Reisverhaaltjes.nl

FATSIA

fatsia in onze tuin

De meeste mensen kennen wel de vingerplant als kamerplant….maar er zijn ook winterharde soorten, die je dus gewoon in de tuin kan zetten ! De Latijnse naam is Fatsia Japonica, de Japanse vingerplant ! De plant heeft een enorme exotische uitstraling en is behoorlijk winterhard !

Zelf heb ik 2 exemplaren al een jaar of 8 in de tuin. De plant doorstaat temperaturen van -18 !! Als het vriest, gaan de bladeren hangen….maar zodra de temperatuur weer boven 0 is, komt het blad weer overeind !

Het blad v/d de Fatsia Japonica is glanzend en veel dikker dan de kamerplant. Hoewel de fatsia niet erg hard groeit, kan hij wel een hoogte van 3 m. bereiken ! Een groot voordeel is…..de plant is wintergroen ! Rond oktober krijgt de plant witte bloemetjes.

fatsia

Met deze plant heb je echt iets bijzonders in je tuin…..

Ook een bijzondere plant is de Fatshedera ! Dit is een kruising tussen de klimop de Hedera, die de meeste mensen wel kennen…..en de Fatsia ! Het is een klimop, die zich niet aan de muur vast hecht, zoals de gewone hedera….De fatshedera heeft ook dik en glanzend blad !

fatshedera

Wil je deze planten ook in je tuin ? Vraag ernaar in een tuincentrum of bestel ze via internet ! Het zijn geen dure planten…… (  tussen de 5 en 10 euro )

2 gedachtes aan “FATSIA

  1. Romkje

    Mooie planten!! Moeten ze ook veel water hebben? Ik ben namelijk op zoek een mooie plant, die niet te veel verzorging nodig heeft (ahum) 🙂

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Hoi Romkje, het zijn idd. mooie planten….en ze zijn behalve wintergroen en winterhard, ook nog heel makkelijk qua verzorging ! Ze kunnen beide in een pot of in de volle grond in de tuin….In de tuin heb je er eigenlijk geen omkijken naar…mocht het een paar weken niet regenen dan kunnen ze wel wat water hebben natuurlijk. Planten in een pot, drogen sneller uit….en de kans op bevriezing is ook groter ! Dus staan ze in een pot in de volle zon op een balkon, dan wel vaak water…staan ze in de tuin…dan kan je rustig een paar weken weg ! Succes, wil je meer advies over andere mooie planten, kan je me altijd mailen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.