Reisverhaaltjes.nl

DE RIJSTVELDEN VAN UBUD

ROB MET OUD VROUWTJE BIJ DE RIJSTVELDEN VAN UBUD, BALI

Bali staat bekend om de schitterende groene rijstterrassen. Eerder bezochten wij al DE RIJSTVELDEN VAN JATILUWIH, die als mooiste gezien worden op het eiland!

Persoonlijk vind ik de rijstterrassen in Ubud mooier. Dit plaatje heb ik al die jaren in mijn hoofd gehad, nadat ik in 1982 Bali voor het eerst bezocht. |Hoewel het nu allemaal wat kleiner is, door de restaurantjes, de parkeergelegenheid en de vele souvenir shops die er nu zijn. Maar dat neemt niet weg dat het er nog steeds prachtig is.

Het dal met de rijstterrassen en de vele palmbomen is een plaatje, bijna sprookjesachtig mooi!

rijstterrassen ubud, bali

rijstterrassen ubud, bali

Het is er behoorlijk toeristisch, vooral in het hoogseizoen. Wij hadden al een wandeling in Jatiluwih gemaakt door de rijstvelden en besloten dit nu niet weer te doen.

We gingen lekker ergens zitten en genoten van een drankje en van dit waanzinnig mooi uitzicht!

rijstvelden ubud, bali

Er kwam een ‘oud’ vrouwtje bij ons en het was ons niet helemaal duidelijk wat ze nou wilde… Geld voor een foto? Of wilde ze de van rijstplanten gevlochten hoed verkopen?

Rob ging samen met haar met de hoed op, op de foto! Grappiggg!

Rob samen met oud vrouwtje op de foto met een hoed, gevlochten van rijstplanten

We gaven haar uiteraard geld voor de foto, maar ze bleef maar bij ons staan. Het fotogeld was waarschijnlijk niet genoeg… Of was de hoed toch te koop?

Onze chauffeur Kadek was met ons mee gegaan. We zaten gezellig te kletsen over zijn familie, zijn leven en hij liet ons foto’s zien van zijn vrouw en zijn kindje. Hij vroeg ons nog of we mee wilden naar zijn ouders. Hier kwam hij later helaas weer op terug, want het was te ver rijden en al laat. We hadden nog een Kecak dans voorstelling op ons programma. Die begon pas om 18.30  maar zijn vrouw had hem gebeld of hij even wat boodschapjes mee wilde nemen uit de supermarkt.

Na een uurtje genieten van het uitzicht gingen we op zoek naar een supermarkt. Daar kochten we een lekker broodje voor ons allen en Kadek haalde zijn boodschapjes. Voor ons had hij fruit gekocht. Drakenfruit en mango!

drakenvrucht

Heerlijk vind ik deze vrucht! Het kliedert wel erg. Er zit enorm veel sap in en geeft erg af! Heb jij deze vrucht wel eens geproefd?

Toen was het tijd om op te stappen. Het was nog ruim een uur rijden en om deze tijd is het enorm druk op de weg, spitsuur! We kwamen precies op tijd aan voor de ‘apendans’. Hoe dat was lees je in het volgende reisverhaal!

Heb jij ook de rijstvelden in Ubud en Jatiluwih bezocht? Welke vind jij het mooist?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.