Reisverhaaltjes.nl

BANDIA RESERVE

JEEP SAFARI Vanuit Saly in Senegal bezochten we het Bandia reservaat, waar je wilde dieren kunt spotten ! Verwacht daarbij geen Krügerpark, met leeuwen en olifanten….want die zijn in dit park niet te vinden. Toch is het zeer de moeite waard, vooral als dit je eerste kennismaking is met het spotten van wild ! Het is ook geen groot park, na een paar uur rondrijden heb je de meeste dieren wel gezien. Dus geen ‘Big Five ‘  hier…….In Zuid-Afrika zag ik 4 van de zogenaamde ‘ de grote vijf ‘ nl. de leeuw, de luipaard, de olifant en de buffel…de nr. 5, de neushoorn zagen we in dit park !! Er lopen er maar 2 rond en ze worden bijgevoerd, omdat ze anders zo moeilijk te vinden zijn…nu blijven ze een beetje in dezelfde omgeving. Eigenlijk jammer, want het is veel spannender om ze te zoeken, toch ? Nu moet je niet denken dat de neushoorns tam zijn…verre van dat, het blijven gevaarlijke dieren ! neushoorn Het is wel grappig…elke vakantie nemen we een verrekijker mee….en  als we dan een trip maken zoals deze….juist, dan vergeten we de verrekijker mee te nemen ! Die hadden we hier goed kunnen gebruiken, vooral om mooie vogels te bekijken. Maar één mooie vogel, kreeg ik goed voor mijn lens. Ik weet niet wat voor vogel dit is, maar het is een beauty ! blauwe vogel Ik denk dat het een soort ijsvogeltje is ! Verder zagen we diverse soorten gazelles, koedoes, roan antilopes etc..

Giraffes en zebra’s !

Buffels en struisvogels en verschillende soorten apen ! huzaaraap De Huzaaraap ! en hieronder de groene meerkat of blauwaap ! groene meerkat of blauwaap Onderweg mochten we even uit de jeep om deze ‘ grote jongen ‘ te bekijken…en dan bedoel ik niet Rob….maar die boom ! Het is een baobab ! ( apenbroodboom ) Deze boom is het nationale symbool van Senegal. De boom hier in dit park is ongeveer 1000 jaar oud en heeft een omtrek van 17 meter !  De oudste boom die in Senegal staat, schatten ze op 1500 jaar oud en heeft een omtrek van 22 meter ! In sommige andere Afrikaanse landen zijn ze nog ouder en groter in omtrek ! baobab   Er zitten gaatjes in de boom, zoals je kunt zien….hierin stopten ze vroeger takjes, zodat ze omhoog konden klimmen en zo de honing uit de boom haalden ! Nog een opmerkelijk detail is, is dat deze ( oude ) bomen hol zijn van binnen en ze begroeven hier vroeger mensen in ! In deze boom liggen 7 schedels… schedel in baobap boom Verder zagen we nog deze crocs ! Altijd mooi om te zien !

Ik vond het erg leuk, zeer de moeite waard, het is wel een inspanning dat getuur in die bush bush, maar ook spannend ! Dit reservaat ligt niet ver van Dakar, de hoofdstad van Senegal !

6 gedachtes aan “BANDIA RESERVE

 1. T. de Groot

  Die vogel is geen ijsvogel maar de Sahelscharrelaar.
  Die bovenste aap is een tantalusmeerkat en die onderste is een huzaaraap (ook wel patas monkey).

  🙂

 2. Fred Strunk

  Beste Mensen.

  Wij zijn van plan naar het safari park te gaan maar nergens staat wat het kost per persoon en hoe lang deze duurt kan iemand mij daar over vertellen.
  mvrgr Fred

 3. Fred strunk

  Beste Margreet, zit daar vervoer bij dan??? En wat voor vervoer? 10 januari vertrekken we. Ook nog een vraagje, is sali ver van de luchthaven, wij landen op het nieuwe vliegveld n.l.
  Groet fred en lia strunk

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   hallo Fred
   Ik heb het even voor u opgezocht. Het nieuwe vliegveld bevindt zich op 50 km buiten de hoofdstad Dakar en het is 81 km rijden naar Saly! (1.40 minuten) Zit de transfer naar hotel bij uw boeking , dan komt er extra tijd bij, omdat er onderweg andere toeristen bij hotels afgezet moeten worden. Heeft u geen transfer naar hotel geboekt, kunt u een taxi nemen en dan is het dus ruim 1,5 uur rijden rechtstreeks naar Saly!
   Het Bandia reservaat is 64 km vanaf Dakar maar ligt vlakbij Saly!(half uurtje rijden)
   Wij hebben deze excursie bij ons hotel geboekt bij Kras/TUI. Meestal zijn deze excursies bij de Nederlandse reisorganisaties een stuk duurder dan wanneer u zelf op pad gaat…. Alleen dan is wel alles goed en makkelijk geregeld. U kunt het ook zelf regelen, is maar net wat u makkelijker vindt. Deze excursie kun je bij ieder hotel wel boeken. Het beste kunt u even op het internet kijken en via google: bandia reserve intypen, dan ziet u de website foret de bandia meteen op uw pagina. Daar staat alle informatie op in het duits/engels en frans! De safari kun je doen in een jeep/landrover of in een truck!
   Ik hoop dat ik u hiermee geholpen heb…
   Ik wens u een fijne vakantie, Senegal is erg mooi!! Heeft u nog meer vragen dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.