Reisverhaaltjes.nl

GENIETEN

PALMBLAD

5 Januari verlieten we het koude Nederland voor 10 dagen naar het warme tropische eiland Mauritius. Geen verkeerde keus bleek al snel!

Vlak voor vertrek naar Schiphol nog even een fotootje

foto thuis vklak voor vertrek naar Mauritius

Terror, ons hondje kijkt boos. Nee hè, niet weer op reis toch? Rob is in dromenland en ik? I am happy!

Met de auto waren we in een uurtje op Schiphol. We moesten even wat rondjes rijden op de P3 parkeerplaats, want we waren niet de enigen die op het idee kwamen om Nederland even tijdelijk te verlaten. Man, man wat is het daar altijd druk!

We konden gelijk inchecken. Buiten rookten we nog even snel een peukje en natuurlijk nog even een kiekje

foto op schiphol

Ik heb er zin in!

Na de douane ploften we op een bankje en aten een lekker broodje met een cappuccino, de eerste 20 euro was uitgegeven. Dat zijn toch geen prijzen meer? Twee koffie, twee broodjes, bijna 20 euro!

Na wat rondslenteren liepen we naar onze gate. Zicht op de A380 van de Emirates, voor de tweede keer in dit enorm groot vliegtuig!

op schiphol sta ik naar de A380 van de emirates te kijken

Na een kleine 7 uur vliegen landden we op DXB airport in Dubai. We moesten hier 3½ uur wachten voor de vlucht naar Mauritius, opnieuw met een A380.

Maar weer een bakje koffie. Hier nòg duurder dan op Schiphol: € 7,50

koffie drinken op dubai airport

Na een reis van ongeveer 22 uur landden we op 6 januari s’ morgens om half 11 lokale tijd op Mauritius. (het is daar drie uur later) Een verrassend groot en modern vliegveld en binnen nog helemaal in kerststijl!

Na een snelle controle bij de douane haalden we onze bagage van de band en liepen we naar buiten de warmte in. Een héérlijk temperatuurtje van tegen de 30 graden! Truien konden uit, jammer genoeg mijn spijkerbroek en laarzen nog niet…

Met nog negen personen werden we met een busje naar het hotel gebracht. Tijdens de rit van 1½ uur zat ik te genieten van de prachtige bergen en de schitterende tropische vegetatie. Veel bloemen, veel palmbomen! I love it!

Onderweg stapten de 9 Nederlandse toeristen bij andere hotels uit en wij gingen nog een stukje verder naar ons resort, naar het noorden van het eiland. We bleken er de enige Nederlanders te zijn! Later in de week kwamen er nog een paar bij!

We zaten aan een grote baai met uitzicht op strand en de heldere blauwe zee. Vanuit onze kamer hadden we zij- zeezicht. De zee was slechts een tiental meter vanaf onze kamer. Het beviel ons allemaal meteen uitstekend. Prima grote kamer met kingsize bed, een heerlijke douche bleek al snel en een balkon. Hier zouden wij ons wel gaan vermaken!

balkon

We hadden een keukentje met een waterkoker en zelf hadden we koffie mee. Wij zijn altijd vroege vogels (6 uur) en dan is het heerlijk om de dag te starten met een bakje Nederlandse koffie!

Uitzicht vanaf het balkon op deze mooie jongen! (of meisje)

palmboom

Na de koffie en de douche legde ik alle kleding uit mijn koffer in de kast. Dan voel ik me pas ‘thuis’!

Daarna op verkenningstocht buiten: het restaurant, het zwembad, het strand en de zee. Allemaal even mooi en heerlijk rustig!

