Reisverhaaltjes.nl

DUNN’S RIVER WATERVAL

dunn's river waterval op jamaica

In het noorden van het eiland Jamaica, vlakbij Ocho Rios, liggen de beroemde Dunn’s River Falls. Via de watervallen stort het water over een route van 180 m. , 55 m. naar beneden, om vervolgens in zee te stromen.

Het beklimmen v/d watervallen is een populaire toeristische activiteit !

Dit leek me wel leuk……in de bus moesten we onze kleren achterlaten, de bikini had ik al aan. Ik voelde me enigszins naakt…wat zeg ik, behoorlijk naakt om zo door het park te lopen…

Rob ging niet klimmen, die had last van zijn knie. Dus hij maakte foto’s.

Je kan er waterschoentjes kopen of huren, die heb je hier wel nodig ! Ik huurde ze voor 7 Jamaicaanse dollar.

We liepen met z’n vijven naar het strand en begonnen te klimmen. Ik had verwacht dat het water ijskoud zou zijn, maar dat viel reuze mee…..juist een verfrissende afkoeling ! De watervallen vormen reusachtige, natuurlijke traptreden. De verticale delen v/d waterval worden afgewisseld door meerdere kleine lagunes.

Met name in het begin en op sommige plekken, vond ik het een beetje eng…..omdat ik natuurlijk niet gewond wilde raken. ( en voor wie mijn verhaal SDSP heeft gelezen…..was het eigenlijk dom dat ik ging klimmen…)

Soms voelde het stromende water zo krachtig, dat ik bijna omviel of soms zag je door het snel stromende water de steen niet, waar je op moest gaan staan…op die momenten kon ik wel even een steunende hand gebruiken !

Rob liep via de houten trappen aan de zijkant mee omhoog en maakte dus foto’s en je kan het wel vergeten, dat ik die foto’s hier toevoeg, no way…..

 

Je moet echt waterschoenen aan doen, want ook op de bodem kan je je flink bezeren, er liggen veel losse stenen !

Halverwege kregen we de smaak te pakken en zochten juist een moeilijker pad. Het was er best druk nl, velen zag je hand in hand lopen, op die manier elkaar helpend.

Na zo’n drie kwarier, kwamen we ( heelhuids ) boven. Het was leuk, achteraf niet moeilijk en de watervallen liggen omgeven door een schitterende natuur !

bord, gefeliciteerd, je hebt de dunn's river watervallen beklommen, bij het eindpunt

Wist je trouwens dat bij deze watervallen, scènes opgenomen zijn voor de film Coctail en de eerste James Bond film, Dr. No !

Dus ben je op Jamaica…..beklim deze waterval,…….een must dunn !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.