Reisverhaaltjes.nl

EERSTE VERJAARDAG IN SNEEK

IK 8 JAAR NIEUWE FIETS

”Ik heb helemaal geen tijd om jarig te zijn…” zei ik gisteravond tegen Rob

Heb jij dat ook ? Dat je tijd te kort hebt ? De dag vliegt voorbij en voor dat je het weet is het alweer bedtijd en steeds zeg ik tegen Rob ” ik kom tijd te kort ! ”

Was ik maar nooit met dat haakwerk begonnen…Zo leuk werk, maar ik kan het moeilijk naast me neerleggen. Steeds een andere kleur en een nieuwe steek, dus haak ik maar door want ik wil dan zien hoe het staat. Komt je dat bekent voor ?

Tijd of geen tijd; vandaag ben ik jarig ! 53 Geworden ! Mijn zus belde vanmorgen en die zei voorzichtig : dat is ook al aardig op leeftijd..

Van de week las ik in de krant : steeds meer ouderen boven de 50 gebruiken een smartphone. Ik moest even slikken…Ouderen ? Boven de 50 ? Oud ? Bedoelen ze mij ? Ik ben toch niet oud ? Ik voel me niet oud in ieder geval, nou ja soms..

Gister werd ik wel even op de feiten gedrukt toen ik een afspraak had bij Lifelines. Lifelines is een langlopend bevolkingsonderzoek naar het ontstaan en de ontwikkeling van chronische aandoeningen. Ik word 30 jaar gevolgd op levens-en gezondheidsaspecten. Eens in de vijf jaar krijg ik een oproep voor een onderzoek !

Vijf jaar geleden kreeg ik voor het eerst een uitnodiging. Je bloed, urine, gewicht, hart, longen, bloeddruk, alles wordt onderzocht en daarnaast krijg je nog een aantal testen en vragenlijsten om in te vullen. Alles was toen goed !

Gister had ik mijn eerste onderzoek, ook mijn meest favoriete, niet dus… Ik moest op de weegschaal staan en mijn buik-en heup omvang en mijn lengte werd gemeten. 9,5 kilo (!) ben ik gegroeid en 1,5 cm gekrompen !! Kleiner geworden dus ! Toch wel een verschijnsel van ouderdom…

9,5 kilo zwaarder *zucht*, het wordt tijd dat ik eens wat minder snoep en eens wat vaker op die weegschaal ga staan….Ik hou precies van alle dingen die slecht zijn voor een mens. Zolang het maar zoet is, mierzoet mag ook ! Als iets zuur of bitter is, lust ik het niet. Mijn mondhoeken trekken al naar beneden als ik aan iets zuurs denk, bah !

Jarig vandaag….. ( dat betekent : taart mmm ! ) Mijn eerste verjaardag in Sneek !  Meestal is het op mijn verjaardag een graad of dertig ! Vandaag niet, verre van dat zelfs. Er lijkt maar geen einde te komen aan al die regen.

De foto is trouwens gemaakt op mijn achtste verjaardag. Superblij was ik met mijn nieuwe fiets. Ik hoor mijn vader nog zeggen : ” Je moet hem wel af en toe poetsen ! ” En dat deed ik ook ! Zouden er nu nog kinderen zijn die hun fiets poetsen ??

Vanmorgen verraste Rob mij met een kadobon van Ici Paris. Ik ben dol op parfum ! Rara, waar ik morgen naar toe ga !

Het zal vandaag geen drukke dag worden, want ik vier mijn verjaardag aanstaande zondag. (Misschien wordt het dan 30 graden ?) Mijn schoonmoeder zou een paar dagen gezellig komen, maar die is helaas ziek geworden tijdens haar vakantie. Gezellig ? zullen velen misschien nu denken. Er worden nog al eens grapjes gemaakt over schoonmoeders, maar ik kan je vertellen dat ik een lieve en gezellige schoonmoeder heb !

Gelukkig gaat het nu al wat beter, al heeft ze nog steeds geen stem ! Ze belde me net op, maar ik verstond er bijna geen woord van…

Ik heb al veel telefoontjes, smsjes, appjes, mailtjes en vele felicitaties op Facebook gekregen en misschien straks nog verjaardagskaartjes !

Ga nu afsluiten, ik krijg zo visite. Kan ik eindelijk die taart aansnijden…

 

2 gedachtes aan “EERSTE VERJAARDAG IN SNEEK

 1. Corrie

  Heb je een fijne verjaardag gehad?wel vreemd zeker zonder jullie grote tuin en allemaal gezellig
  om de picknick tafel,heel erg vind ik het dat ik er niet bij kon zijn maar het is niet anders.
  Heel fijn te horen dat je mij een gezellige schoonmoeder vind.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   En lief…Ja het was erg gezellig ! Inderdaad heel wat minder ruimte achterhuis, het paste precies☺☺Jammer dat je er niet bij was. Zodra je weer beter bent, kom je he ? Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.