Reisverhaaltjes.nl

DJEMAA EL FNA PLEIN

slangenbezweerders op het djemaa el fna plein marrakesh

Dit beroemde plein bevindt zich in de Marokkaanse stad Marrakech. Het is ‘the place to be’ in deze grote stad !

djemaa el fna plein

Het is er erg toeristisch en er valt veel te zien en te beleven, vooral ’s avonds. In de ochtend en vroege middag valt het nog mee. Allereerst worden in alle vroegte de stalletjes klaargemaakt voor de verkoop van vers sap. Een mooi gezicht, de keurig opeengestapelde sinaasappels !

stalletjes met verse sinaasappelsap

Zo zachtjes aan komen dan de mannen met hun aapjes en slangen…Dat vind ik minder leuk. Deze dieren horen in de vrije natuur en niet om met toeristen te poseren voor een foto. Ik zag de aapjes in hele kleine kooitjes zitten en sommige bij hun ‘baas’ op de schouders. Ik liep snel door.. Wel keek ik even van een afstandje naar de slangenbezweerders met al die slangen die op de grond lagen. Meteen kwamen de eigenaars op ons af en moesten ze geld hebben. We hadden nog niet eens een foto gemaakt.

’s Middags wordt het al een stuk drukker. Je wordt door iedereen aangesproken en kijk uit want voor dat je het weet spuiten sommige dames henna op je armen ! Dat overkwam mij ook en die troep krijg je bijna niet meer van je armen af.. Heb je nog een nieuw horloge nodig ? Er lopen tig mannetjes rond die ze verkopen èn je ook allemaal aanspreken ! Verder worden er allemaal authentieke spulletjes te koop aangeboden, veel keramiek

authentieke souvenirs

Aan de noordoostkant kun je de souk in. Tientallen steegjes met souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Erg leuk om hier doorheen te dwalen !

souvenirwinkeltjes in de souk

kruiden etc

Je komt er stalletjes tegen met kruiden en dergelijke en ik heb geen idee wat het allemaal is.

’s Avonds is het een gekkenboel op het plein. Dan verschijnen de verhalenvertellers, acrobaten, waarzeggers, en medicijnmannen en overal klinkt er muziek. De eetstalletjes zijn tevoorschijn gekomen en bij iedereen word je uitgenodigd om iets te eten. Let op dat je niet teveel betaald ! Hoewel je ook moet oppassen voor zakkenrollers, voelde ik me er verder wel veilig, want je ziet er veel politie rondlopen !

Een aanrader is om op een dakterras te gaan zitten met een muntthee of een ander drankje met uitzicht op deze mierenhoop ! Hieronder een foto van een straatmuzikant

straatmuzikant

djemaa el fna plein

Op dit plein kocht ik de hoed van deze meneer. Lees ook mijn verhaal MIJN SOUVENIR

hier kocht ik van deze man deze hoed

Marrakech is slechts 3½ uur vliegen vanaf Schiphol en veel mensen maken een stedenreisje voor een paar dagen hiernaar toe !

Of je nou wel of niet van zo’n drukte houdt, dit beroemde Djemaa El Fna plein moet je gezien hebben !

Ben jij al eens in Marrakech geweest ? Wat vond jij van dit plein ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.