Reisverhaaltjes.nl

DELHI

ik in delhi bij de jama masjid moskee

RONDREIS RAJASTHAN, INDIA 16 september t/m 29 sept. 2016

DAG 1 & 2

Na een goede reis landden we ’s avonds rond 22.00 uur in Delhi. In India is het overigens 3½ uur later, dus maakten we een sprong naar 01.30 uur plaatselijke tijd !

Delhi Airport is een enorm groot modern vliegveld ! Zonder problemen kwamen we door de contrôle en ruim een uur later stonden we met onze bagage met al even 300 Euro omgeruild in Roepees, buiten.

Man man, wat was het warm, wat een hitte ! Dertig graden midden in de nacht ! Nou is dat niks bijzonders in het buitenland, maar deze warmte heb ik maar zelden eerder meegemaakt. Vies benauwd, klam, moeilijk te omschrijven…

We zagen nu voor het eerst onze groep die uit 17 ‘man’ bestond. Een gemiddelde leeftijd rond onze leeftijd kwam ik later achter ! ( wij zijn 53 )

Delhi is de hoofdstad van India en telt maar liefst bijna 23 miljoen inwoners ! (Bombay is de grootste stad in India !)

Het was rond dit tijdstip nog enorm druk in deze grote metropool. Ik zag naast het drukke verkeer ruim opgezette wegen en grote brede boulevards, met enorme hotels en kantoren. Het oogde allemaal erg modern. Toch zag ik hier en daar ook mensen op straat liggen slapen. In de grote steden van India is het contrast tussen rijk en arm enorm, had ik eerder al gelezen !

Na zo’n drie kwartier rijden arriveerden we bij ons hotel. Even ontstond er een probleempje want we moesten onze paspoorten inleveren en dat wilden we eigenlijk niet. Ze namen geen genoegen met een kopie, want het ging hun om de visumstempel in het paspoort. Uiteindelijk leverden we allemaal toch maar ons paspoort in, die we rond het ontbijt weer terug zouden krijgen. Iedereen wilde namelijk wel graag naar bed !

Het werd een kort nachtje, helemaal voor mij, want ik lag de eerste twee uur wakker en toen bleven er nog maar twee uur over om te slapen. Om 8 uur werden we namelijk al gewekt !

Dat ik niet helemaal wakker was, bleek bij het ontbijt wel. Ik had namelijk een rauw ei uit een schaal gepakt. Deze eieren moesten nog gebakken worden..

Na het ontbijt liepen we naar buiten en zagen (en hoorden) we voor het eerst Delhi bij daglicht. Het was al druk op straat en iedereen gebruikt om de paar seconde zijn claxon, werkelijk waar !

verkeer delhi voor ons hotel

Ook maakten we kennis met de Holy Cow in India ! Koeien kom je overal tegen in India, maar niet zo mooi uitgedost als deze. Of deze koe dat zelf ook zo leuk vindt ?

heilige koe mooi uitgedorst , versierd met kleed over zich heen

Rond half 10 vertrokken we voor een stadstour door Delhi. Het was inmiddels nog veel drukker op de weg geworden

drukte op de weg in delhi

Onze buschauffeur worstelde zich door het drukke verkeer heen !

Delhi bestaat uit New Delhi, het stadsdeel grotendeels tijdens de Britse koloniale tijd gebouwd en het 17de-eeuwse Old Delhi, de stad van de mogolkeizers met zijn vele moskeeën en kleine straatjes. Old Delhi is behalve de meest bedrijvige, ook de meest islamitische wijk. Delhi werd namelijk meer dan 700 jaar door moslims geregeerd !

Door de explosieve groei in New Delhi begint het centrum te klein te worden voor alle clubs, restaurants en bars. Veel bedrijven zijn tegenwoordig daarom verhuisd naar Zuid-Delhi, waar tussen de nieuwbouwprojecten enorme kantoren en winkelcentra’s bevinden !

Wij reden eerst naar Old Delhi en bezochten de bekende Jama Masjid moskee. De bus had ons afgezet en het laatste stukje liepen we door de drukte naar deze moskee.

old delhi

jama masjid moskee

Deze moskee werd in de 17e eeuw gebouwd. Dagelijks komen hier duizenden moslims voor hun gebed. Er kunnen zelfs 25.000 mensen gezamenlijk bidden !

De moskee heeft drie marmeren koepels en de twee torenhoge minaretten zijn ruim 40 meter hoog !

Bij de ingang kregen wij vrouwen even een mooie jurkje te leen…

jurk te leen voor in de moskee

Staat het een beetje ?

In de moskee zelf moesten uiteraard de schoenen uit !

moslims in gebed

Ik ben nu al zo vaak in een moskee geweest, dat ik snel uitgekeken was. Veel leuker vond ik het om mensen te fotograferen !

vrouwen mooi gekleed

vrouw mooi gekleed

Nadat we alles hadden bekeken maakten we een leuke rit in een riksja door Old Delhi, dwars door de bazar. Dat is meer mijn ding ! Een superleuke ervaring, maar daar meer over in het volgende verhaaltje !

Heb jij wel eens een grote stad in Azië bezocht ? Hou jij van deze grote steden of vind je het maar 3x niks ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.