Reisverhaaltjes.nl

EEKHOORNS IN SRI LANKA

TWEE EEKHOORNS

In Sri Lanka zijn naast de aapjes en de vliegende honden nog een diersoort alom aanwezig ! De eekhoorntjes ! Je ziet ze werkelijk overal ! We hadden tijdens onze rondreis vaak een hotel met balkon en daar zaten we dan vaak al heel vroeg ( half 7 ) koffie te drinken. Dan zagen we tientallen eekhoorntjes in de tuin. In de bomen, over de grond achter elkaar aan rennen en samen spelen. Ze zijn razend snel en erg grappig ! Dit soort is de Indische palmeekhoorn trouwens !

eekhoorn

Lief hè ?

De laatste vier dagen van de vakantie verbleven we aan het strand in Hikkaduwe. Wij lagen meestal op een ligbedje tussen het zwembad en het strand in de schaduw van de bomen. In de bomen zaten veel eekhoorntjes die zo tam waren dat ze uit je handen aten ! Ze zijn werkelijk hondsbrutaal want ze springen gewoon bij je op schoot ! Ik gaf ze steeds een héél klein stukje van een biscuitje of nootjes en dat pakten ze heel zachtjes met hun bek, bijna beschaafd, uit je handen…Daarna sprongen ze weg, maar binnen een minuut waren ze er alweer om meer te ‘vragen’……schitterend !

ik voer een eekhoorns

ik voer een eekhoorn uit mijn hand

Kraaien waren er ook ! Op een onbewaakt moment zag ik een kraai met zijn kop in mijn strandtas en ja hoor…hij ging er vandoor met de halve rol biscuits in zijn bek.. Ik draafde er achter aan en toen liet hij het ook vallen, het was schijnbaar een beetje teveel van het goede.

Toen besloot ik de kraaien ook maar te voeren en er was ook nog een duif in de buurt en natuurlijk de eekhoorns.

ik voer 2 kraaien een duif en een eekhoorn

Ik vind het zo leuk om dieren te voeren…Ik zou wel in een dierentuin willen werken. Dat zie je wel eens op TV…hele bakken vol met gesneden fruit en groente en dan alle dieren te eten geven…ja dat lijkt me super leuk werk ! ( de hokken en de kooien schoonmaken, dat vind ik dan weer iets minder…)

Tijdens onze reis zagen we ook een dier in de boom, behoorlijk groot en niemand wist wat het was… Het was moeilijk om hem goed voor de lens te krijgen want zoals de meeste dieren zitten ze nooit eens stil. Uiteindelijk kreeg ik hem toch goed op de foto en ging met mijn camera naar onze reisleider met de vraag wat voor dier dit was……Een reuze eekhoorn !, zei hij.

reuze eekhoorn

Zie je hem ? Hij staat er in zijn geheel op…Hij is ongeveer een meter groot !

Deze is wat duidelijker..

reuze eekhoorn in boom

Misschien vind je eekhoorns wel niet zo bijzonder, want hee die hebben we in Nederland ook ! Hier zag je ze werkelijk overal en het is toch grappig als ze zo tam zijn en uit je handen eten ?

Vind jij eekhoorns leuk, zie jij ze wel eens in Nederland ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.