Reisverhaaltjes.nl

BIJNA KLAAR VOOR VERTREK

ik op schiphol wachtend bij de gate

Morgen is het zover, we gaan naar Ethiopië ! Het begint nu behoorlijk te kriebelen in mijn buik. En ik heb al geen lekker gevoel in mijn buik, want ik heb een lichte blaasontsteking…Ja hoor, dat heb ik weer. Dat kan ik nu echt niet gebruiken ! Ik heb gister mijn urine bij de huisarts laten checken en daar werd mijn vermoeden bevestigd. Het is niet heel erg, want ik drink extra veel, maar moet nu toch aan een antibiotica kuur voor vijf dagen ! Vandaag er mee begonnen.

We hebben morgen een lange reis voor de boeg. Met de trein naar Brussel, ’s avonds pas vliegen en we zijn dan zondag vroeg in de ochtend in Addis Abeba ! Een totale reis van ongeveer 24 uur ! Daar kan ik dus echt géén blaasontsteking bij hebben ! Ik moet veel drinken en dus vaak naar de WC. Hoop ik werken de medicijnen meteen !

Natuurlijk heb ik waanzinnig veel zin in onze reis. Héérlijk naar de warmte, dát alleen al ! En o ik ben zooo benieuwd naar dit land ! We gaan eeuwen terug in de tijd…Een compleet andere wereld !

Dat ik een beetje gespannen ben komt ook omdat ik ons hondje Terror een paar weken niet zie. Zonder huisdieren ga je toch heel wat makkelijker weg. Dan doe je de deur dicht en denk je niet meer aan thuis. De postbode bracht ons net twee kaartjes van de dierenartspraktijk. ‘Sterkte met het verlies van Siepie en Kayla’ ! Ik mis ze beide, het is zoveel stiller in huis

Ik kreeg ook mijn huiswerk terug van mijn schrijfcursus. Opnieuw een 7½ ! Het heeft me uuuren gekost om een verhaal te schrijven, maar ik ben zeer tevreden met dit cijfer ! Ik vind schrijven nog steeds erg moeilijk ! Gelukkig is de extra batterij die we besteld hadden voor mijn camera ook net binnen gekomen, precies op tijd ! Nu heb ik drie batterijen en Rob twee. Het schijnt dat de stroom nog al eens uitvalt in Ethiopië…

Ik heb alle nodige informatie op kantjes vol papier geschreven voor onze oppassers. Ze hebben al zo vaak opgepast en ze zullen wel denken…heb je haar weer….Maar ja, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik zie allerlei dingen gebeuren die helemaal niet gaan gebeuren ….Rob die denkt helemaal nergens aan, wou dat ik dat kon. Zodra ik morgen in de trein zit, laat ik alles wel los !

Nu ben ik de laatste wasjes aan het draaien, de planten nog even water gegeven en straks de kofferinhoud nog even checken, voor de zoveelste keer…Mij kennende haal ik kleding eruit en stop er weer andere kleding in… Rob gaat nu onze oppas ophalen ! Ik doe nog even wat huishoudelijke taakjes straks en dan de rest van de dag gezellig met een glaasje wijn. Zo komen we de dag wel door !

Ik ga dus 24 dagen geen verhaaltjes posten…Ik hoop uiteraard dat we gezond weer terugkomen , maar ook met vele avontuurlijke verhalen en mooie foto’s ! Tot over 3½ week !

Ben jij ook nerveus als je op reis gaat ?

2 gedachtes aan “BIJNA KLAAR VOOR VERTREK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.