Reisverhaaltjes.nl

DE HARDE BUITENWERELD

SEMMIE ONZE POES LIGT LANGUIT OP DE BANK

Semmie is er helaas achter gekomen dat er in de buitenwereld heel wat gevaren op de loer liggen..

Sinds een week of twee mag ze buiten spelen. We hebben de deuren openstaan, zodat ze zelf in en uit kan. Sinds die tijd speelt ze zó leuk in de tuin. Ze jaagt achter alles aan wat maar beweegt. Insecten, blaadjes, het is een pracht om haar te zien spelen !

Na een week kroop ze af en toe onder de poortdeur door en speelde ze verder in het steegje. Gingen Rob en ik met Terror gingen wandelen, dan liep ze een meter of tien- vijftien achter ons aan. Maar zeker niet verder en sprintte ze weer naar huis !

Afgelopen vrijdag liep ze een eindje verder achter ons aan, maar we zagen dat ze niet van de stoep de weg opliep en ons niet verder volgde. Dus we namen aan dat ze weer terug naar huis was. Ineens hoorden we een angstaanjagend geluid van vechtende katten.

We liepen snel terug en ja hoor een volwassen kater had Semmie te pakken. Sem kroop zieligjes onder een stilstaande auto en de kater ging er van door. We brachten haar naar huis en later zagen we dat ze gewond was. Ze was flink toegetakeld door de kater en haar buikje was aan één kant opgezet.

De volgende dag was de zwelling weer weg. Wel zag ik dikke korsten op haar lichaam. Maar Semmie had er geen last meer van. Die dartelde alweer vrolijk rond in de tuin en in huis. Het viel ons wel op, dat ze de tuin niet meer uitging…Maar verder was ze weer helemaal de oude !

Als we niet thuis zijn, houd ik haar binnen. Gistermiddag lag ze de hele middag te slapen. Ik dacht nog; die is wel erg lui vandaag ! Misschien omdat ze ’s morgens vroeg zo fanatiek met haar speelgoedmuisje had gespeeld ?

Toen Rob thuis kwam uit zijn werk, Semmie aaide en oppakte, begon ze te jammeren van de pijn. We zagen dat ze niet goed liep en dat haar buik aan één kant helemaal opgezet was…

Wat nu weer ? Het leek wel alsof iemand haar een schop had verkocht ! Die gedachte hadden we beide en niet voor niks. Onze andere kat Ayla is namelijk zolang wij hier wonen, drie maanden dus, al drie keer kreupel thuis gekomen !

Onze katten komen amper onze eigen tuin uit. Komen zelfs speciaal naar binnen om hun behoefte in de kattenbak te doen ! Hooguit zie ik ze de schutting overgaan naar de achterburen. We hebben zo’n vermoeden dat daar ergens iemand woont die onze katten niet in hun tuin wil hebben. Ook hebben onze beide katten al verschillende keren water over hun heen gehad. Dat vind ik trouwens niet zo erg, maar een kat schoppen ??

Dat is puur dierenmishandeling ! Hoe kan je nou zoiets doen ? En helemaal zo’n klein poesje ?

Semmie had ontzettend veel pijn en zat helemaal te trillen. Ik heb de dierenarts gebeld en we konden meteen komen. Deze heeft haar helemaal onderzocht en kwam tot de conclusie, dat ze inderdaad waarschijnlijk van iemand een schop heeft gekregen !

Gelukkig had ze geen inwendige bloedingen !  De dood van onze kat Kayla zit nog heel vers in mijn geheugen. Op drie januari dit jaar heeft ook een van onze katten een schop van iemand gekregen. Kayla had inwendige bloedingen en was zelfs gedeeltelijk verlamd. We hebben haar toen in moeten laten slapen. (Zie mijn verhaal NOG EEN KAT DOOD )

Sem kreeg een injectie tegen de pijn en we kregen pijnstillers mee voor de eerste paar dagen.

Rob en ik hebben beide wel een vermoeden, wie dat heeft gedaan. Bewijzen kunnen we het echter niet.

Net voordat we naar de dierenarts gingen spraken we een andere buurman. Die zei dat hij 1½ jaar geleden een jong poesje had en dat ze die later dood vonden bij iemand achter ons in de voortuin…

Wat vind ik dit vreselijk ! Wat moet ik nou ? Ik kan mijn katten echt niet binnen houden. Semmie vindt het prachtig buiten, maar straks gebeurt er nog iets ergers…

Ik heb haar vandaag de hele dag binnen gehouden. Ik moest vanochtend en vanmiddag werken. Toen ik thuis kwam zette ik de buitendeur open, maar Semmie ging niet naar buiten. Rob heeft haar net weer een pijnstiller gegeven, die weer 24 uur werkt. Ik verwacht wel dat het morgen over is. Ze speelt alweer en de zwelling is alweer verdwenen. Katten zijn echt taaie rakkers !

Wat zou jij doen ?

 

2 gedachtes aan “DE HARDE BUITENWERELD

  1. Corrie

    Toch een poosje binnen houden maar daar los je het probleem niet mee op,er zijn mensen die van katten houden en er zijn enkelen die katten haten,ik heb het zelf ook mee gemaakt maar bewijs het maar eens,mijn kat was met kokend water overgoten,vreselijk.
    ik krijg al de zenuwen als ik bij jullie op kom passen en er iets met de katten gebeurd,hebben jullie eindelijk een heerlijk huis en dan gebeurt dit weer en ik vraag me af,wat doen die beestjes voor kwaad,ja ze komen in andermans tuin maar dat weet dat beest toch niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.