Reisverhaaltjes.nl

DE SLOOP IS BEGONNEN

sloop van de voliere

Een paar dagen geleden heb ik onze volières te koop aangeboden op Marktplaats ! Voor slechts enkele tientjes hebben we twee volières en een binnenhok verkocht, mits ze het zelf gingen afbreken ! Er werd veel op gereageerd en de volgende ochtend kwam er al een vader met dochter kijken ! De koop was snel gesloten en een paar uur later gingen ze al aan de slag !

Ruim een jaar geleden had Rob er nog een extra volière bij aangebouwd, zodat de vogels nog meer ruimte kregen. Niet lang erna lag er een brief van de woningbouw op onze mat…Slecht nieuws…Onze tuin zou worden gehalveerd en de grond zou in de toekomst worden verkocht !

rob bezig met nieuw gedeelte voliere

De nieuwe volière ! Achter het binnenhok is de andere grote volière

nieuwe voliere

Enkele weken na het slechte nieuws, kregen we goed nieuws van de woningbouw. Ons huis wordt gesloopt en we krijgen een nieuw huis ! In oktober 2016 zal dat gaan gebeuren en wij moeten dan enkele maanden naar een wisselwoning !

Een paar maanden geleden hebben we de vogels al vast weggegeven, lees ook mijn verhaal LEGE VOLIÈRE  Ik vond het heel erg om de vogels weg te doen. Het doet me nog steeds pijn als ik er aan denk…De vogels mochten gratis worden overgenomen, mits ze bij elkaar zouden blijven en dat is gelukt ! Dus dat geeft troost voor mij !

Eergistermiddag kwamen de man met twee dochters de boel afbreken. Ze wonen op een boerderij en ze konden met al dit materiaal wel een leuk groot hok bouwen voor……een reuzenkonijn !! In de toekomst komen er dan tenminste één of meer konijnen bij !

Ze waren vrolijk aan het werk met z’n drietjes en af en toe keken we even om het hoekje.

‘Gaat het ‘ ? ‘Hoop werk hè’ ?

‘Ja, hoor’ ! riepen ze in koor !! ‘Een hoop spijkertjes en schroefjes, maar het gaat prima’ !

de voliere half afgebroken

Even later riep ik ze naar binnen voor koffie en thee. Een bijzonder aardig stel mensen !

Gisteren hebben ze nog 1½ uur gewerkt en alles was weg ! Ze hebben zelfs al het afval meegenomen en naar de stort gebracht ! Keurig alles achter gelaten ! Ze beloofden ons een foto te sturen, wanneer het hok af is, met de konijnen erin ! Dat zou leuk zijn !

Wat een ruimte hebben we nu zeg, de tuin is een keer zo breed geworden !

voliere weg, wat een ruimte nu

ruimte nu de voliere weg is

Alles keurig opgeruimd en nog geld toe krijgen….hee, dat is slim !

Na de kerst gaan we zelf aan de slag in de tuin. Oa. gaan we de kas afbreken !

Dus wordt vervolgd !

 

 

 

2 gedachtes aan “DE SLOOP IS BEGONNEN

  1. corrie

    Ik heb net de foto,s bekeken van de afgebroken volière en wat een triest gezicht is dat en Rob hand zoveel werk gemaakt van het nieuwe gedeelte,jammer!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.