Reisverhaaltjes.nl

GEK OP AFRIKA

FOTO LANDSCHAP ZUID AFRIKA

Ik ben helemaal gek va Afrika ! Ik heb het al vaker geschreven, ik vind dit het mooiste continent ! Het is er nog zo authentiek, rauw en soms zo primitief ! Deze foto is gemaakt in Zuid-Afrika, het eerste land dat ik op het Afrikaanse continent bezocht !

Ik hou van het landschap, de vergezichten, de natuurparken met de wildlife, de kleurrijke mensen, de vele oeroude stammen en de landen aan de kusten hebben prachtige stranden ! Ik bezocht oa. de Ndebele stam en de Zoeloes in Zuid-Afrika ! Hieronder een foto van de Zoeloes.

zoeloe vrouwen

Het continent Afrika wordt verdeeld in : West-Afrika, Oost-Afrika, Centraal-Afrika, Zuidelijk-Afrika en Noord-Afrika. Het bestaat uit 54 onafhankelijke landen !

In het noorden bevindt zich de Sahara-woestijn en dit bestrijkt bijna een derde van het hele continent ! Ten zuiden van de Sahara liggen veel regenwouden en in het Zuiden en Oosten bestaat het land het grootste gedeelte uit savannen. De rest van het continent bestaat voornamelijk uit graslanden !

De meeste Afrikanen wonen op het platteland en verbouwen hun eigen voedsel. Ik vind het prachtig om door de binnenlanden te rijden, over onverharde stoffige weggetjes, waar je geen toerist tegenkomt ! Wanneer je dan stopt, heb je binnen luttele seconden een tiental nieuwsgierige kinderen om je heen staan en je vraagt je af, waar die ineens vandaan komen !

foto platteland kameroen

Deze foto is gemaakt in Kameroen ! In Kameroen bevinden zich de regenwouden en hier bezocht ik de Baka Pygmeeën ! Ik dacht toen even dat ik terug ging naar het stenen tijdperk…Lees meer hierover in mijn artikel KAMEROEN

Ik bezocht de volgende landen in Afrika : Egypte, Tunesië, Gambia, Senegal, Kameroen, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho en Zanzibar ! Stuk voor stuk zijn deze landen weer heel anders qua natuur. Zoals je bijvoorbeeld ziet op deze foto, gemaakt in Senegal

boabab boom in Senegal

Je ziet deze baobab boom veel in Senegal, het heeft iets sprookjesachtigs vind je niet ? In Senegal zie je veel kleine dorpjes die slechts bestaan uit enkele hutjes. Vrijwel geheel Afrika behoort tot de derde wereld ! Ze hebben vrijwel niks…

hutje

armoedig dorpje in senegal

Toch vind ik de Afrikaanse mensen altijd erg vrolijk en de kinderen willen altijd graag op de foto !

drie afrikaanse jongetjes op de foto

Zowel in Gambia als in Senegal bezocht ik schooltjes ! In Gambia heb ik veel pennen en schriften achter gelaten.. Ik had een koffer vol met schoolartikelen meegenomen omdat ik hoorde dat veel kinderen niet naar school konden om de doodeenvoudige reden dat ze geen pen hadden…Niet te geloven toch ? Op deze foto bezocht ik een schooltje in Senegal !

schooltje senegalVoor de wildlife kun je het beste naar Oost-Afrika of Zuidelijk- Afrika. Zelf vind ik het geweldig om dieren te spotten, ook één van de redenen waarom ik Afrika zo mooi vind !

neushoorn

In het bekende Krügerpark zag ik vier dieren van de Big Five ( luipaard, buffel, leeuw en de olifant ) In Senegal zag ik de neushoorn !

Wil je dieren spotten en naar een tropisch paradijs, denk dan eens aan Zanzibar ! Velen combineren een vakantie in Tanzania met het paradijselijke eiland Zanzibar ! Dit eiland hoort bij Tanzania en ligt slechts op zo’n 40 km. van het vasteland verwijderd ! In Tanzania kun je veel wild spotten en op Zanzibar kun je genieten op de prachtige stranden

strand zanzibar met een dhow vissersbootje

In het binnenland van Zanzibar vind je weer het echte authentieke Afrika !

Over een paar dagen vertrekken we naar Marokko en in januari gaan we ruim drie weken naar Ethiopië ! Ethiopië wordt nog weinig door toeristen bezocht en je vind er naast prachtige natuur nog vele oeroude stammen die wij zullen gaan bezoeken. Ik heb waanzinnig veel zin in die reis !

Ben jij ook gek op Afrika ? Welke Afrikaanse landen bezocht jij ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.