Reisverhaaltjes.nl

CANNA’S UIT DE GROND

FOTO VAN ONZE TUIN MET CANNA'S

Rechts op de foto zie je canna planten. Het blad lijkt veel op een bananenblad. Je hebt bloemen in diverse kleuren, rood, oranje, geel, rood/geel, roze ect. De bladeren heb je in het groen, rood of bont. Er zijn ontzettend veel soorten canna’s. Het is echt een van mijn favorieten planten, ze zijn super mooi, vind je niet ? Het geeft een enorme tropische sfeer aan elke tuin ! Ken je deze planten ?

canna geel en rode bloem

Canna is een knolgewas. Ze maken ondergronds dikke stengels, de wortelstokken of rhizomen genoemd. Het zijn tropische planten, dus niet winterhard !

Het is nu wel zo’n beetje de tijd om ze uit de grond te halen, mocht je deze planten ook in je tuin hebben staan. Dat doe je als volgt :

Snijd het blad ongeveer een handbreedte boven de grond af. Laat de planten vervolgens nog een paar dagen zo in de grond staan. Daarna moeten de wortelstokken met kluit en al gerooid worden. Ze moeten dan de hele winter koel, donker en droog bewaard worden. Ik heb zelf de planten in kisten onder in de kelder staan.

Eind april/begin mei kun je ze dan weer in de tuin zetten. Je zal zien, dat de planten alweer uitgelopen zijn en nieuwe groene blaadjes hebben. Je kan de plant ook delen, want de knollen vermeerderen zich elk jaar !

Lees meer over deze plant in mijn artikel CANNA

gele canna

Heb jij ook canna’s in jouw tuin ? Of misschien wil je deze planten volgend jaar ook in je tuin ?

In het voorjaar kun je bij de meeste tuincentra de knollen wel kopen ! Ook zijn ze te koop bij Welkoop of Praxis en ik zie ze ook elk voorjaar bij de Aldi of de Lidl liggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.