Reisverhaaltjes.nl

GEEN PARADIJS MEER

1e gedeelte onze tropische tuin

Vandaag even totaal iets anders dan mijn verhalen over onze rondreis door Ethiopië…

Zoals de meesten wel weten wordt ons huis in oktober dit jaar gesloopt en moeten we in september deze woning ( tijdelijk ) verlaten ! In eerdere verhalen heb je kunnen lezen dat wij de vogels al weg hebben gegeven en de volières hebben verkocht. ( voor een appel en een ei, omdat ze het zelf moesten afbreken )

De afgelopen weken zijn we druk in onze tuin bezig geweest en hebben we bijna alles gesloopt..

tuin nu bijna leeg

Zo ziet het eerste gedeelte er nu op dit moment uit …Een heel verschil ! Niet bepaald een paradijs meer.. Onze tuin heet ‘Ons Paradijs’ en ik had elk jaar bezoekers van tuinclubjes en plattelandsvrouwen. Lees ook mijn verhaal TUINBEZOEK In dit verhaal kun je foto’s bekijken hoe de tuin eerst was !

In het eerste gedeelte van de tuin hebben we het tempeltje gesloopt, de pergola’s, de Afrikaanse hutjes en het huisje waar de schommelstoel onder hing afgebroken.  Afgelopen zaterdag heeft een buurman verderop, alle bamboe er met een kraan uitgehaald. Hij had wel belang bij de bamboe, deze planten waren meters hoog ! Nu ze weg zijn is het wel erg kaal ! We hebben voor ons zelf nog wat stekken bewaard in grote potten ! Die staan er nu wat zieligjes bij…

voliere weg

Ook in dit gedeelte van de tuin is het nu erg leeg. Voor de schutting stonden twee volières en een binnenhok….

De bar is ook gesloopt…

bar gesloopt

Die stond voor het palmenschilderij. Wat hebben we hier gezellige feestjes gehad…

De bamboehut bij de vijver is weg.. Hier zat ik vaak te lezen bij het geluid van de kletterende waterval…een erg rustgevend plekje ! De hele vijver moet ook nog weg ( ik weet nog niet of we deze vijver zelf moeten dichtmaken ), dus de vissen moet nog een nieuw onderkomen hebben. Hiermee moeten we nog even wachten, want de kikkers en salamanders zijn nog in hun winterslaap. De vissen komen af en toe al naar het oppervlak. Elke zomer zag je hier ook ringslangen liggen. Jammer die zal ik nu wel nooit meer zien..

bamboehut is afgebroken

De kas is afgebroken…

kas is afgebroken

Deze stond rechtsachter in de hoek. Wat heb ik daar een plezier van gehad zeg ! Ik heb er duizenden plantjes gekweekt ! Zo leuk werk was dat ! Zie ook bij mijn categorie Bloemen wat ik zoal kweekte !

tuin van achteruit gezien

Onze tuin is 60 meter diep en de totale lengte tot aan vóór huis is 85 meter. Dit stuk grond wordt gesplitst zodat wij 42½ meter straks overhouden. Hierop wordt een nieuw huis gebouwd en het achterste gedeelte wordt verkocht en in de toekomst komt daar een koopwoning !

Speciaal voor de verhuizing hebben we zelf een aanhanger gekocht en hebben we al vier volle vrachten naar de stort gebracht !

De planten van achter hebben we vooraan gezet en alle beelden en stenen uit de tuin gehaald. Je kunt je denk ik wel voorstellen dat dit slopen me wel erg pijn doet…Ik baal zo verschrikkelijk dat we hier ( tijdelijk ) weg moeten. Bah, bah, bah ! Alle hoge bomen in de omgeving zullen ook wel omgezaagd worden. Zonde, wat zal het dan een kale boel worden…

We zijn al zo’n 1½ jaar op de hoogte dat we de tuin voor de helft kwijtraken en hebben in die tijd ook niks meer aan de tuin gedaan. Veel dingen zijn nodig aan vervanging toe, zoals bijvoorbeeld de schutting. Deze staat op instorten…Ik woon hier nu bijna tien jaar en zolang staat deze ook al. We waren net 1½ jaar geleden de boel aan het vernieuwen/vervangen toen we te horen kregen dat we het grootste gedeelte van onze tuin kwijt zouden raken. We zijn toen meteen gestopt met de vernieuwingen !

We zijn nu eerst wel klaar in de tuin, nu in huis nog ! Ik heb de eerste stapel verhuisdozen al gevuld ! Ik zie erggg tegen twee keer verhuizen op. Ik weet niet hoelang wij in de wisselwoning moeten…

Heb jij ook een hekel aan verhuizen ?

2 gedachtes aan “GEEN PARADIJS MEER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.