Reisverhaaltjes.nl

EERSTE INSPECTIE

FOTO TUIN VAN DE GARAGE

Gisteren twee man van de woningbouw op bezoek gehad die me vertelden hoe we de tuin en het huis moeten opleveren…Nou daar werd ik niet vrolijk van kan ik je vertellen. Een hoop werk nog voor de boeg !

Zoals je hebt kunnen lezen in VERHUIZEN gaan wij Oranjewoud verlaten en verhuizen we naar Sneek. De sleutel van dat huis krijgen we begin mei en het huis en de tuin hier houden we aan tot 1 juli. Die tijd hebben we ook wel nodig, nu ik gehoord heb wat we nog allemaal moeten slopen..

In huis valt het mee. Laminaat, zeil, vloerbedekking, dat alles mag blijven liggen. Dat is goed nieuws. Als wij dit huis verlaten komen er tijdelijk nieuwe bewoners in totdat het huis wordt gesloopt !

Na een leuk gesprek over mijn souvenirs en Afrika reizen (één van de mannen heeft ook veel in Afrika gereisd ) liepen we vrolijk door naar buiten. Het zonnetje scheen ! Ik vertelde ze trots hoeveel we al gedaan hadden en dat alles al bijna weg is…De mannen vonden de tuin prachtig terwijl ik er weinig moois meer aan vind. Ze hadden er zichtbaar moeite mee om me mede te delen dat het achterste gedeelte van de tuin, zo´n 40 meter, helemaal vlak moet worden gemaakt. Dat betekent dat we de vijver dicht moeten maken ! Daar waren we al bang voor… Deze is 15 meter lang !

vijver

Daar zal wel een kraan aan te pas moeten komen, want om die nou met een schep dicht te gooien is wel erg veel werk. Verder moeten alle stenen opgeruimd worden. Alle grindtegels moeten er uit ! Dus als je nog verlegen zit om ( gratis ) grindtegels, hier liggen er genoeg ! De flagstones hebben we inmiddels via Marktplaats verkocht voor een habbekrats, die worden vandaag opgehaald !

De coniferen, de schutting en de planten mogen blijven staan. Dat is dan weer een pluspunt !

Het overdekte terras moet ook afgebroken worden ! Nu gebruiken we dit even als opslagruimte. Voorheen stond hier een leuk zitje en de jacuzzi stond hieronder. Die jacuzzi is nog te koop overigens ! De bar die we uitelkaar hadden gehaald is gister verkocht voor een paar centen !

overdekt terras

De koelkast namen ze ook meteen mee. Later op de dag kwamen er andere mensen voor de picknicktafel. Dat scheelt ons maar weer, hoeven we het niet naar de stort te brengen ! Foto hierboven is van het overdekt terras. Die moet ook weg dus ! Hieronder de bar. Daar was veel belangstelling voor !

de bar

Het ergste is; we moeten de garage ook afbreken, huh ? Die stond er al toen ik in dit huis kwam…Maar ja die heb ik toen overgenomen, dus moeten wij die nu verwijderen…Hieronder een foto van de garage. Bijna 10 jaar blij met zoveel ruimte, maar nu iets minder blij. Zoals je ziet is hij enorm ! Nog maar eens even goed met de woningbouw overleggen want de buren hoeven de hokken niet te verwijderen…dus waarom wij wel dan ?

garage

Anders wordt dat dus nog wel een keer of tig naar de sloop rijden ! Ik zou zeggen : bedenk goed wat je overneemt in een huurhuis, want wanneer jij eruit gaat, mag jij het ook slopen !!

Er staan nog heel veel planten in de tuin, die ik wel kwijt wil. Het zou me aan het hart gaan, als ze vernietigd worden. Magnolia’s, hortensia’s, azalia’s, boerenjasmijn, camelia, pieris, yucca’s, varens, tetrapanax ( rijspapierplant ) , sierrabarber en nog veel meer !

Stenen, vissen, regentonnen….er ligt nog van alles wat weg kan. Sommige dingen gratis en sommige dingen voor weinig geld !

Inmiddels hebben de mensen in Sneek in ons toekomstig huis ook de sleutel van hun nieuw huis gekregen, dus kunnen we een afspraak maken wat wij eventueel gaan overnemen. Dan gaan we de maten allemaal opnemen en kunnen we gordijnen, vloerbedekking, laminaat en dat soort dingen allemaal uitzoeken en bestellen ! Dat is dan wel weer leuk ! Ik heb nu wel zin in het nieuwe huis, maar man o man wat moet er nog veel gebeuren !

2 gedachtes aan “EERSTE INSPECTIE

  1. Corrie

    Wat een ellende met dat sloop gedoe van de garage,toch idioot dat de buurman de boel mag laten staan en inderdaad met Aculade gaan praten en de vijver dempen is ook een enorme klus hoe krijgen jullie het allemaal voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.