Reisverhaaltjes.nl

BLOEMEN IN MAROKKO

soort vetplant met prachtige rode bloemen

In elk land waar ik kom fotografeer ik veel bloemen. De laatste jaren heb ik zoveel prachtige bloemen gezien, vooral in Sri Lanka en Jamaica ! Ik had niet verwacht dat ik in Marokko mooie bloemen tegen zou komen ! En al helemaal niet in de winter !

Toch bloeide er nog van alles. Heel veel bougainville en petunia´s, maar ik zag ook deze aparte bloemen, zoals bovenstaande foto. Deze bloemen lijken wel wat op de Kniphofia (vuurpijl) die je in veel Nederlandse tuinen wel ziet, maar ik denk dat dit de Aloë Vera is ! Prachtig zo met die gele muur op de achtergrond, vind je niet ?

Ook heel bijzonder zijn deze bloemen

boom met rode pluimige bloemen

Ik weet de naam van de boom niet, maar de bloemen zijn prachtig !

bloem rood pluimig

Nog nooit eerder, op de zonnebloem na dan, zag ik zo’n grote bloem als deze ! Wel 20 cm !

gele grote bloem van wel 20 cm

Geen idee hoe deze heet ! Misschien weet jij het ?

Ook deze bloem is minstens 20 cm

roze bloem in boom minstens 20 cm

Het lijkt mij een Hortensia, maar dan niet een struik, dit is een boom !

Tenslotte zag ik deze nog

soort petunia lila

Het lijkt mij een soort van de Thunbergia ! Verder zagen we veel rozen nog bloeien. Onze reisleider zei dat Marokko vooral in het voorjaar prachtig is. Dan bloeien onder andere de amandelbomen, de acacia’s, oleanders en vele vele andere bomen !

Ik had me al verbaasd over HET LANDSCHAP IN MAROKKO Ik had niet verwacht dat de natuur in Marokko zo mooi zou zijn en dat ik daar deze mooie bloemen zou zien !

In welk land zag jij veel bloemen ?

4 gedachtes aan “BLOEMEN IN MAROKKO

  1. Marian Meijer

    De naam va de bovenste boom/ bloem en is Lampenpoetser. Je ziet ze erg veel in Australië. Je kunt ze ook in tuincentra’s kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.