Reisverhaaltjes.nl

EINDELIJK

FOTO VAN ONZE TUIN

Warm hè? Nee grapje hoor; eindelijk is hij er dan: de zon! Warmte, heerlijk! Daar hebben mijn tuin en ik lang op moeten wachten (en de rest van Nederland)

Door de vorstperiode is het een en ander doodgegaan. Dat vertelde ik al in mijn vorig tuinblog. Tijd voor een ritje naar het tuincentrum dus. Mijn favoriete tuinshop, in Witmarsum! Daar gingen we afgelopen zaterdag naartoe.

Hélemaal vergeten dat het de volgende dag Moederdag was… Het was er smoordruk! Mijn schoonmoeder was de hort op en mijn moeder is precies vandaag 9 jaar geleden overleden… en omdat ikzelf geen moeder ben (hond-en kattenmoeder even buiten beschouwing) was voor ons zondag een gewone zondag. Schoonmoeder houdt een bloemetje tegoed en mijn eigen moeder… Na 9 jaar mis ik haar nog steeds…

Ik wilde graag wat bromeliasoorten om de boel wat op te vrolijken en slaapkamergelukjes als bodembedekkers. Wist je dat je deze laatste plant gewoon in de tuin kan zetten? In de volle grond? En dat deze weliswaar in de winter verdwijnt, maar in het voorjaar gewoon weer terugkomt?

Bij lichte vorst blijft de plant zelfs gewoon groen! Het is een prachtige bodembedekker en heel geschikt in een rotstuintje of zoals bij ons; in een tropisch tuintje! We kochten meerdere soorten

slaapkamergeluk plant

Een donkere en een lichte tint groen en nog wat andere bodembedekkers ( voor in de voortuin, want Semmie de Sloper vernielt alles binnen de kortste keren (onze jongste kat)

bodembedekker

bodembekker

Het lichtgroene plantje is nieuw en de (rode) bladbegonia kochten we ook in diverse kleuren! verder nog wat bonte netels, deze lijken ook op de bladbegonia’s!

Bij de kamerplanten vond ik ook de bromelia’s, in vele soorten en kleuren!

Deze ging meteen in de kar:

bromelia

Geen idee hoe deze heet… Prachtig hè?

Verder koos ik deze nog uit: de rode en de gele bromelia en nog een ander soort die je op de eerste foto nog ziet. Deze planten geven een ‘tropical look’ in je tuin!

rode en gele bromelia

bromelia in onze tuin

Ze staan in de achtertuin!

In de voortuin ook eentje

bromelia in de voortuin

Toen werd het tijd om naar de kassa te gaan, het winkelwagentje zat (over)vol, er kon geen plant meer bij. Maar liefst vier kassa’s waren open, er stonden dikke rijen. Het tuincentrum deed goede zaken!

In de voortuin komen alle canna’s en andere bollen nu op! Ik keek de afgelopen weken tig keer per dag of iets al op kwam en nu kijk ik tig keer per dag hoeveel het al gegroeid is. Doe jij dat ook?

canna's in de voortuin komen op

De komende dagen zal alles snel groeien. De warmte en af en toe een regenbui… Dat zijn ideale groeiomstandigheden! Helaas groeit het onkruid nu ook snel…

Slakken heb ik gelukkig nog niet gezien!

De meeste planten worden straks allemaal groot! Over groot gesproken. Ik heb een Colocasia gigantea bestelt en nog een ander soort. De gigantea is een reuze olifantsoor.

De plant kan 3 meter hoog worden, met bladstelen van 2.50m en bladeren groter dan 1.50m! Deze moet ook nog in de voortuin, ik weet alleen niet waar… Ik denk dat ik deze maar in een grote pot zet!

Met de plantjes die ikzelf gezaaid heb gaat het prima. Ik heb al heel veel potten gevuld! Over een paar weken bloeit alles rijkelijk. Kan niet wachten…

Hou jij ook zo van je tuin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.