Reisverhaaltjes.nl

BREIEN VOOR OOST-EUROPA

LAPJES BREIEN VOOR OOST-EUROPA

Iedere dag loop ik langs de logeerkamer en dan zie ik die grote mand vol met wol staan. En iedere dag krijg ik dan zin om te breien. Dat heb ik elke winter! Net alsof ik al niet genoeg te doen heb, al niet genoeg hobby’s heb…

Ik heb dan wel zin om te breien, maar weet nooit wat ik dan moet maken. Een trui voor mezelf? Of voor Rob? Te veel werk denk ik dan…

Nu zag ik van de week dat een van mijn Facebookvrienden sjalen aan het breien was voor Moldavië. Dit leek me wel leuk, dus ik ging zoeken op internet.

Ik kwam toen op de site  de ‘lappendekensclub’ terecht. De geschonken brei en haakspulletjes gaan via de stichtingen ‘Licht in de duisternis’ en ‘Hoop voor Albanië’ naar Roemenië en Albanië!

Waar ze om vragen is het volgt: gebreide ( pendikte 4,5) of gehaakte lapjes voor dekentjes, mutsen, sjalen, truitjes, wanten of knuffels etc.

Ik werd meteen enthousiast toen ik alle foto’s bekeek van blije mensen in Albanië en Roemenië die met leuke gekleurde dekentjes in hun handen rondliepen! Of kinderen met een knuffel! Prachtig om te zien! Van zoiets raak ik geëmotioneerd!

Ik ben toen meteen aan het breien geslagen. Lapjes van 18 bij 18 centimeter vragen ze om. (Gehaakt of gebreid)  Kleurtjes mag je zelf uitkiezen! De afmetingen van de dekentjes zijn 1.40-1.00 m of 2.00-1.40 m. Je mag het dekentje zelf in elkaar zetten, maar dat hoeft niet… Er zijn ook vrijwilligers aanwezig die de dekentjes in elkaar zetten!

De lapjes verzend je in een doos naar Ter Aar. Via www.delappendekensclub.punt.nl heb ik om het adres gevraagd waar ik mijn lapjes naartoe moet zenden!

Maar zover ben ik nog niet natuurlijk. Ik ben pas twee dagen bezig!

Ik brei de lapjes in verschillende patronen

lapjes breien voor oost-europa

lapjes breien voor oost-europa

lapjes breien voor oost europa

Leuk toch? En nog voor een goed doel! Als ik klaar ben met de lapjes ga ik knuffeltjes proberen te breien of haken!

Misschien hou jij ook van breien of haken, maar weet je ook nooit wat je maken moet? Dan is dit misschien een leuk idee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.