Reisverhaaltjes.nl

DE BERGEN OP MAURITIUS

BERGEN OP MAURITIUS

Na de 7 kleurige heuvels reden we naar de (zuid)kust voor een schitterend uitzicht over de blauwe Indische Oceaan.

Uitzicht rechts

uitzicht over de zee, zuidkust mauritius

van voren

uitzicht indische oceaan

Links

linkerkant uitzicht mauritius en de zee

Wat een paradijsje op aarde!

Op dit zuidwestelijk punt van Mauritius kwam een einde aan onze dagtrip. Het was 1½ uur terug rijden terug naar het noorden, naar Grand Baie, naar ons hotel.

Onderweg genoot ik van de natuur en vooral van die prachtige bergen

bergen mauritius

bergen mauritius

bergen mauritius

bergen mauritius

Is het niet een plaatje? Wakker te worden en dit dagelijks te zien…. Ik denk dat ik maar ga emigreren!

Na de tourtjes door het binnenland van Mauritius werd het tijd voor een boottocht en…. snorkelen! Die boottocht naar verschillende eilandjes aan de zuidoost kant van het eiland werd een onvergetelijk mooie dag!

We zagen prachtig (levend) koraal en schitterende vissen. We hadden een super gezelschap aan boord (in een speedboot). 4 Fransen die we niet verstonden maar vreselijk mee gelachen hebben. Ik dronk veel te veel rum en wijn (hik) en was hierdoor redelijk aangeschoten (oeps) Dat en meer in een volgend reisverhaal!

Welk tropisch eiland vond jij het mooist?

 

4 gedachtes aan “DE BERGEN OP MAURITIUS

 1. Corrie

  Wat een verschrikkelijk mooi eiland en zou dat dolgraag willen zien maar jou verhaal over de overstap op Dubai en de lange vlucht is niks voor mij in mijn eentje,snik,snik.
  Gaan jullie Vrijdag maar heerlijk naar Bali,dat is ook een heel mooi eiland en ben daar geweest en heeft mijn hart gestolen,zulke lieve mensen en een prachtige natuur en die mooie sawa’s geweldig!!!

 2. Corrie

  Het gekke is dat ik mij echt niet meer kan herinneren dat de reis zo lang was,wij waren 22 dagen weg en het grootste gedeelte op Java maar wel de mooiste reis van mijn leven en heel lang geleden 1996.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Toen was je natuurlijk ook 21 jaar jonger he? En bovendien met z’n tweeën, dat is ook gezelliger natuurlijk! Toen ik naar Indonesië ging hadden we 3 tussenlandingen tot aan Singapore. Daar bleven we eerst een aantal dagen, toen verder naar Djakarta waar we aan de rondreis begonnen. Ik zag een paar dagen geleden nog 2 brieven die ik aan mijn moeder had geschreven vanuit Indonesië, zo leuk om weer te lezen. Ik vond Indonesië ook prachtig, niet mijn mooiste land, maar wel erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.