Reisverhaaltjes.nl

BLOEMEN IN SRI LANKA DEEL I

exotische bloem in sri lanka

Op Jamaica heb ik mooie bloemen gezien, maar Sri Lanka spant de kroon ! Ik heb tientallen exotische bloemen gefotografeerd, die ik nog nooit eerder zag, schitterend !!

exotische bloem, rood

De bovenste twee foto’s zijn van de Gloriosa ! Ik heb zelf ook ooit eens bollen hiervan in de tuin gehad, maar zijn nooit op gekomen, jammer! Dankzij hulp van de bloemen-en plantensite, waar ik op FB lid van ben, weet ik nu de meeste namen van de bloemen !

gouden regen

Deze prachtige exotische waterval is de gouden regen !  Een bloementros van meer dan één meter lang ! Prachtig !

En wat vind je van deze schitterende Paetra vine..héél bijzonder !!

paetra vine

De Thunbergia grandiflora…

thunbergia grandiflora

hanekamDe Hanekam

plumo bloem

De plumo bloem !

Deze is bekent bij iedereen….de kerstster !

kerstster

De Chinese honing laven

chinese honing laven

en de Afrikaanse tulpenboom in Sri Lanka !

afrikaanse tulpenboom

De Amaranthus gangeticus, heel apart !!

amaranthus gangeticus

Tot zover deel I , ik heb nog veel meer moois gefotografeerd. Wat een mooie bloemen heb je in Sri Lanka ! Ik  weet van de rest de namen nog niet, dus wordt vervolgd, in een deel II !

Fotografeer jij ook bloemen in het buitenland ??

2 gedachtes aan “BLOEMEN IN SRI LANKA DEEL I

  1. Fred van Daalen Wetters

    Ik heb een bloem in Sri Lanka gefotografeerd die de vorm heeft van een pijp. Hij heeft ook een naam gerelateerd aan Nederland. Ik kan even niet thuis brengen. Ik heb hier in Spanje twee planten met een beetje een zelfde vorm en blad maar veel kleiner. De haartjes op de rand van de bloem zijn duidelijk waarneembaar. Bedankt vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.