Reisverhaaltjes.nl

EVEN BIJKOMEN AAN HET STRAND

marawila aan het strand, sri lanka

DAG 2.

Na een lange reis van bijna 24 uur totaal, kwamen we aan in de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Onze lokale reisleider Anu stond ons op het vliegveld op te wachten. Hij sprak gebrekkig Nederlands, maar dat wende snel. Per bus werden we 20 km. verder naar Marawila gebracht, naar een hotel aan het strand, waar we één nacht bleven !

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan, ten zuidoosten van India en is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen ! Er wonen ruim 21 miljoen mensen en men spreekt er Singalees, Tamil en Engels. Colombo ligt aan de oostkust en onze reis ging eerst naar het noorden. Op de foto hieronder is onze route te zien !

onze route

Vanuit de bus maakte ik al foto’s…heerlijk om na 20 jaar, weer in Azië te zijn !

foto vanuit de bus gemaakt, landschap

Aangekomen in ons hotel, kregen we een welkomstdrankje en de sleutel. De rest v/d dag waren we vrij, geen programma en konden we even bijkomen van onze lange reis !

onze hotelkamer met terras

We zaten op zo’n 50 m. van de zee en we hoorden de golven ruisen….

rob op het strand

De zee was ruw en gevaarlijk om er in te zwemmen. Bovendien was het best frisjes….ik maakte me al zorgen over de temperatuur, maar de rest v/d vakantie was het bloedheet in Sri Lanka, vaak 36 graden !

ruwe zee

Er waren enkele tuinmannen op het terrein bezig om de afgevallen bladeren op te ruimen, door de harde wind hebben ze daar een dagtaak aan….

tuinmannen ruimen de afgevallen bladeren op

We zagen veel vogels, maar de schreeuwende kraaien overheersden. Zwerfhonden liepen over het strand en ook onder de bomen lagen honden in de schaduw te slapen…ze werden niet weggejaagd door hotelpersoneel en hondenpoep werd netjes door de tuinmannen opgeruimd !

De honden zijn mager, zitten onder de schurft en de vrouwtjes zijn òf zwanger òf hebben jongen…Het werd ons afgeraden om ze te aaien.

Plotseling zagen we een paar apen in de bomen voor ons…Rob ging met zijn camera achter ze aan, maar ze waren snel en schuw…maar we hebben er later nog honderden gezien. Apen en zwerfhonden, die zie je echt overal in Sri Lanka !!

De volgende dag begonnen we met onze rondreis, door het prachtige Sri Lanka !

Ben jij al eens in Sri Lanka geweest ? Wat vond je ervan ?

 

 

2 gedachtes aan “EVEN BIJKOMEN AAN HET STRAND

 1. Astrid Bourgonje

  Goed geschreven, logisch dat je een 8 hebt. Ja, wij zijn drie maanden in Sri Lanka geweest. Ook nog in het noorden wat vlak daarna weer afgesloten werd. Ik had toen we aankwamen een ontheemd gevoel, al die tienduizenden mannen in het wit die midden in de nacht langs de weg liepen. Ik vroeg me echt af waar ik terecht gekomen was. Ik dacht dat mijn laatste uurtje geslagen had toen we ’s nachts met de taxi naar ons hotel in Colombo gingen. We waren moe van de reis, het links rijden. De slechte onverlichte weg en de koeien die midden op de weg lagen en waar om heen geslalomd werd.
  De bedelaars, de armoede. Na deze reis heb ik me voorgenomen nooit meer naar zo’n arm land te gaan waar je niets kan veranderen aan de situatie.
  Wel met een aantal mensen contact gehouden en hun regelmatig wat gestuurd. Na de tsunami nooit meer van hen
  gehoord…….

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankje voor je toelichting Astrid ! Is het lang geleden dat jullie in Sri Lanka zijn geweest ? Toe maar, drie maanden, dat is erg lang ! Ik heb ook gehoord, dat het in het noorden veel primitiever allemaal is. Ik vond het wel jammer dat we daar niet naar toe gingen… Zèlf vond ik de armoede in Sri Lanka erg meevallen..20 jaar geleden was ik voor het laatst in Azië, in Vietnam en daar was echt veel armoede toen en veel bedelaars…De tsunami…ja, een regelrechte ramp in heel Azië ! De kapotte huizen en ontwortelde palmbomen, alles zie je nog langs de hele kust van Sri Lanka…en overal graven langs het strand…het kan dus best zijn, dat die mensen waar jullie contact mee hadden, het niet hebben overleefd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.