Reisverhaaltjes.nl

HET GEHEIME STRAND

IK OP HET PANTAI PANDAWA STRAND

Na het cultureel park en het autopech avontuur reden we naar de kliffen van Zuid-Bali. In het dorpje Kutuh vind je de Pantai Pandawa beach. Het wordt wel eens het ‘geheime strand’ genoemd, want dit paradijsje ligt verscholen achter hoge kliffen!

pantai pandawa beach, zuid-bali

Op de stranden van Bali is het overal druk, met name natuurlijk in het hoogseizoen. Op Bali ben je nergens en nooit alleen…

Het Pantai Pandawa strand is nog vrij rustig en nog niet zo ontdekt!

Dit strand is vernoemd naar de vijf Pandawa broers, figuren uit het heldendicht Mahabharata uit India. Hun standbeelden staan in nissen die in de rotswanden zijn uitgehouwen!

We maakten eerst enkele foto’s vanaf de kliffen en vervolgens reden we naar beneden en parkeerden de auto. Ook hier moet je uiteraard entree betalen, want zo onontdekt is het nou ook weer niet… Entree is 15.000 roepie = 1 euro

strand zee met op de voorgrond een yucca plant

Op het strand sloegen we linksaf. Hier enkele kleine restaurantjes en souvenirshops, maar nauwelijks toeristen!

kleine restaurantjes op het Pantai Pandawa strand

lege stoelen op het strand

Lege stoelen op het strand!

Een stukje verderop zie je alleen nog maar verlaten strand

strand Pantai Pandawa

pantai pandawa strand

pantai pandawa strand

Een prachtig stuk strand!

Tijd voor een drankje en we namen hier uitgebreid de tijd om te genieten!

wat drinken bij een restaurantje op het Pantai Pandawa strand

Vervolgens reden we over slingerweggetjes langs de kust met nog meer kleine paradijselijke strandjes naar de kliffen en de Uluwatu tempel! Kadek waarschuwde ons voor de brutale en bijna agressieve apen daar…

Hoe het daar was lees je in een volgend reisverhaal!

Tijdens mijn reizen in de jaren ’80 en ’90 zag je nog veel verlaten stranden… Anno 2017 kom je nog zelden een strand tegen waar echt niemand te zien is. Ben jij weleens op een verlaten strand geweest? Waar was dat?

 

 

2 gedachtes aan “HET GEHEIME STRAND

 1. Karine Van den Heuvel

  Hele mooie foto’s Margreet ! Wij zijn nog niet op Bali geweest maar ik denk idd dat die regio een ‘boom’ is en er nog weinig verlaten strand(en)(jes) zijn. Spijtig natuurlijk maar ja, niks aan te doen zeker.
  Heel toevallig postte ik vandaag op IG nog een verlaten strand van Ierland. Daar bezochten wij er verschillende. Het mooist vond ik Gorteen’s Bay dat ik ook al eens op IG zette. Ook IJsland heeft tal van afgelegen stranden waar het vaak zo prachtig is en allemaal zijn ze even fotogeniek. Vooral Vik is supermooi. Of het klimaat van die streken er voor iets tussen zit dat je daar amper volk ziet weet ik niet ?. Veel kans van wel zeg maar. Ook op Vancouver Island wilde ik zeker Long Beach gaan zien. Dat is ook een geweldig mooi strand. Verder hoopte ik daar op Terrace Beach de blauwe en roze zeesterren te zien. Spijtig zie je ze steeds minder (of niks zoals wij) vanwege de klimaatveranderingen en de kernramp van Fukushima zou ook oorzaak zijn volgens de locals. Ja, stranden …ik heb er wat mee. Ik hou zo van water. Niet zozeer om te zwemmen hoor. In feite helemaal niet. Ik hou niet van zwemmen in zee. Totaal niet …Maar gewoon, het heeft een aantrekkingskracht op mij. Het kalmerend effect ook en een foto van een strand scoort altijd bij mij ?.
  Ben benieuwd naar je volgend verhaaltje over de apen?. Groetjes, Karine

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankje Karine! Ik ben ook werkelijk dol op zee en net als jij:niet echt om het zwemmen, want ik ben wat dat betreft beste een bange kip. Ik denk altijd aan gevaarlijke dieren en wanneer er toevallig een stukje wier tegen mijn benen aankomt gil ik bij wijze van spreken alles al bijelkaar. Maar een zee heeft voor mij een enorme aantrekkingskracht, altijd al zo geweest!Wel vind ik het heerlijk op een luchtbedje in zee te dobberen! Ik ben ook gek op strand, maar gek genoeg ook niet om daarop te liggen’bakken’ daar heb ik geen geduld meer voor. Voor mij volstaat gewoon de aanblik en het geluid van de golven. Strandwandelingen maken, schelpjes zoeken en natuurlijk een prachtige zonsondergang te zien!
   Wanneer ik denk aan IJsland en Ierland dan denk ik automatisch aan kou….dat is natuurlijk onzin, want zomers kan het er ook behoorlijk warm zijn! Ik hou niet van stranden waar iedereen hutje mutje op ligt, geef mij maar paradijslijke stranden het liefst omzoomd met palmbomen☺☺ Bali is enorm toeristisch,daar houd ik niet zo van, toch vind ik het een supermooi eiland. Er is enorm veel te zien en te doen en een fijne sfeer! Ik ga nu meteen even je Instagram foto’s bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.