Reisverhaaltjes.nl

GEZELLIG SAMEN DOEN

OMSLAGFOTO GEZELLIG SAMEN DOEN

GESTART

Per 1 april ben ik gestart met Gezellig samen doen!

De afgelopen jaren was ik werkzaam bij de Thuiszorg als medewerker in de huishoudelijke dienst. Dankbaar werk dat me veel voldoening gaf!

Ik heb gemerkt dat ouderen naast een schoon huis ook behoefte hebben aan gezelschap, een luisterend oor, hulp nodig hebben bij lastige zaken, zoals formulieren invullen. Velen kunnen de digitalisering maar moeilijk bijbenen.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat ouderen leuke activiteiten doen en erop uit gaan. Het geeft energie en is goed voor lichaam en geest!

Zorginstellingen organiseren vaak spelletjes of gezellige dagjes uit, maar het is altijd in groepsverband.

Kinderen willen wel helpen, maar hebben vaak hun eigen drukke leven. Bovendien willen ouderen hun kinderen niet altijd ‘lastig’ vallen.

Het lijkt me ontzettend leuk om met ouderen op stap te gaan. Ze een leuke dag te bezorgen, ze blij te maken! Dingen te doen die vroeger zo vanzelfsprekend waren. Al is het maar even samen boodschappen halen en samen koffie drinken in een gezellig restaurantje!

Ik wil ouderen ook graag begeleiden bij minder leuke dingen zoals een bezoek naar een specialist in het ziekenhuis, een begrafenis van een goede vriend(in), het zijn maar enkele voorbeelden.

Verder wil ik ouderen helpen bij de vele voordelen van het gebruik van een computer, tablet of mobiele telefoon. De ideale middelen om in contact te blijven met familie, vrienden, kinderen en kleinkinderen!

Naast samen op stap te gaan, vind ik het erg fijn om met ouderen te praten, naar hen te luisteren over verhalen van vroeger: de crisisjaren, de oorlog, hoe hun leven is gelopen…

Ouderen hebben iets wat jongeren niet hebben, namelijk: veel levenservaring!

Zelf heb ik brede interesses en vele hobby’s. Zo kan ik bijvoorbeeld enthousiast over voetbal, tuinieren of handwerken praten, maar ook over alle aspecten van het leven!

Daarom ben ik gestart met Gezellig samen doen!

Wat ik zoal aanbied kun je lezen op mijn website:

www.gezelligsamendoen.nl

margreet

 

2 gedachtes aan “GEZELLIG SAMEN DOEN

 1. Ilse

  Wauw Margreet, wat een goed plan! Zelf werk ik niet in de zorg maar doe elke dinsdag vrijwilligerswerk bij een oudere mevrouw van 89. Deze stap is volgens mij een gat in de markt, goed bezig ?
  Wij wensen jou heel veel succes en plezier toe met je eigen bedrijfje! Stoer !
  Groetjes van de reisfreaks

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel, wat lief! Las net ook al je lieve reactie op Instagram! Ik hoop natuurlijk dat ik veel ouderen kan helpen en blij maken! Wat goed van je dat je vrijwilligerswerk doet en zo’n oude dame helpt! Wat zal zij dankbaar en blij met jou zijn ! Ik vind ouderen heel erg leuk en gezellig. Ik werk al 7 jaar bij de thuiszorg, maar dat had je natuurlijk al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.