Reisverhaaltjes.nl

HET LANDSCHAP IN MAROKKO

palmboomlandschap

Ik had niet verwacht dat het landschap zó mooi zou zijn in Marokko ! Het is bijzonder gevarieerd, van bergen tot vlaktes en van groene begroeiing tot woestijn. Het is allemaal veel groener dan ik had verwacht, zelfs in de winter ! Ik heb heel veel foto’s gemaakt tijdens onze rondreis van het landschap en ik wil jullie hier wat foto’s laten zien.

In en rond Marrakech zie je veel soorten palmbomen. Marrakech ligt aan de voet van het Midden-Atlasgebergte. Bovenstaande foto heb ik in de buurt van Marrakech gemaakt !

In het noorden van het land bevindt zich het Rifgebergte en in het midden van het land het Atlasgebergte. Het Atlasgebergte is onderverdeeld in de Midden-Atlas, de Hoge-Atlas en de Anti-Atlas. In het Midden-Atlas, het gedeelte waar wij het meest waren tijdens onze rondreis, bereiken de bergtoppen een hoogte van 3000 meter ! Ten zuiden van het Atlasgebergte begint de Sahara woestijn ! Wij zijn niet in de woestijn geweest, misschien een goede reden om nog eens terug te keren !

Hier een aantal foto’s en je kunt zien hoe gevarieerd het landschap is. Ik vind het prachtig al die verschillende kleuren !

landschap beige rood heuvels

landschap groene heuvels

bergen met dorre bomen, rood gekleurd

rotsachtige bergen

bergen dorre begroeiing

bergen groen/roze begroeiing

bruin/rode vlakten

vlakten met 2 mannen met paard

bergen rood/bruine

vlakte met palmboom achtergrond bergen

atlasgebergte

atlasgebergte

rotsen met cactussen

door de bergen

vlakte met 1 boom

bergen met lichtgroene bomen op voorgrond

Voor veel Marokkanen is de landbouw de belangrijkste bron van inkomen. Je ziet ongelooflijk veel soorten bomen zoals : palmbomen, de eucalyptus, cederbomen, kurkeiken, acacia’s en veel héél veel sinaasappel-en olijfboomgaarden ! Ook zie je ontzettend veel cactussen ! Verder nog de appels, pompoenen, walnoten, amandelen, abrikozen, kersen en pruimen en vele soorten groente natuurlijk ! Het is nu winter, dus niet alles groeit en bloeit in deze tijd van het jaar…In het voorjaar of in de zomer zal Marokko er heel anders uit zien, maar ik vond het nu al prachtig !

Spreekt jou Marokko aan ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.