Reisverhaaltjes.nl

GEKKENWERK

vijver afgebroken in onze tuin

Ongelooflijk, wat hebben wij veel werk met die tuin…echt gekkenwerk ! Er liggen zoveel stenen in, daar kun je wel een huis mee bouwen ! En mijn rug ? Die doet nog steeds pijn van al dat gesjouw. Vorige week deed de rechterkant pijn, nu de linkerkant ! Lees ook mijn verhaal : IRRITATIES, HAPPY EN RUGPIJN Ik weet nog goed dat ik 10 jaar geleden al die zware grindtegels naar achter heb getild, meer dan 100 ! Zonder problemen en nu ? Nu kan ik nauwelijks nog zo’n tegel tillen. Ik begin er zelfs niet eens meer aan. 43 of bijna 53 jaar dat merk je wel !

We hebben weer het hele weekend in de tuin gewerkt en het is nog steeds een puinhoop ! Ondanks dat er veel opgehaald is, ligt er nog veel, veel te veel.. Af en toe zie ik het echt eventjes niet meer zitten hoor !

Afgelopen vrijdag kwamen twee heren, al aardig op leeftijd, 100 stoeptegels ophalen. Ze gingen een hok bouwen en hadden tegels nodig. Alleen de dikste tegels wilden ze hebben. Ze hadden het zweet op hun hoofd….Ze moesten twee x heen en weer rijden.

Vervolgens kwamen nog een moeder met zoon en die namen ook een volle aanhanger met stoeptegels mee. s’Avonds kwam een jongeman, die geen aanhanger bij zich had, maar twee keer zijn auto vollaadde met stoeptegels. Dus die stoeptegels zijn we nu wel zo’n beetje kwijt, want we nemen er zelf ook een paar honderd mee. Deze breken we in tweeën en gebruiken we als borderrand in onze nieuwe tuin straks.

Ik zette meer advertenties op Marktplaats en zaterdagochtend werd daar volop gereageerd. Een man uit Wolvega kwam met zijn dochter 40 grindtegels halen en kocht ook meteen onze jacuzzi. Mooi, zijn we daar ook eindelijk vanaf ! Toen ze de laatste tegels in de aanhanger legden kwamen er twee vrolijke jonge (boeren) mannen alle restant grindtegels 60×40 ophalen + wel 80 granietblokken ! Van de blokken gingen ze muurtjes bouwen, zodat de schapen niet weg konden lopen zeiden ze  ! De aanhanger zat vol en ze laadden ook nog eens hun auto vol…Ik hoop dat ze er veilig mee thuis zijn gekomen, want de kar was duidelijk overbeladen !

Er zou die dag nog iemand komen om 100 grindtegels 50×50 op te halen, maar hij kon helaas geen auto met aanhanger regelen, jammer.

Rob en ik braken zaterdag de piramide bij de vijver af en besloten deze stenen niet mee te nemen naar Sneek. Het zijn prachtige stapelstenen (97). We hebben er geen plek voor, dus op Marktplaats gezet ! In zowat elke steen lagen beukenootjes (!)  Daar hebben dus altijd eekhoorntjes in gezeten, waarschijnlijk in overwinterd ! Grappig, ik heb nooit een eekhoorn in de tuin gezien ..

stapelstenen

Zondagochtend stond ineens een buurvrouw bij de voordeur. Ze kwam me vandaag helpen zei ze. Ze had een schep en kruiwagen mee. Eerder in de week had ze al veel planten, bloembakken en twee regentonnen van me gekregen. Hun tuin is ook enorm en ze is ook gek op tuinieren. Haar gun ik het dus wel. Wij kunnen toch niet alles meenemen en om nou elk plantje op Marktplaats te zetten, dat is me veel te veel werk ! Haar man kwam even later ook meehelpen. Rob zat in huis bouwtekeningen te bestuderen voor zijn werk. Hij kwam na een paar uur pas de tuin in..

Met z’n drieën braken we de waterval af en je wilt niet weten met hoeveel stenen deze was opgebouwd. Eerst moesten we de hedera trouwens wegknippen, voordat we pas bij de stenen konden komen. Die vrouw is 5 jaar jonger dan ik en twee x zo sterk, dus daar had ik een goede hulp aan. Bovendien wilde ze veel stenen meenemen. Ze namen alle restant granietblokken mee en een kleine honderd bakstenen. We hebben er nog wel 100, die komt ze deze week nog halen.

