Reisverhaaltjes.nl

DE GOUDEN TEMPEL

de gouden tempel

DAG 7

We verlaten Polonnaruwa en gaan naar ons volgende hotel in Kandy !

Onderweg bezochten we de gouden tempel in Dambulla.

Bij deze gouden tempel zijn vijf grotten te bezoeken, daarin bevinden zich zo’n 200 beelden !! De meeste beelden en schilderingen in de tempel zijn van Boeddha, maar er zijn ook beelden van de Hindoe goden, Vishnu en Ganesh.

Om er te komen moesten we eerst 100 m. omhoog klimmen. De eerste 50 m. over stenen trapjes, daarna kun je kiezen om over een vlak pad ( wel stijl ) naar boven te lopen of verder door via stenen trapjes ! Ze hielden vroeger wel van trapjes in Sri Lanka pffft, je krijgt er wèl gespierde kuiten van trouwens !

Onderweg mooie uitzichten en natuurlijk overal de aapjes !!

mooi uitzicht

 

Uiteindelijk kwamen we aan bij de grotten !

de 5 grotten

De gouden tempel bestaat uit vijf grotten met afbeeldingen en standbeelden waarmee het leven van Boeddha wordt verteld. De grotten waren al voor het eerst bewoond in de 7e eeuw v. Chr. Vanaf de 1e eeuw v. Chr. kwamen er religieuze afbeeldingen en beelden !

Rob en ik besloten te starten bij de laatste grot…dit was wel een goed idee, want daar was niemand ! Zo konden we alles op ons gemak bekijken en foto’s maken zonder dat er iemand voor stond ! ….en wauh, wat verschrikkelijk mooi binnen in die grotten ! Prachtige kleuren op de wanden en op de plafonds ! en al die beelden, de ene grot was nog mooier dan de andere…

wandtekeningen

boeddhabeelden

liggende boeddha

boeddha

boeddha

 

En dan 200 van zulke beelden, kun je het voorstellen ??

We hebben er ontzettend veel foto’s gemaakt !!

biddende man

offer bloemetjes…

offer bloemetjes

ik op de foto bij de 5 grotten

lokale vrouwen

Na al dit moois reden we verder en stopten bij een specerijentuin waar we lunchten en een rondleiding kregen, dit al veel vaker gezien in andere landen, dus niet echt interessant meer…wèl fijn was de massage die je voor 200 roepie ( € 1,30 ) kon krijgen…

ik krijg massage

Daarna reden we door naar de Kandy, een stad met 1,2 miljoen inwoners ! Er stond voor ons een dansvoorstelling op het programma, om 17.00 uur, dus we reden rechtstreeks daar naar toe.

Dit in een volgend reisverhaal !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.