Reisverhaaltjes.nl

BIJNA INGESNEEUWD

SNEEUW 2010

Ligt er bij jullie ook zoveel sneeuw?

Nou (helaas) hier in Sneek niet! De foto hierboven is van december 2010!

Zondag zou heel Nederland ontwaken in een witte wereld hoorde ik op de radio…

Wij zouden naar (schoon)moeder in Apeldoorn, maar daar was het inmiddels al een chaos op de weg. Het had daar zaterdag al flink gesneeuwd en er zou zondag nog veel meer bijkomen!

Rob heeft 6 jaar in Oostenrijk gewoond en hij vindt het geen enkel probleem om in sneeuw te rijden. Ik daarentegen ben een bange kip op de (snel)weg en helemaal wanneer het glad is en het sneeuwt. Moeder zag het ook niet zitten dat we met dit weer kwamen, dus we bleven zondag lekker thuis!

Op het journaal, Facebook en Instagram zag ik mooie winterplaatjes en vooral leuke filmpjes van kinderen in de sneeuw. Maar ook leuke filmpjes van blije honden die lekker in de sneeuw aan het ravotten waren, van katten die dom in de lucht zaten te kijken en de sneeuwvlokjes probeerden te vangen. Zelfs konijnen schijnen sneeuw leuk te vinden!

De teleurstelling was groot toen ik zondagochtend de gordijnen opendeed. Er was hier nog geen vlok gevallen! Maar… hier in Friesland zou het in de middag gaat sneeuwen. In onze provincie zou zelfs de meeste sneeuw gaan vallen! Ik zag mezelf al door een halve meter sneeuw worstelen, met de hond naar het bos gaan en mooie foto’s maken…

Rond 1 uur dwarrelden de eerste vlokken naar beneden. Helaas vroor het niet, de sneeuw bleef niet liggen. Het bleef urenlang sneeuwen, maar die beloofde witte wereld bleef uit. Hebben wij weer! Toen het donker en kouder werd en we de gordijnen dichtdeden bleef de sneeuw eindelijk liggen.

Rond 8 uur maakten we dan toch nog die wandeltocht met de hond door de sneeuw. Geen halve meter zoals in mijn dromen, nee er lag hooguit 2 centimeter!

Rob had de grootste lol toen hij een sneeuwbal gooide die midden in mijn gezicht belandde. Ook volwassen mannen worden weer kinderen zodra het sneeuwt!

sneeuw 10 december 2017

sneeuw december 2017

Ik kon moeilijk aanTerror zien of hij sneeuw nou leuk vindt ja of nee. Onze kat Semmie vond het maar niks die natte bende. Ze probeerde een paar vlokjes te vangen, maar rende toen ook snel het huis weer in. Poes Ayla heeft van dit alles niks mee gekregen, die sliep de hele dag!

Fan van de winter ben ik niet, maar een dik pak sneeuw vind ik wel leuk. Zo’n pak sneeuw als in de winter van 2010 bijvoorbeeld. Die winter zal ik nooit vergeten, omdat ik toen bij TNT werkte en de post rondbracht. Ruim twee weken ploeterde ik door de sneeuw, lopend! De wegen waren toen onbegaanbaar!

Vanmiddag wordt er opnieuw een pak sneeuw verwacht. Inmiddels ligt door het winterweer heel Nederland bijna plat. Codes geel en oranje worden afgegeven, er rijden minder treinen, het vliegverkeer is ontregeld. Automobilisten worden aangeraden niet de weg op te gaan.

Ik heb Terror nu twee keer uitgelaten en kom de deur niet meer uit vanmiddag. Het is koud, het vriest. Er ligt een dun laagje ijs op de sloten.

Voor iedereen die vandaag de weg op moet: rij voorzichtig!

Ik ben benieuwd hoe het bij jou is. Ligt er bij jou veel sneeuw? Heb jij een mooie sneeuwwandeling in het weekend gemaakt? Hoe vindt jouw hond of kat het in de sneeuw? Vertel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.