Reisverhaaltjes.nl

FOUTJE !

pak vruchtenhagelslag

Sinds een week of twee ben ik lid van de besloten groep: ´Exotische & Bijzondere planten´ op Facebook. Hierop vind je allemaal mensen die net zo dol op exotische planten zijn als ik!

Ik zie de meest mooie planten en tuinen voorbij komen. Mijn lijst van planten die ik nog graag wil hebben wordt hierdoor steeds langer en langer. Helaas kan ik natuurlijk niet alles kopen wat ik hebben wil. Bovendien raakt onze tuin al aardig vol!

Op deze site kun je elkaar ook vragen stellen en krijg je handige tips!

Zo gooide ik van de week de vraag : ‘Hoe kom ik van de slakken in de tuin af?’ in de groep. Iemand antwoordde met : ‘Sinds ik roze hagelslag rondom mijn planten strooi, heb ik geen last meer van slakken!’

In mijn enthousiasme las ik de volgende regel niet meer die hij schreef…

Ik sprintte die dag naar ‘Appie’ en kocht een pak vruchtenhagelslag, want dat bedoelde hij vast met ‘roze hagelslag!’

Diezelfde avond strooide ik het hele pak leeg bij mijn cannaplanten. Ik zal jullie wel krijgen krengen. Het is afgelopen met dat gevreet, zei ik tegen de slakken. Voor de zekerheid gooide ik alle slakken die ik zag de bosjes in, aan de overkant van de straat.

Rob, die het hele tafereel volgde zei: ‘Je wint het niet van ze. Die slakken komen net zo hard weer terug. Je houdt ze niet tegen. Niks houdt hun tegen!’

‘Heb jij daar dan nog nooit van gehoord? Dat deze hagelslag slakken tegenhoudt? ‘ vroeg ik nog aan Rob. Hij moet dit weten toch? Hij is hovenier.

‘Nee, nooit van gehoord’ en hij keek me aan van: ik ben benieuwd, òf die is gek…

Een paar uur later keek ik even naar mijn planten en tot mijn grote verbazing zag ik tientallen slakken. Als een goed georganiseerd leger lagen ze op een rij. Pal vóór de hagelslag. Al stond er een immens hoog hek met prikkkeldraad. Geen één slak waagde zich hier overheen. Hun sprieten stonden allemaal recht omhoog, al waren ze druk met elkaar aan het overleggen..

Dolblij was ik. Eindelijk had ik het middel tegen die slijmerige vieze krengen gevonden!

De volgende ochtend stond ik al vroeg in mijn badjas buiten mijn planten te checken. Nee hoor, ik had het niet gedroomd. De hagelslag werkte perfect. Geen slak te bekennen!

Ik ging later nog een keer naar de winkel en kocht drie pakken hagelslag. Wie zou het ook alweer niet winnen?

Helaas begon het even later te stortregenen en ik zag de hagelslag als sneeuw onder de zon verdwijnen. Er kwam een leger slakken aan gemarcheerd en ik raakte helemaal in paniek. Snel pakte ik mijn tablet…

‘Help, het regent! De hagelslag smelt!’

Gelukkig werd mijn kreet meteen beantwoord.

‘Huh? Vreemd… Bij mij werkt de hagelslag wel. Ook als het regent, antwoordde mijn tipgever.  Heb je wel genoeg gestrooid?’

‘Jaaa, een héél pak!’

‘Heb je wel die tegen: hardnekkige slakken van Bayer?’

Bij het woord ‘ Bayer ‘ viel bij mij al het kwartje….

Hardop lachend schreef ik terug: Nee, het huismerk van Albert Heijn!

In de volgende regel schreef ik inmiddels dubbel van het lachen: dus je bedoelt NIET met ‘roze hagelslag’, de hagelslag die je op brood doet????

Toen was het even stil….

Hij stuurde mij een Smiley met tranen, tranen van het lachen….De hele ‘chat’ werd door andere exotenliefhebbers gevolgd en geliket om het leven….

Hilarisch. Wat een flater!

Ik doorliep nog even het hele gesprek en daar zag ik het regeltje staan. Het regeltje dat ik in mijn enthousiasme niet had gelezen…

‘Die roze hagelslag….van Bayer!’

Ik geloof dat ik nu maar lid ga worden van de besloten groep: liefhebbers van cactussen.

Het grappige is (naast deze enorme flater), dat de roze hagelslag ècht werkt ! Maar zodra het regent dus niet meer. En het regent constant…

Nu dus toch maar naar de winkel voor de roze hagelslag van Bayer en Rob? Die krijgt de eerste weken brood met hagelslag mee naar zijn werk!

 

6 gedachtes aan “FOUTJE !

 1. Ellen Tinga

  Whahha, was er bijna ook mee aan de slag gegaan, ware het niet dat ik dacht, : “nee dan eten de honden de hagelslag op”.

 2. Ilse

  ? Wat grappig Margreet. Toch heeft het zo moeten zijn, met die Bayer korrels waren ook de nuttige slakken dood gegaan. Dus blijf maar lekker strooien als het droog is ? Het fleurt de boel ook nog op

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   ??ja het stond inderdaad wel fleurig? Vorig jaar hadden we nauwelijks last van slakken, tot nu toe ook nog niet. Ik verzamel ze meestal in een potje en laat ze in de struikjes een end verderop weer vrij. Ik kan nou eenmaal geen dieren doodmaken..Ik red nog een vlieg van de verdrinkingsdood☺Maar ik heb wel een hekel als ze mijn mooie planten opvreten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.