Reisverhaaltjes.nl

HERFSTBLADEREN

ONZE TUIN ALLEMAAL BLAADJES

Afgelopen donderdag eindelijk eens even in de tuin bezig geweest. Het zag er niet uit ! En wat was het prachtig weer ! 12 November, maar het leek wel voorjaar. De thermometer gaf ruim 25 graden aan !

Rond tien uur in de ochtend ging ik met bladhark, snoeischaar en veger en blik aan de slag ! De dikke trui kon al snel uit.

Ik had al heel lang niks meer aan de tuin gedaan. Nu we weten dat ons huis volgend jaar wordt gesloopt is de aardigheid van het tuinieren een stuk minder geworden.

Ik ging eerst maar eens alles snoeien en de 1-jarigen uit de grond halen. De groene container was na een paar meter al vol….Nog bijna 60 m. te gaan… Vroeger veegde ik altijd alles met een bezem, nu veeg ik alles met de bladhark bij elkaar…Oh, dáárom heet zo’n ding een bladhark !!

Zoals de meesten wel weten, is Rob hovenier. Hij werkt heel wat sneller dan ik, maar vooral héél wat handiger ! Bladhark en bladblazer heb je nodig !

De Canna’s staan nog steeds in bloei, dus die liet ik nog staan. Terror volgde me op de voet…

canna staat nog in bloei

De bananenboom ziet er ook nog goed uit

bananenboom en bamboe

Het eerste stuk is klaar !

Afgelopen winter had ik de bananenboom niet ingepakt tegen de vorst, dus die was helemaal afgestorven. Gelukkig ondergronds niet en kwamen er in het voorjaar weer nieuwe jonge boompjes. Ik hoop maar dat we geen strenge winter krijgen, zodat hij volgend jaar verder kan groeien !

bulten blad en de zitjes opgestapeld

De zoveelste bult blad ! Nu de container vol zat, haalde ik de kruiwagen er maar bij en bracht alles achter in de tuin waar we een composthoop hebben. De stoelen stapelde ik op elkaar onder een afdakje. Later heb ik er nog touw op heen gewikkeld, zodat het tijdens een storm ook blijft staan.

tetrapanax gesnoeid

De Tetrapanax is nu ruim drie meter hoog en ik heb er voor de derde keer dit jaar allemaal blad afgeknipt. Tientallen bladeren…

bladeren gesnoeid van de tetrapanax

Enorme bladeren zijn dit !

Inmiddels zijn we uren verder en ik ben nog steeds heerlijk aan het werk ! Ineens zag ik één van mijn katten in de volière lopen….Die had ik per ongeluk opgesloten ! Er zitten geen vogels meer in, dus schrik niet… De vogels hebben we enkele weken geleden weggeven. Kimmy zat zo dom te kijken achter dat gaas…..Jammer, ik had er een foto van moeten maken !

Ik besluit het riet bij de vijver ook helemaal te snoeien. Het grafplekje van mijn moeder is helemaal overwoekerd. Onze vijver bestaat uit twee gedeelten en via stapstenen kun je tussen de beide vijvers in staan. Doordat ik al het riet wegsnoeide, waren de stenen wat losser gaan liggen en ik weet nog steeds niet hoe het gebeurde, maar….. Ik viel in de vijver !! Ja hoor, dat heb ik weer…Ben je lekker bezig, val je in de vijver. Ik probeerde er nog over heen te springen, maar dat haalde ik niet…Met één been belandde ik op de bodem van de vijver en verder lag ik languit tussen de planten… Had je wel willen zien denk ik ?

Minder was, ik kwam keihard op mijn duim terecht en dat deed behoorlijk pijn ! Mijn eerste gedachte was : die is gebroken !!! Voor de rest had ik me geen pijn gedaan, dus ik haastte me naar huis en deed mijn hand onder de koude kraan, om een zwelling tegen te gaan… Ik probeerde mijn duim te draaien en te buigen en alles deed het nog, dus niks gebroken. Maar wèl veel pijn…

Na een tijdje vol medelijden met mezelf besloot ik toch maar verder te gaan met de tuin, het was zo mooi weer. Snoeien dat ging helaas niet meer, want dat was veel te pijnlijk. Dus verder nog wat opgeruimd en ik was zeer tevreden met het eindresultaat. De tuin zag er nu heel wat beter uit ! Mijn kleren waren inmiddels opgedroogd, maar mijn voet sopte nog in mijn schoen, dus ging ik eerst maar eens douchen !

gedeelte van de tuin dat klaar is

Toen Rob thuis kwam uit zijn werk kreeg ik welverdiende complimentjes ! Na een bakje koffie ging hij nog even met de bladblazer door de tuin, zodat de tegels nu ook weer allemaal schoon zijn !

Daarna zou ik met het eten aan de slag, maar aardappels schillen en sla snijden…Ik kon niks met die hand….Rob nam alles van mij over ! Hij vindt koken leuk werk en zelfs na een dag werken, is niks hem teveel….Wat heb ik toch een lieve man !

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.