Reisverhaaltjes.nl

DE AAPJES IN SRI LANKA

aap ( makaak ) in sri lanka

Eigenlijk, had ik moeten beginnen met : WAARSCHUWING ! SCHOKKEND FOTOMATERIAAL !

Mijn oprechte excuses dan ook, voor deze foto…Afgezien van dat ene kleine aanhangseltje, vind ik het gewoon een mooie foto ! Ja, toch ?

Wat je direct opvalt, als je in Sri Lanka bent, zijn de aapjes…o-ve-ral aapjes ! Nieuwsgierig , funny, mooi van lelijkheid, fotogeniek, maar hondsbrutaal ! Ze zijn gefixeerd of je iets eetbaars bij je hebt…is dat het geval, dan ben je het snel kwijt, als je even niet oplet !

De aapjes die je het meest ziet in Sri Lanka zijn de makaken, ook wel de Ceylonkroonaap of Togue makaken genoemd. Het lijkt of ze een toque of baret op hebben.

aap , makaak

aap

Ze zijn absoluut niet schuw en je kunt ze van heel dichtbij bewonderen en fotograferen !

2 apen

Ze leven in groepen. Het is zó leuk om de kleintjes met elkaar te zien spelen en hoe ze elkaar ‘vlooien’ ! Ik kan er uren naar kijken…

vlooiende apen

2 aapjesLeuk toch ? Jut & Jul

Hoewel je ontzettend veel apen in het land ziet, zijn er niet veel verschillende soorten. Slechts vier soorten maar, heb ik me laten vertellen. Wij zagen naast de makaken nog de Ceylonhoelman, ook wel langoer genoemd. Dit soort is groter en ook veel schuwer, maar wèl mooier, vind ik persoonlijk.

hoelmanaap of langoer

Ze komen voor in India en alle omringende landen van India, dus ook in Sri Lanka !

langoer aap

Vind jij aapjes leuk ? Heb je wel eens een slechte ervaring met ze gehad of misschien juist een hele leuke ! Ik ben benieuwd……

4 gedachtes aan “DE AAPJES IN SRI LANKA

 1. Natasja

  Super leuk om te lezen zeker over al die aapjes ben gek op aapjes, tja welke beesten eigenlijk niet.. wil al een aantal jaren ook graag eens naar sri lanka! Ben heel benieuwd hoe dat is!
  Wil ook heel geaag keer maar zuid afrika en een mooie safari doen!
  Eerst maar eens flink sparen hihi

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ik ben ook gek op dieren Natasja en het is erg spannend om dieren in het wild te zien ! Sri Lanka is echt een aanrader, schitterende natuur ! Zuid-Afrika was één van mijn mooiste reizen ! Je ziet daar ongelooflijk veel dieren, maar het land is qua natuur ook schitterend. Wèl is het Krügerpark nu wat duur en druk geworden, maar dat is in Tanzania ook zo ! Maar er zijn nog genoeg andere Afrikaanse landen waar je op safari kunt ! Denk daarbij oa. aan Oeganda, Ethiopië en Malawi, daar is het nog erg rustig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.