Reisverhaaltjes.nl

DRUK VERKEER IN JAIPUR

KAR MET HOOGOPGESTAPELDE BLIKKEN ACHTER DE FIETS, IN JAIPUR

Na het Amber fort bezochten we het grootste astronomisch observatorium ter wereld ‘Jantar Mantar’ in Jaipur. Er zijn 18 instrumenten die nog steeds werken! Erg interessant, maar het was zo verschrikkelijk warm en nergens een schaduwplekje te vinden. Ik trok het even niet om pal in de zon naar een gids te staan luisteren. Ik ging in mijn eentje bij de uitgang onder een boom zitten wachten tussen de Indiërs, die me allemaal aanstaarden en naar me glimlachten.

observatorium in jaipur

Na een tijdje kwam Rob er ook aan en we besloten een tuk tuk te pakken. Terug naar ons hotel voor een heerlijke plons in het zwembad! De meesten uit de groep gingen na dit observatorium nog een staatspaleis bezoeken, maar wij hadden wel genoeg paleizen gezien. Geen puf meer om ook nog maar iets te doen, in deze extreme hitte. Het was weer een graad of 40. Zwembad en mijn boek, dat leek mij een beter plan!

We regelden een tuk tuk. Niet zo moeilijk, want deze gemotoriseerde koekblikjes rijden er genoeg rond in de stad. Toen onze chauffeur wegreed, hadden we bijna de eerste botsing al te pakken…Er zouden nog vele volgen. Het was namelijk ongelooflijk druk in de stad en we stonden geregeld helemaal ingeklemd tussen het verkeer!

per tuk tuk door de stad naar ons hotel

kinderen zwaaien naar ons

mensen uit andere tuk tuks zwaaien naar ons

Maar mij kan het niet druk genoeg zijn. Dit contact met de locals. Al die mensen die naar je roepen, naar je zwaaien en lachen. Het is zo ontzettend leuk! Het getoeter, de bijna-botsingen en er is zoveel te zien! Ik bedoel maar, zoiets zie je toch niet in Nederland?

bepakt en beladen op de fiets

Varkens die loslopen…Je raakt er aan gewend!

varken dat losloopt tussen het verkeer  per tuk tuk door de stad

verkeer in de stad

verkeer in de stad jaipur

Jammer genoeg waren we in zo’n twintig minuten weer bij ons hotel, dat trouwens ook in het centrum was. In een winkeltje kochten we even wat zakjes chips en koekjes voor de volgende dag. De lange busreis terug naar Delhi!

Leuk deze kleine winkeltjes!

chips in een winkeltje

winkeltje met chips, snoep

Chips, kauwgum, snoep en achterin het winkeltje lagen de koekjes!

snoep

Het kost allemaal ‘niks’. Het doet me aan vroeger denken, toen je ook in zo’n winkeltje snoep uitzocht voor 25 cent!

Een kwartier later lagen we heerlijk in het zwembad en daar bleven tot een uur of zes!

’s Avonds aten we gezamenlijk buiten op de binnenplaats van het hotel. We namen afscheid van onze reisleider Jai Singh. Daar hoorden natuurlijk toespraken bij en de bekende gevulde envelopjes voor de reisleider. Het was een super gezellige slotavond!

Onze chauffeur met bijrijder brachten ons de volgende dag naar het vliegveld in Delhi. Onze prachtige reis zat er bijna op…

Houd jij van de drukte in een Aziatische grote stad?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.