Reisverhaaltjes.nl

CHAMO MEER

nijl krokodil chamo meer

Na ons bezoek aan de Dorze stam reden we in een minuut of twintig naar een restaurant voor onze lunch. In een soort parkje namen we plaats en we zagen op een tafel allemaal overheerlijke salades staan, was dat voor ons ? Marianne nam het woord en zei dat Ingrid, een van onze reisgenoten iets wilde zeggen…

diverse salades

Omdat we zo’n fantastische groep hebben zei Ingrid, bood zij de lunch aan.. voor ons allemaal, ook voor de vijf chauffeurs ! We mochten zoveel drinken en eten wat we wilden ! Ik moest even een traantje wegpinken na haar toespraak..

We aten niet alleen salades, maar kregen ook een fruitdessert toe en koffie en thee met diverse soorten cake ! Ik plofte zowat uitelkaar, normaal neem ik een soepje tussen de middag !

Het was allemaal even lekker. Wat ontzettend lief van Ingrid !!

We hebben er heerlijk en lang gezeten. Behalve katten bij onze tafel, liep er ook een schattig tam hertje rond. Hij of zij werd door iedereen even geaaid en vertroeteld ! Ingrid riep een kelner, want dit hertje moest ook wat eten. Er werd wat fruit gebracht ! Intussen voerde ik de katten met cake.. ( Rob zijn cake, uiteraard )

tam hertje

Na de lunch reden we naar het Chamo meer, het was nog maar een kwartiertje rijden.

koeien voor de jeep

Daar stapten we verdeeld in twee kleine bootjes, inclusief een gids. Dat is verplicht, maar ik heb hem helemaal niks horen vertellen, grappig !

we stapten in een bootje bij het chamo meer

Gelukkig hadden de bootjes een dakje, want het was bloedheet meer dan 35 graden !

In het Chamo meer wemelt het er van de grote Nijlkrokodillen en er zijn nijlpaarden. Het is altijd afwachten of je ze inderdaad ook ziet… Vol spanning zaten we turen tussen het riet en naar de waterkant. Het wemelt er in elk geval wel van de vogels ! Al snel zagen we veel pelikanen

pelikanen

een Goliathreiger ( de grootste reigersoort )

goliath reiger

en een visarend

visarend

Vis zit er genoeg in het Chamo meer ! De lokale mensen vissen in hele kleine bootjes en dat terwijl hier enorme krokodillen leven van zes meter !! Af en toe wordt er dan ook wel een visser opgegeten, ja echt !

visser in klein bamboe bootje

Na een poosje zagen we de eerste krokodillen. Normaal liggen ze altijd aan de waterkant zei Marianne, maar nu zwommen ze rond… Ze zijn inderdaad enorm, dat bewijst deze foto wel, de kop staat er nog niet eens op..

nijl krokodil

nijl krokodil

Levensgevaarlijk toch voor die vissers in die kleine bootjes ?

visser in klein bootje

Even later zagen we een hele kudde nijlpaarden. Deze dieren zijn nog veel gevaarlijker dan de nijlkrokodillen ! Ze maken in Afrika de meeste slachtoffers !

Rob telde er 21 bij elkaar !

nijlpaarden

We gingen ze van heel dichtbij bekijken en de moter werd uitgezet. Ik vond dat we wel erg dichtbij waren, te dichtbij zelfs…Ze zijn werkelijk levensgevaarlijk…We hoorden ze knorren

nijlpaard

nijlpaard

Op een gegeven moment zaten we tussen de nijlpaarden in en ik begon het eng te vinden toen achter ons een nijlpaard onder water dook…Je weet namelijk niet waar ze weer boven komen. Het kan maar zo dat ze onder je bootje naar boven komen en je bootje omkiepen….dan heb je een groot probleem ! Met slechts één hap kunnen ze een mens doormidden bijten !

Een nijlpaard loopt over de bodem. Op het land is dit dier nog gevaarlijker ! Lees ook mijn verhaal SEEKOEIE EN KROKODILLE  In Zuid-Afrika zag ik ook nijlpaarden. In dit verhaal kun je alles over de nijlpaard lezen !

Hoewel ik het schitterend vond om deze dieren van zo dichtbij te bewonderen, was ik toch wel blij we terug gingen…Al met al hadden we twee uurtjes gevaren en we hadden het getroffen dat we krokodillen en nijlpaarden hadden gezien ! Het was een schitterende boottocht met een prachtige natuur om ons heen !

prachtige natuur chamo meer

Terug bij onze lodges stond ons nog een verrassing te verwachten…Gerda was vandaag jarig ! ( niemand wist dit, behalve Ingrid, haar reisgenoot )  Marianne had een taart geregeld en we gingen dit natuurlijk even vieren met z’n allen !

taart voor jarige reisgenoot

Ook de chauffeurs waren erbij ! Op de foto ontbreekt eentje zie ik…

onze chauffeurs

Gerda bood ons een gratis drankje aan ! Op het terrasje smikkelden we lekker ons stuk taart op. Daarbij een flesje bier en we genoten na van onze prachtige dag èn van ons uitzicht ter plekke !

Ik moest weer eens plassen en besloot maar even naar de kamer te lopen. Toen ik uit ons huisje kwam, stond er een grote baviaan voor de deur…oeps…Ik schrok wel even, hij keek me zo aan van : heb je niks te eten voor me ? Ik liep maar even een blokje om…ik durfde deze enorme aap niet te passeren…Ik had al gehoord dat er vanmorgen bavianen bij reisgenoten op de kamer waren geweest en deze pakten bananen uit hun tas, terwijl ze er gewoon bijstonden ! Maar ja, wie houdt een baviaan tegen ?

Op het terras bleven we nog een half uurtje zitten, het was inmiddels al laat geworden. Het was al bijna tijd voor ons avondeten ! Tijd om te douchen hadden we niet meer. Rob en ik deelden een pizza, we hadden eigenlijk helemaal geen honger. We hadden al zoveel gegeten deze dag !

2 gedachtes aan “CHAMO MEER

  1. Corrie

    Wat vreselijk eng tussen die griezels met zo’n klein bootje,als dat ding omgekeerd wordt,ik moet er niet aan denken.
    Wat lief dat die Ingrid jullie zo verrast heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.