende jaar, dan zal je de plant moeten beschermen tegen de vorst !

Deze foto heb ik gemaakt in de strenge winter van 2010 ! Toch wel een mooi plaatje, al die sneeuw ! Ik ben niet zo’n winterliefhebber, geef mij maar zomer…Maar een pak sneeuw zoals toen is toch wel erg mooi !

Bij de eerste paar graden vorst is de bananenboom niet meteen dood, maar bij langdurige vorst is het wel zaak om de plant voor die tijd te gaan inpakken ! Dit doe je als volgt :

Snij de bladeren met een scherp mes schuin af en laat het bovenste blad er aan zitten. Leg op de grond om de stam heen een stuk worteldoek en steek bijvoorbeeld een stuk of vier, vijf bamboestokken in de grond op zo’n 25 cm. van de stam af. De stokken moeten ongeveer dezelfde lengte hebben als de stam ! Vul dan de hele ruimte op met stro en wikkel dikke folie om de bamboestokken. Zet als laatste een omgekeerde emmer er boven op ! Mocht het een hele strenge winter worden kun je er ook nog een streng LED lichtslang ( kerstverlichting) om heen wikkelen !

In het voorjaar kun je alles verwijderen, maar hou nog wel de nachttemperaturen in de gaten !

Het is toch mooi een bananenboom in je tuin ?

bananenboom en bamboe

Je moet er wel een beetje de ruimte voor hebben ! Je kunt de plant ook in een pot doen, maar dan zal hij niet zo snel groeien als in de volle grond !

Wil je meer weten over bananenbomen, lees dan ook mijn artikel BANANENBOMEN

Heb ij ook een bananenboom in je tuin of zou je dat willen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.