Reisverhaaltjes.nl

HET RODE FORT IN AGRA

RODE FORT IN AGRA

DAG 3 RONDREIS RAJASTHAN

Na het ontbijt stonden Rob en ik buiten voor ons hotel nog even te genieten van het drukke Indiase straatleven. De koffers werden weer in de bus geladen, want we verlieten Delhi. Onze rondreis ging nu echt van start.

Ik heb al snel als ik in de bus zit, dat ik plassen moet. Van de koffie en jus d’orange bij het ontbijt. Meestal is er na 1½ of 2 uur rijden pas een koffie/thee pauze en gelegenheid voor naar de WC. Daar vind je dan meestal alle vrouwen !

Omdat het nog geen tijd voor vertrek was, ging ik dus nog maar even snel het hotel in om te plassen. Ik zei nog tegen Rob : ” let jij op de rugzakken ”?

Toen ik terug kwam hoorde ik Jai Singh, onze reisleider tegen Rob zeggen : ” waar is jullie handbagage ” ?

Ik kreeg de schrik van mijn leven ! De tassen waren namelijk weg, foetsie.. Wat kan een plek dan leeg zijn..

Ik stormde de straat op. De dief kon niet ver weg zijn toch ? Iemand met twee rugzakken zou toch opvallen ?

Ineens hoorde ik een hard gelach. Toen ik achterom keek, zag ik Jai Singh met iemand van het hotel, die in het complot zat, met onze tassen aankomen ! Het was een grap !! Een les !

Hoewel Rob op slechts een meter of 4 van de tassen afstond, had hij de ‘dieven’ niet opgemerkt . ” Zo snel kan het gaan hè, waarschuwde onze reisleider ons. Pas goed op je spullen ” !

Pfieuw, ik stond even te shaken op mijn benen. Alles zat in onze rugzakken : paspoorten, reispapieren, bankpasjes, onze camera’s en veel contant geld ! Normaal doen we alles in de koffer, maar daar waren we nog niet aan toe gekomen. Een goede les dus !

Vandaag een rit van Delhi naar Agra, 210 km, een rit van zo’n 3½ uur !

ONZE ROUTE IN INDIA

We reden over een goede weg, een 4-baansweg. Na een uur rijden, waren we nog steeds Delhi niet uit. Wat een enorme stad ! En druk was het op de weg: veel vrachtverkeer, auto’s, Tuk Tuks, brommertjes en daartussen de koeien en de zwerfhonden !

Nadat we eindelijk Delhi uit waren, werd het rustiger. Het landschap was weinig interessant. Vlak en wat bomen, soms leek het Nederland wel. Meestal zit ik foto’s van de natuur te maken, maar nu bleef de camera in mijn tas !

Voor het middaguur arriveerden we in Agra, een stad aan de rivier de Yamuna. Agra is erg bekend vanwege twee imposante bouwwerken, namelijk het Rode Fort en de wereldberoemde Taj Mahal !

Voor vandaag stond het Rode Fort met zijn hoge muren van zandsteen op het programma !

Het was zondag en stervensdruk bij dit fort. Niet van de toeristen, maar allemaal lokale mensen !

rode fort agra

Ik hou niet zo van zo’n drukte, maar lokale mensen vind ik niet zo erg. Dan kan ik tenminste nog wat mooie plaatjes van mensen schieten.

Dit fort is in 1565 gebouwd in opdracht van de Mogolkeizer Akbar, om zichzelf en Agra te beschermen ! Het bestaat uit verschillende sprookjesachtige paleizen, grote aula’s en moskeeën. De totale lengte van de muren bedraagt 2,5 km !

Eenmaal binnenin het fort, viel de drukte reuze mee. Het is namelijk enorm groot !

Geometrische aangelegde tuinen

tuinen

paleizen in rode fort

plekjes met een prrachtig uitzicht

Genoeg plekjes waar je een prachtig uitzicht hebt…

Het mooiste is, dat je er de Taj Mahal kunt zien ! Deze tempel stond voor de volgende dag op het programma !

uitzicht op de taj mahal

Ik moet eerlijk zeggen dat het fort prachtig is, maar ik ben snel uitgekeken op zoiets.. Ik hou meer van levende dingen !

Zoals deze halsbandparkiet en eekhoorntjes die we er zagen

halsbandparkiet

eekhoorn

en de prachtige mensen !

vrouw met kind

mooe mensen

indiase vrouw met roze hoofddoek

Regelmatig werd er aan ons gevraagd of ze een foto van ons mochten maken. Dus wie weet zie ik mezelf ooit nog eens terug op Instagram…

Na een uurtje hadden Rob en ik het wel bekeken en liepen samen terug naar de hoofdstraat om een sigaretje te roken. In en rondom het fort mag je niet roken.

We hadden achteraf beter in het fort kunnen blijven. Het was namelijk zo vreselijk warm op straat en er was bijna geen schaduwplekje te vinden. 34 Graden was het, maar voor het gevoel 51, vertelde onze reisleider later. Wat een hitte !

Nadat iedereen uitgekeken was, werden we naar een restaurant voor de lunch gebracht en vervolgens naar ons hotel ! De rest van de dag hadden we geen programma !

We besloten met een klein ploegje vlak voor zonsondergang de stad in te gaan. Na een kleine wandeling kwam iemand op het idee om een paar Tuk Tuks te regelen en zo een citytour te maken. Ik vond dit ritje het hoogtepunt van deze dag ! Onze chauffeur die zichzelf Niki Lauda noemde, deed zijn naam eer aan.. We scheurden door de stad, in het donker, dwars door het drukke verkeer ! Niet iedereen was daar zo happy mee ! Daarover meer in mijn volgend verhaal !

Ben jij wel eens bestolen in het buitenland ?

 

2 gedachtes aan “HET RODE FORT IN AGRA

  1. Corrie

    Dat waren angstige momenten als je de rugzakken ineens kwijt bent,ik moet er niet aan denken,zo zie je maar weer dat je echt,waar je ook bent je spullen dicht bij je moet houden,gelukkig is het goed afgelopen en ik denk dat jullie de rest van de reis de rugzakken zwaar hebben bewaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.