Reisverhaaltjes.nl

FLOREANA

 

kaartecuador en de galapagos eilanden

Eeuwen geleden waren de Galapagos eilanden een stopplaats voor de walvisvaarders. Floreana, was één v/d stopplaatsen omdat er zoet water was te vinden en het vol zat met REUZENSCHILDPADDEN ! Deze dieren werden gegeten en meegenomen aan boord. Reuzenschildpadden kunnen nl. wel een jaar zonder eten of drinken, dus hadden ze altijd vers vlees aan boord ! Helaas is dat ook de reden dat deze dieren niet meer op het eiland voorkomen.

De walvisvaarders waren soms wel jaren op zee en hadden vaak last van heimwee naar hun familie. Zo kwamen ze op het idee om kaarten en brieven achter te laten voor het thuisfront ! Andere schepen die Floreana passeerden op weg naar Amerika of Europa, of waar dan ook op de wereld, namen de post mee en bezorgden het bij thuiskomst !

De plaats op Floreana, waar de brieven en kaarten achter werden gelaten, staat bekend als Post Office bay !

post office bay op floreana galapagos

Deze oude ton, staat er nog steeds ! Toeristen die het eiland bezoeken, kunnen er ansichtkaarten of brieven in doen, met bijv. hun eigen adres….zodat een volgende toerist, de kaart of brief mee kan nemen en die persoonlijk bij je komt afleveren ! Tijdens mijn bezoek, heb ik er natuurlijk ook een briefje achter gelaten…

In ‘mijn tijd’ ( ehum ) stuurde ik tijdens elke reis/vakantie een ansichtkaart naar familie en vrienden…Soms een heel gedoe ! Tientallen kaarten kopen, vervolgens naar het postkantoor, voor de postzegels….Vaak wel een uur in de rij wachten, want op postkantoren in het buitenland gaat het allemaal niet zo snel….en dan kwam het leukste nog…ze allemaal gaan schrijven, een heel karwei ! Ik was altijd blij, dat ik ze gepost had ! Meestal was ik al lang en breed weer thuis en waren de kaarten nog niet gearriveerd…Tegenwoordig is dit helemaal uit de tijd….Ik zelf, stuur al járen geen ansichtkaarten meer…maar hoe zit dit met jou ? Stuur jij nog wel eens een ansichtkaart vanaf je vakantieadres, naar…misschien je oma ? of je ouders ? Je beste vrienden ? Of, doet echt niemand dit meer…

2 gedachtes aan “FLOREANA

  1. Sjoukje Velkers

    Wat een leuk verhaaltje weer! Wat weet jij veel van allerlei plekken op de wereld! Op de lagere school heb ik ooit een spreekbeurt gehouden over de Galapagos schildpadden . Waarschijnlijk omdat de grote mij aansprak of zo. Geen idee, want gezien heb ik ze nooit en ik ben ook nooit daar in de buurt geweest. Leuk dus om er nu wat over te lezen.

    Groet Sjoukje

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Hoi Sjoukje, dank je voor je reactie… Wat leuk, dat je een spreekbeurt over de reuzenschildpadden op de Galapagos hebt gehouden…zoiets blijft je altijd bij he ? Ik weet niet of je mijn verhaaltje gelezen hebt over reuzenschildpadden….in het verhaaltje van vandaag staat een link er naar toe !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.