Reisverhaaltjes.nl

DRAKENSBERGEN

drakensbergen zuid-afrika

Zuid-Afrika was beslist één van de mooiste landen die ik bezocht heb! Het is alweer 21 jaar geleden, maar dit land is me altijd bijgebleven. We maakten een groepsrondreis met Djoser van 24 dagen, van Kaapstad tot Pretoria!

Zuid-Afrika is eigenlijk de hele wereld ineen! Het is een enorm land, ruim dertig keer groter dan Nederland! Het land heeft eigenlijk alles te bieden, ruige landschappen, grote zandvlakten, steppes, een waanzinnige kustlijn, beschermde natuurreservaten waar je de ‘Big Five’ kunt spotten, heerlijk eten en een grappige taal!

In die ruim drie weken hebben wij ongelooflijk veel gezien en gedaan. We bezochten Kaap de Goede Hoop, reden de Tuinroute, proefden Afrikaanse wijnen, bezochten een struisvogelfarm, bezochten Durban, Swaziland, Lesotho, wandelden in vele natuurparken, bezochten stammen zoals de Zoeloes en de Ndebele stam, uiteraard maakten we gamedrives in het Krügerpark en nog veel en veel meer!

We maakten wandelingen in diverse natuurparken en vooral Drakensbergen is me het meest bijgebleven!

drakensbergen

drakensbergen

Uren wandelen en geen mens kwamen we tegen!

Drakensbergen is een keten van bergen, die tot 3482 meter hoogte reiken. Het ligt in het oosten van het land op de grens van Lesotho. De bekende 180 kilometer lange Panorama route brengt je langs alle highlights van dit schitterende unieke landschap. Je ziet er steile hellingen, kliffen, rotsformaties, watervallen, groene valleien en bizarre landschappen. Een paradijs voor wandelaars. Er zijn veel duidelijk aangegeven wandelroutes uitgezet, die je naar de mooiste plekjes leiden!

De bergketen heeft een lengte van 1000 kilometer en bestaat eigenlijk uit drie gedeeltes, noorden, midden en zuiden. Elk deel is uniek en heeft zijn eigen bijzondere hoogtepunten!

In het noordelijke en meest bekende deel van Drakensbergen bevindt zich de Blyde Canyon. Deze kloof van 26 kilometer lang en 800 meter diep biedt een verscheidenheid aan uitzichten. Vieuwpoint ‘God’s window’  bijvoorbeeld biedt een prachtig ver uitzicht!

Blyde River Canyon en God’s Window

Blyde River Canyon

God's window

Of het vieuwpoint op de beroemde ‘Three Rondavels’. Nog zo’n mooie! Deze drie bergtoppen lijken qua vorm op de lokale hutten die men rondavels noemt in ZA

Three Rondavels

Three rondavels

Ook heel bijzonder zijn de Bourke’s Luck Potholes

bourke's Luck Potholes

Hier komen de twee stromende rivieren, de Blyde en de Treur samen. Het water stroomt hier in snelle ronddraaiende bewegingen met als resultaat de cilindervormige gaten!

Bourke's Luck Potholes

Heel bijzonder!

Het noordelijke en midden gedeelte kun je het best bereiken vanaf Johannesburg (ongeveer 500 km) De Panoramaroute wordt meestal gecombineerd met een safari in het Krügerpark! Het zuidelijke gedeelte( waar de meeste wandelpaden zijn) van Drakensbergen ligt ongeveer 250 kilometer vanaf Durban!

Ik vond Zuid-Afrika helemaal te gek! Voor het eerst zag ik wilde dieren en na deze reis is mijn liefde voor het Afrikaanse continent ontstaan!

Ben jij weleens in Zuid-Afrika geweest, of zou je er eens naartoe willen gaan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.