Reisverhaaltjes.nl

EEN VREEMD TELEFOONTJE

MARGREET

Soms als ik even rustig op de bank wil zitten, ga ik wel eens een aflevering van Peter R. de Vries terugkijken op You Tube ! De afleveringen over moorden, mensen die op raadselachtige manier zijn verdwenen. Gepleegde moorden waarvan de dader toentertijd nog niet was gepakt, maar anno 2016 wel !

Toen ik een paar weken geleden ook een aflevering aan het bekijken was, schoot me ineens iets te binnen..

Het is nu ruim vijf jaar geleden, toen ik ineens telefoon kreeg van; Politie Rotterdam !!

Of ik ?? ook kende ? Deze man was namelijk vermoord !!!!

Nee, de naam van die man zei me niets ! Intussen vroeg ik of dit alles misschien een grapje was ??

Dat was het zeer zeker niet, verzekerde meneer agent mij..

Of ik ook over een computer beschikte ?

Ja, daar zat ik net achter…

Of ik even naar de website van Peter R. de Vries wilde gaan..

Is het echt geen grapje ?? herhaalde ik

Toen ik met grote koppen op de pagina van de Heer de Vries zag : ( naam )man vermoord in ( omgeving ) Rotterdam, met een grote foto erbij, besefte ik dat het inderdaad geen grapje was…

Deze man kende ik niet en ook de naam kwam me helemaal niet bekend voor !

Aan de andere kant van de lijn, werd me verteld, dat deze meneer, mijn naam en adres in zijn computer had staan ! Ze gingen nu alle mensen na, die in zijn pc en telefoon stonden !

Huh ? Vreemd ! Ik vond het zelfs een beetje een eng idee. Ruim vijf jaar geleden woonde ik namelijk alleen !

Ik kreeg een nummer van de politie Rotterdam zodat ik hun kon bellen, mocht mij nog iets te binnen schieten. Daarmee was het einde gesprek !

Het is bijna niet met een pen te beschrijven wat er toen door mij heenging.. Ik had nog nooit van die man gehoord en had met niemand contact uit Rotterdam ! Ik kende zelfs niemand in Rotterdam…

Ik heb toen dagenlang aan dit vreemde telefoontje gedacht… Ik had toentertijd een tuinwebsite, misschien ‘kende’ hij mij daarvan ? Ik kreeg vaak tuinbezoekers. Was hij ook gek op tropische planten ??

Ik kon niks anders bedenken..

Dat nummer heb ik toen nog gebeld. Het nummer dat ik gekregen had van de politie. Ik was nog steeds sceptisch over dit vreemde telefoontje, kon het maar niet geloven. Maar ik kreeg werkelijk politie Rotterdam aan de telefoon en werd doorverbonden met diegene die over deze zaak ging !

Mijn info over mijn tuinwebsite deed niet meer ter zake ! Ik kreeg de indruk dat ze de moordenaar al op het spoor waren, of misschien al gepakt hadden ? Daar deden ze mij geen uitspraak over.

Case closed !

Vreemd, heel raar ! Ik had jaren niet meer aan dat vreemde telefoontje gedacht, maar ineens kwam het laatst weer naar boven ! De foto is trouwens ook rond die tijd gemaakt, ruim vijf jaar geleden !

Heb jij ooit wel eens zoiets vreemds meegemaakt ?

 

 

4 gedachtes aan “EEN VREEMD TELEFOONTJE

 1. Yvonne

  Wat een bizar verhaal zeg, ik geloof dat ik ook zou denken dat het een slechte grap is. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Wel allerlei toevalligheden, ook op reis, zoals 2 keer dezelfde crew hebben op een compleet andere vlucht bv. Maar zoiets als dit nooit meegemaakt…

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ja was erg vreemd Yvonne ! Twee keer dezelfde crew op verschillende vluchten ? Ja dat ie ook wel erg toevallig ! Want je vliegt bijna nooit met dezelfde bemanning, steeds weer met andere collega’s !

 2. ineke

  gelukkig heb ik niet zulke enge telefoontjes mee gemaakt, maar de meneer was vast wel een bezoeker van je website Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.