Reisverhaaltjes.nl

DE SOUVENIRS UIT SRI LANKA

MIJN SOUVENIRS UIT SRI LANKA, KLEINE BOEDDHA'S ENZO

Daar staan ze dan…in de souvenirs kast ! Het was wel even zoeken hoor in Sri Lanka. In de meeste landen word je ‘doodgegooid’ met souvenirs en moet je de verkopers ‘ van je af slaan’….In Sri Lanka heb ik weinig souvenirwinkels gezien, ten opzichte van andere landen.

Ik moet zeggen onze reisleider gaf ons er ook geen tijd voor, als we onderweg wel eens een winkeltje zagen grrr. Maar ik dacht steeds : rustig Margreet…dat komt nog wel !

Halverwege onze rondreis waren we een paar dagen in Kandy en daar hebben we lopen zoeken en uiteindelijk een heel leuk winkeltje gevonden. Er was zóveel, het leek het winkeltje van Malle Pietje wel…Het stond boordevol en ik durfde nauwelijks een beeldje te pakken, bang dat er tien anderen zouden omvallen… Bovendien als er zoveel keus is…dan kan ik niet beslissen….en dan zie ik Rob buiten staan wachten…daar word ik dan weer nerveus van ! In zo’n winkeltje kan ik me rustig een uurtje vermaken !

Maar zoals je ziet heb ik allemaal leuke dingetjes gekocht ! Ik zag af en toe in een Tuk Tuk of ander busje van die leuke hangers en daar was ik de hele vakantie naar op zoek ! Uiteindelijk in een local winkeltje tussen de kruiden zag ik ze…èn ik zag ze in Columbo op het vliegveld bij de koelkastmagneten en sleutelhangers !

boeddha hangertjes

Leuk hè, die hangen nu ook allemaal in mijn kast !

Dit olifant masker kocht ik in de buurt van het olifantenweeshuis in Pinnawela, toen ik met knikkende knieën dekking moest zoeken toen er een kudde olifanten door de straat heen denderde. Rob was in de verste verte niet te zien….winkeltjes ? Wegwezen, zal hij wel gedacht hebben ! Hij zag het pas bij thuiskomst, want het zat helemaal in kranten met een rol plakband eromheen, ingepakt. Gelukkig vindt hij het ook mooi ! En anders heeft hij pech hè ?

olifanten masker

Het is van hout en de oren zijn nog bedekt met een laagje stof !

In Hikkaduwe, een badplaats waar we de laatste vier dagen verbleven waren wel souvenirs winkeltjes, maar ook niet overdreven veel ! Daar heb ik dit masker nog gekocht !

masker

Verder nog twee schilderijtjes van vilt met olifanten erop en natuurlijk koelkastmagneten en bieropeners, dat laatste spaart Rob..

Nou alles hangt en staat en ligt weer op zijn plek… ( je kent het wel hè…neeeheee niet daar, maar dááár moet ie hangen ! ) Natuurlijk kan ik zelf wel een spijkertje in de muur slaan…maar als er geboord moeten worden moet Rob er aan te pas komen, want ik en een boormachine ? Nee, daar ben ik erg onhandig mee…

Heb je mijn souvenirs kast nog niet gezien ? Klik dan hier MIJN SOUVENIRSKAST

Neem jij ook souvenirs mee uit het buitenland ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.