Reisverhaaltjes.nl

ELDORADO

STRAND AAN DE GOLF VAN MEXICO, IN MEXICO ZAND EN PALMBOOM

Ja ze bestaan nog ! Verlaten stranden…..Kilometers lang en niemand te zien, wat een eldorado ! Ik ben wel een strandliefhebber, maar hou er niet van om hutje mutje te liggen. Tijdens onze rondreis door Mexico, Belize, Guatemala en weer terug naar Mexico, reden we langs de kust van de Golf van Mexico. Wauh wat mooi ! Prachtige witte verlaten stranden met palmbomen ! Hieronder even een kaart zodat je kunt zien waar het ligt :

kaart van mexico en de golf van mexico

Rechts zie je Yucatán met de bekende toeristische badplaats Cancún en vlak daarbij ligt Playa del Carmen,ook erg populair maar wel druk ! Onder Yucatán zie je Campeche, aan de Golf van Mexico !

Wist je dat Mexico 47 keer groter is dan Nederland ? Dat het land een kustlijn heeft van 11.500 km ? Nou ik ook niet hoor, maar de reisleider vertelde dit ! Op weg naar de stad Campeche reden we kilometers lang langs dit prachtige strand. Geen hotels, geen toeristen….Wij stopten na een uurtje alleen maar wit zand, palmbomen en pelikanen te zien uiteindelijk bij een klein restaurantje op het strand. Ook hier waren we de enige toeristen. We kregen de tijd om te zwemmen, wandelen en te eten. Heerlijk genieten in dit paradijsje !

rob met een biertje op het strand

strand met palmboom

We zagen pelikanen duiken naar vissen. Een mooi gezicht hoe ze de vissen gewoon uit het water scheppen !

pelikaan in de lucht

pelikaan

Pelikanen behoren tot de grootste vliegende vogels ! Ze kunnen wel 1.80 m.  worden met een spanwijdte van 3 meter ! Uuhh, ik ben 1.70 m….. Zó groot waren deze trouwens niet hoor !Jammer genoeg gingen wij na een aantal uurtjes weer verder…. Ik had hier nog wel wat langer willen blijven !

Ben jij een strandliefhebber?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.