We hadden een schuttingdeel eruit gehaald, zodat ze de aanhanger bij de buurman ( die er overigens nu niet meer woont ) in de tuin neer konden zetten ! Dat bespaarde ze 60 meter lopen !

Tijdens het afbreken van de waterval kwamen we totaal nog zes kikkers tegen en een pad. Die heb ik allemaal naar de sloot gebracht.

Na een paar uur zwoegen tijdens hagelbuien en dan weer een lekker zonnetje, hadden we alle stenen opgeruimd en de folie en het worteldoek voor het grootste gedeelte weggesneden. Wat overbleef is deze bult zand en die gebruiken we straks om de vijver mee dicht te gooien !

bult zand dat overbleef van de waterval

Dat gebeurt met een kraan en dan halen we ook de rest van de folie en worteldoek er wel uit.

Rob sloopte met een bijl het graf van mijn moeder…het is niet anders. Deze stenen waren gemetseld, dus het moest wel met grof geweld afgebroken worden. Een paar stukjes neem ik mee naar Sneek als herinnering. Lees ook mijn verhaal MAM

graf van mijn moeder in puin

Er ligt nu nog veel puinafval op een bult en er liggen nog wat platte stenen afkomstig van de waterval. We hebben nog steeds ruim 100 grindtegels over en de gele stapelstenen. Maar de advertenties op Marktplaats worden veel bekeken en ik heb goede hoop dat dit deze week nog allemaal wordt opgehaald ! Dan zitten we alleen nog met de split…Iemand wilde dit hebben, maar mensen willen tegenwoordig nergens geen moeite meer voor doen. Het moet op een bult voor huis liggen, dan willen ze het wel opkomen halen. Er ligt toch ruim twee kuub van een waarde van meer dan 200 euro ! Mensen willen alles gratis en het liefst dat je het ook nog komt brengen… Ik heb ooit eens jaren geleden iets op Marktplaats gezet en er belde een aardige ( Afrikaanse )vrouw op, uit de Randstad…Ze had geen auto en vroeg of ik het wilde brengen !!!

Intussen zijn er afgelopen week al verschillende dingen binnen gekomen die we besteld hadden. De gordijnen en vitrages waren klaar en die hebben we opgehaald ( bij de Kwantum ) Ook kregen we mail dat we het dressoir en de TV meubel op konden halen. Per post kwam de klok ! Nu de rolgordijnen nog. De keukenkastjes en oven/gasfornuis worden 10 mei gebracht, dan hebben we de sleutel al.

Ik heb afgelopen week weer wat dozen ingepakt en de katten hebben een nieuwe slaapplek gevonden : bovenop de verhuisdozen ! Het blijven toch vreemde dieren hoor, katten. Ze hebben iets met dozen ! Laatst kwam Rob thuis van zijn werk. Ik was er niet en hij hoorde een kat miauwen. Een van onze katten zat opgesloten in een dichte verhuisdoos…Deze doos zat halfvol met kleding omdat de ‘handvaten’ gescheurd waren. De kat was er doorheen gezakt en kon er niet meer uit ! Grappig toch ?

Ik ben van de week ook nog even naar de kringloop geweest en kocht een stuk of acht mooie bloempotten. Ik was er zo blij mee. Ik had ze in de fietstas en in het mandje aan het stuur. Ik moest nog even langs de bakker voor een brood en parkeerde mijn fiets in het fietsenrek. Ik was nauwelijks in de winkel toen ik een enorme klap hoorde…Ja hoor…mijn fiets was door de harde wind omgevallen en van de acht bloempotten was er nog slechts eentje heel…SH*T, wat baalde ik zeg ! Dat heb ik weer….

Tenslotte nog even dit : vanmorgen toen ik deze foto’s maakte, zag ik eindelijk de vis in de ‘vijver’ zwemmen die ik een week geleden voor het laatst had gezien. Ik wist dat er nog een vis in zat, had al vaak om deze ‘Remi’ gezocht. Gelukkig heb ik deze nu nog kunnen redden en ik liep voor de zoveelste x met een emmertje met één diertje de tuin uit ! Remi is nu niet Remi meer want ik bracht hem of haar naar iemand die een vijver heeft !

Nog een week en dan krijgen we de sleutel. Ik heb zo’n zin om het huis in te richten…kan niet wachten ! Maar dat zal nog wel een paar weekjes duren. Eerst moet alles geschilderd worden, dus de komende weken wonen we nog steeds in Oranjewoud. Het huis wordt steeds leger en steeds heb ik dingen nodig en dan kom ik er achter dat ik die al ingepakt heb…

Ik wou dat alles al klaar was….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.