BOOM AAN HET STRAND

baai mauritius

baai mauritius

boom van onder af genomen

En zo vermaakten wij ons ruim een week:

Zwembad en zee

ik in zwembad

Het uitzicht

het uitzicht op palmbomen

Vanaf mijn ligbed

uitzicht vanaf mijn ligbed

Boven me:

palmblad

Verse ananas

verse ananas

Een café latte

café latte

Wat eten

eten patat tosti

Naar het strand een eindje verderop

rob in zee

Mijn voetjes in het zand

mijn voetjes in het zand

We vergaten alleen de eerste dag zonnebrandcrème mee te nemen. Niet zo slim. Meteen verbrand dus! Ook al zit je in de schaduw of zijn er wolken voor de zon, je hebt het niet zo snel in de gaten, maar je verbrandt wel degelijk…

Voor ons resort  een Hindoe tempel. De helft van de bevolking op Mauritius is namelijk Hindoe! Hier zagen we af en toe Hindoes hele ceremonies houden

Hindoe tempel voor ons resort

Ik zal er later nog wat meer over schrijven!

Ziet er niet verkeerd uit hè?

s’Morgens vroeg je bed uit en meteen buiten op het balkon zitten, hoe fijn is dat! We zaten vaak tot middernacht op het balkon, blote benen, blote armen, heerlijk een boek te lezen, naar de sterren te staren en dan te bedenken dat het in Nederland koud en guur is en er misschien wel sneeuw ligt… Wat een andere wereld op Mauritius! Gelukkig hadden we geen last van muggen, ik heb zelfs geen enkele muggenbult!

Helaas is dit alles weer voorbij… Onze ruggen zijn aan het vervellen…

Gehuld in een dikke winterjas, muts op en handschoenen aan fiets ik nu weer naar mijn werk…Het is winter in Nederland en het vriest dat het kraakt!

Maar in gedachten lig ik nog op het strand, zie ik palmbomen voor me… Ik hoor het getsilp nog van de prachtige gekleurde vogeltjes…

Wat was het mooi, wat is Mauritius mooi!

Hoe mooi, dat zal ik in volgende reisverhaaltjes laten zien!

Ben jij wel eens tijdens de winter naar een warm land geweest? Of ga jij liever op wintersport?

10 gedachtes aan “GENIETEN

 1. Marisn

  Ja het beginverhaal kan al niet stuk, jaloers. Was vorige week nog op Schiphol om onze zoon en dochter te begroeten van een verlate huwelijksreis naar Cambodja en Thailand. Mijn man vroeg nog of ik ee onderbroek en paspoort bij me had want het begon weer erg te kriebelen…
  Ben ben benieuwd naar de rest…

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Hoe meer je reist, hoe meer het kriebelt? Helemaal als je op Schiphol bent ( en zelf niet weggaat ) Het binnenland is werkelijk schitterend, het hele eiland eigenlijk! Dank voor je reactie Marian!

 2. Corrie

  Ik zie het helemaal voor me hoe jullie beide genieten van de warmte en het prachtige uitzicht ,zon zee strand en geen muggen.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Het was een lange reis en dan hou je nog maar 7 volle dagen over. Maar het waren supermooie dagen, dus absoluut de moeite waard geweest!Ik ga je Marokko verhalen nog lezen..nog geen tijd gehad?

 3. Ineke

  wat weer een heerlijk verhaal, ik hoef niet op vakantie hoor, ik lees jouw verhaaltjes wel Margriet, jullie hebben wel een goed resort gehad en het eten was natuuuurlijk lekker.
  Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiineke

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Thanx Ineke, het is wel een stuk goedkoper??maar fijn om te horen dat het goed overkomt! We hebben het zeker weer getroffen met het resort. Het was er heerlijk rustig. Mensen uit diverse landen, maar stuk voor stuk rustige mensen die lagen te zonnen of lagen te lezen. Het is maar een klein hotel ook. Ik hou niet van die grote luxe hotels

 4. Janny

  Hoi Margreet,

  Ik dacht ik zoek je weer eens op… Meid wat zie ik weer een leuke verhaaltjes. Gauw weer verder lezen 🙂

  Hartelijke groet,

  Janny Borra (groep India)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.