Reisverhaaltjes.nl

DE EERSTE FOTO’S VAN ONS HUIS

foto uitzicht uit ons huis

Joehoe, we hebben de sleutel !

Vanmiddag om 13.00 uur werd deze overhandigd door een medewerkster van Accolade in ons nieuwe huis !

We liepen gezamenlijk even door alle vertrekken heen om te kijken wat de woningbouw nog moet doen, qua reparatie. Gelukkig heeft Rob overal verstand van en hij weet precies wat hij wil… en dat was best veel. De vrouw schreef alles keurig op en zei dat binnen tien dagen alles gedaan zal worden. We krijgen nieuwe deuren beneden, hier en daar een nieuw stopcontact en de slaapkamer op zolder willen wij niet, dus die halen hun er voor ons uit ! En zo waren er nog een paar dingetjes.

Er zit nog wel even werk voor ons in de woning qua schilderwerk. De keuken die Rob gaat veranderen en de berging die hij gaat isoleren. Maar dan is ook alles weer netjes. Oh ja èn de tuin. Want die gaat helemaal anders worden !

Blij zijn we met het laminaat door het hele huis. Dat hebben we overgenomen. Het scheelt veel werk èn veel geld en we vonden het beide mooi !

de woonkamer met het laminaat

Wij zijn hier in Oranjewoud maar een kleine woonkamer gewend en deze is 10 meter lang. Heerlijk eindelijk eens wat ruimte ! Wat ik ook erg mooi vind, is de schouw ! Ik weet al precies wat ik daarop ga zetten…  ( Afrikaanse spullen ) De ramen zijn groot, lekker veel licht in huis. ( minder is dan weer om zulke grote ramen te lappen..)

Ik voelde me erg goed in het huis ! Blij ! Het is maar een normaal rijtjes huis hoor, maar we gaan er qua woning gewoon veel op vooruit, vandaar dat we zo blij zijn en Sneek lijkt me zó leuk !

De keuken is ook aardig groot, lang vooral, ook met een groot raam met uitzicht op de tuin. Hier in Oranjewoud hebben (hadden) we een mooie tuin, maar nergens uitzicht op de tuin, dat vond ik altijd zo jammer. Zelfs van boven niet !

keuken

We hebben extra kastjes besteld voor de keuken en het blad wordt helemaal doorgetrokken. Gelukkig vonden we veel pakken met tegels in een bergingskast. Dus dat wordt straks een heel stuk groter !

Boven zijn er vier slaapkamers en vooral vóór huis vind ik het uitzicht wel fijn !

uitzicht slaapkamerraam boven

Onze straat bestaat hier uit vier huizen en deze loopt dood, dus geen verkeer voor huis, lekker rustig ! Bovendien hebben alleen wij en de buren een auto. Het is wel wat krapjes voor huis, we zijn nu een oprit gewend. Maar je kan niet alles hebben hè ? De achtertuin is 13,5 meter lang en 8 meter breed. Dat valt ook nog wel mee, daar kunnen we wel weer wat moois van maken !

De badkamer is net helemaal vernieuwd, net als de toilet beneden.

badkamer

Lekker een bad !!

We hadden onze auto al volgeladen met oa. verf, schoonmaakspullen, stoeltjes, een radio en KOFFIE en alles in de woning gezet. Dus de eerste spullen zijn over ! Mijn schoonmoeder was mee en ze was ook erg enthousiast en zei : ‘ Hier houd ik het wel twee weken uit als ik moet oppassen !’ (Dat mag ze dus als we in september naar India gaan !)  Niet ver van ons is een Albert Heijn en het centrum is een kleine tien minuten fietsen. ( hoe ik daar moet komen, weet ik nog niet )

As donderdag is Rob vrij en gaan we aan de slag ! Dan nemen we ons hondje Terror mee. Hij snapt er helemaal geen bal van natuurlijk. Al die mensen die hier elke dag van alles uit onze tuin weghalen, al die verhuisdozen in de kamer en alles wordt steeds leger en kaler..

Ik heb totaal geen moeite meer om dit huis en de tuin in Oranjewoud achter te laten….Ik ( we ) hebben vreselijk zin om in Sneek, in dit huis te gaan wonen ! Dat is een goed teken toch ?

Vanochtend zijn er al weer twee keer mensen geweest om grindtegels en stapelstenen op te halen en vanavond komt er ook nog iemand tegels ophalen…pffft en nòg is de tuin niet leeg…Ik zal blij zijn als de tuin klaar is hier…De man die gister alles mee zou nemen, heeft ons weer laten zitten met het spul.. Ik zou hem net een bakje koffie brengen, toen hij kwam zeggen dat hij weer ging… Hij wilde het opeens niet meer hebben. Hij was alleen en zal wel gedacht hebben : wat een zwaar werk met die tegels te sjouwen..

Even later belde er iemand die alle grindtegels op zou komen halen. Ze zou er meteen aankomen…De hele dag heb ik gewacht, maar er kwam niemand. Zo irritant is dat ! Ik heb het helemaal gehad met Marktplaats..

De komende weken zal ik veel minder gaan bloggen. Hier heb ik ook lang nog niet alles ingepakt, dus druk de aankomende tijd ! Maar wel leuk natuurlijk !

Ik zal zo nu en dan even schrijven hoe ver we zijn met het huis en daarbij laat ik dan wat foto’s zien !

2 gedachtes aan “DE EERSTE FOTO’S VAN ONS HUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.